REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Vești proaste: cresc facturile de la energia electrică pentru toată lumea

Vești proaste: cresc facturile de la energia electrică pentru toată lumea

Replica API 1 noiembrie 2020 | 00:07 2280

Ordinul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) de creştere a taxei de cogenerare, taxă plătită de toţi consumatorii casnici sau industriali, a intrat în vigoare de duminică, 1 noiembrie.

Astfel, taxa de cogenerare creşte de la aproximativ 3,5 euro/MWh la circa 5 euro/MWh, o creştere de peste 40%, scrie ZF, citat de stiripesurse.ro.

La nivelul întregii ţări, taxa pe cogenerare va fi în valoare de peste 350 mil. de euro pe an, faţă de aproximativ 245 mil. de euro, când taxa de cogenerare era de 3,5 euro/MWh. Calculul este realizat la un consum mediu naţional de aproximativ 8.000 de MWh, care include atât consumul casnic, cât şi cel industrial.

Taxa de cogenerare este plătită de toţi consumatorii, casnici sau industriali. Ea este destinată ajutorului de stat acordat producătorilor de energie în cogenerare, cei mai mari beneficiari fiind CET-urile (centralele electrice de termoficare) care produc şi agent termic pentru populaţie.

Taxa a fost, începând cu iulie 2020, circa 3,5 euro/MWh. Începând cu 1 noiembrie 2020, taxa de cogenerare este de aproximativ 5 euro/MWh.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
LUATI DE LA LIBERALI...VOTATII IN CONTINUARE...SPER SA SE DUBLEZE
4
1
..nu cred...doar pentru cei cinstiti si amarati...smecherii care fura...la greu energie electrica,n-au de ce sa-si faca probleme..exemplu: numitul NICOLAE EMILIAN, fura energie electrica de circa 20 ani,fiind racordat fraudulos din tabloul electric de forta de la blocul R4-A din strada Unirii nr 15. Cernavoda..pe scurt de la blocul BRD. s-au facut sute de sesizari la ENEL-Constanta...si...tacere..de ce???poate aude cineva..
4
1
corect spus. Nu vedeti ma cretinilor ca pe toata pleaneta se vrea si defapt se intampla eliminarea clasei de mijloc? vor sa fie doar saraci si bogati?ca saracii sa fie sclavi sa lucreze pe 3 lei si un colt de paine mucegaita. criticati oamenii ca nu poarta masca ca nu sta in casa ca etc. ca daca iohanis si orban va tin in casa va salveaza de virusu lu peste prajit..Stiti..o meritati..sunt 2 lucruri omniprezente pe planeta. hidrogenul si PROSTII.
5
1
Lasati fratilor ca asa s-a votat de marea majoritate PNL. Luati de aici si stati ca este abia inceputul, vom vedea dupa 06 decembrie ce va fi. Foarte, foarte bine, PSD-ul este de vina in acceptiunea lui Iohannis, Orban si restul camarilei Pnl-iste. Doamne apara, pazeste si lumineaza mintea romanilor la votul din 06 decembrie 2020.
5
0
Traiasca Liberalii!
6
2
Deja era 0.8 ron pe kw ... cine stie la cat sare de acuma !
6
0
sa-i vedem pe galbejiti la alegerile parlamentare o sa-i mai voteze pulea spataru
8
1
felinarul vor fi cautate de romani majoritari!, matura si soba de gatit cu ...pae daca se vor gasii si astea, supermagazinele , vilele, vor fi luminate feeric!
6
1
Si ce, ti-a dat faliment buticul imputit si evazionist? lidl sau kaufland fac un comert civilizat cu bon fiscal, cu taxe si angajati cu carte de munca. Problema e in alta parte la conducatorii nostrii si la prosti ca tine si ca aia de ti-au dat manute verzi !!! Cand dragnea la punea taxe multinationalelor latrati in piata victoriei acum luati de platiti taxe in plm!!!
10
5
Oameni buni trebuie proteste si reclamatii daca nu ei vor tot mari preturil;e si 2 3 zile sa nu mai mearga nimeni la Kaufland etc
5
2
PSD E DE VINA.
4
9
vivat Enel,Distrigaz,Raja,Vodafone ca imi i-au toti banii si pot dormi fara grija lor
10
1
germanii, oameni destepti, ne au luat resursele, au venit cu mii de firme, ai intrat in domenii cheie, ne au saraci de am devenit saracii EU, au adus LIDL si KAUFLANDca saracii fiind aveam nevoie de preturi mai mici, micii comercianti au fost exterminati si? am ajuns clientii lor ca romanii e prosti, ei destepti, romanii se lauda cu banduri din afara tarii, ce e romanesc e naspa si uite asa suntem fara sa vre slugile lor, sclavi suntem de mult
16
3
E doar inceputul,urmeaza gazul,apa si celelalte utilitati, ca doar trebuie sa traiasca aceste companii precum capu sele, pe spinarea noastra si asa cocosata de tot.In acest timp de criza se va adanci tot mai mult diferenta dintre bogati si saraci si ne intoarcem la sclavagism,istoria se repeta.
24
1
se vede o schinbare decand este PNL la guvernare
25
7
Se simte ca a venit pnl ul la guvernare. Luati cu mustar
28
10

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102