REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Veşti proaste pentru Mangalia: încălzirea va fi cu 20% mai scumpă

Veşti proaste pentru Mangalia: încălzirea va fi cu 20% mai scumpă

Replica API 7 iulie 2011 | 00:00 90

Noul patron al Callatis Therm a depus deja documentele la primărie

Noul patron al Callatis Therm a depus deja documentele la primărie

Preluarea acţiunilor societăţii de furnizare a agentului economic din Mangalia de către Nikitas Simion nu adduce, în miezul verii, veşti tocmai bune. E adevărat, societatea nu a fost preluată chiar de dată recentă, ci la începutul acestui an, însă de puţin timp au început să apară şi primele semne că pe cetăţenii Mangaliei îi aşteaptă dureri de cap la iarnă.

SC Callatis Therm (fostă Rominterm) a depus la Primăria Mangalia, mai precis la comisia de specialitate din cadrul Consiliului Local o serie de documente prin care arată că se justifică o majorare a preţului la gigacalorie. Deocamdată, o hotărâre de consiliu în acest sens nu a ajuns pe ordinea de zi a vreunei şedinţe, membrii comisiei de specialitate amânând momentul transmiterii documentelor mai departe. "Avem la comisie şi documentul ANRSCE, obţinut de Callatis Therm, prin care este reglementat noul preţ. Este o formalitate ca noi, consilierii, să votăm o hotărâre în acest sens, de vreme ce există deja acea hârtie. Preţul ar urma să fie cu 20% mai mare. Vă daţi seama ce va fi la iarnă, în condiţiile în care sunt probleme şi cu subvenţia", ne-a declarat un consilier mangaliot. Problemele legate de Callatis Therm nu se opresc însă aici. Societatea nu doar că intenţionează să majoreze preţul la gigacalorie, dar nu uită nici faptul că primăria are să-i achite datorii mai vechi. După cum relata cotidianul "Replica" de Constanţa în urmă cu câteva luni, este vorba despre o datorie pentru care SC Callatis Therm a dat în judecată Primăria Mangalia, procesul figurând şi în prezent pe rol. "Referitor la procesele pe rol, acestea sunt în sarcina avocaţilor mei. Există creanţe şi acestea trebuie recuperate. Există sume din 2009 şi 2010 aferente subvenţiilor de energie, neplătite de către bugetul de stat", declara, în luna aprilie, pentru "Replica", Adrian Nikitas Simion, cel care controlează afacerea. Şi tot Simon declara, în acel moment, referindu-se la profitabilitatea afacerii: "Sper ca rezultatul pozitiv să apară la finele lui 2012 şi estimez o marjă anuală de 4-5%. Vă daţi seama că vânzarea nu este o opţiune luând în calcul că tocmai ce am preluat această companie. Vreau în primii 2-3 ani să realizez ceea ce mi-am propus. Vreau să livrez energie termică la standarde înalte, cu preţul cel mai mic din ţară". Această ultimă afirmaţie, care poate fi catalogată şi drept dorinţă/speranţă - şi anume "preţul cel mai mic din ţară" - nu prea pare să se "pupe" cu planul de majorare al preţului la gigacalorie, însă, cu siguranţă că managerul Callatis Therm are şi o explicaţie, dar şi o soluţie pentru ca mangalioţii să nu înceapă să se debranşeze în masă.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367