REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Veşti proaste pentru PSD. Opoziţia a găsit 'antidotul' alegerilor locale într-un singur tur: Un lider PNL vrea candidaţi comuni cu USR-PLUS

Veşti proaste pentru PSD. Opoziţia a găsit 'antidotul' alegerilor locale într-un singur tur: Un lider PNL vrea candidaţi comuni cu USR-PLUS

Replica API 1 martie 2019 | 00:00 221

Şeful PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, a afirmat că susţine propunerea USR-PLUS privind stabilirea candidaţilor unici ai opoziţiei la primăriile marilor oraşe, apreciind că "maşinăria fantastică" a PSD poate fi învinsă printr-o strategie comună, transmite news.ro, conform stiripesurse.ro.

Marius Bodea a declarat că salută ideea lansată, vineri, la Iaşi, de către liderii USR-PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, precizând că opoziţia trebuie să dovedească inteligenţă politică în bătăliile din următorii doi ani.

"O maşinărie fantastică precum este cea a PSD, care manipulează masele, nu poate învinsă decât printr-o strategie comună. În oraşele mari trebuie să găsim împreună formula pentru a înlătura PSD, iar lucrul acesta îl spun de mai bine de un an. La Iaşi şi la Bucureşti este chiar mai dificil, pentru că avem câte doi duşmani, PSD şi falşii dizidenţi ai PSD, adică Gabriela Firea şi Mihai Chirica.

Strategia ar trebui să funcţioneze încă de la europarlamentare, iar PNL şi USR-PLUS să nu se atace reciproc în campanie. Să lăsăm orgoliile şi ambiţiile personale, nu este oportun să lovim în coechipierii politici. Adversarul comun este PSD", a spus preşedintele filialei municipale Iaşi a PNL, deputatul Marius Bodea.

El a precizat că Iaşiul este cheia victoriei opoziţiei în Moldova, pentru că un rezultat favorabil la Iaşi s-ar propaga imediat în întreaga regiune.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, vineri, la Iaşi, că Alianţa USR-PLUS este deschisă unor negocieri cu PNL după europarlamentare pentru a decide candidaţi comuni la primăriile marilor oraşe, astfel încât să fie maximizate şansele opoziţiei la alegerile locale.

"Pe actualul cadru legislativ, pentru a avea şanse să câştigăm, este nevoie ca opoziţia să prezinte, în principal, în marile oraşe candidaţi comuni la primării. Lucrurile acestea le vom discuta fără îndoială după europarlamentare, suntem deschişi la discuţii. Ştim foarte clar că având alegeri cu un singur tur, şansa spre exemplu la Bucureşti să scăpăm de doamna Firea este ca opoziţia să prezinte candidat unic. Suntem conştienţi de asta şi vom găsi cele mai bune soluţii ca PSD să fie îndepărtat", a afirmat liderul USR, Dan Barna.

La rândul său, preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a precizat că Alianţa USR-PLUS ia în calcul ca opoziţia să aibă candidaţi comuni la alegerile locale în cât mai multe locuri din ţară.

"Vrem să pregătim o stategie ca să înlocuim PSD la nivel local. Va depinde şi de modul în care vom negocia această alianţă şi avem deschiderea s-o facem şi cu PNL, dar va depinde şi de modul în care cetăţenii se vor mobiliza la vot. Nu doar prezidenţialele şi europenele sunt importante, ci toate cele patru rânduri de alegeri care vin", a afirmat şeful PLUS, Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş a susţinut că rezultatul alegerilor europarlamentare din 26 mai depinde de mobilizarea alegătorilor din zona Moldovei.

"Alegerile se vor decide în Moldova. Dacă Moldova se mobilizează la vot asta poate schimba radical rezultatul votului. Vedem tendinţa în Transilvania, vedem tendinţa şi în sudul ţării. Moldova poate fi decisivă dacă ştie ce vrea. Simţim inclusiv din numărul de oameni care s-au înscris şi în PLUS şi în USR că Moldova se simte nereprezentată şi caută reprezentare şi susţinere", a spus Cioloş.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un candidat independent strica socoteala
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102