REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Veşti proaste. Şoferii vor fi sancţionaţi chiar dacă nu sunt prinşi de Poliţie

Veşti proaste. Şoferii vor fi sancţionaţi chiar dacă nu sunt prinşi de Poliţie

Replica API 6 septembrie 2016 | 00:45 226

Sectorul de asigurări din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) propune efectuarea de demersuri pe lângă Ministerul de Interne pentru a facilita accesul firmelor de asigurări la informaţii din baza de date a poliţiei rutiere privind comportamentul în trafic al conducătorilor auto, astfel încât tarifele să fie mai bine segmentate, iar şoferii corecţi să plătească mai puţin, arată un raport prezentat săptămâna aceasta consiliului ASF.

Dacă baza de date a MAI se va interconecta cu cea a ASF, CEDAM, atunci va putea fi aplicată o lege mult mai dură care să sancţioneze şoferii care circulă fără RCA, scrie profit.ro. Accesul la baza de date a MAI este permis şi acum asigurătorilor, însă doar parţial. Propunerea are loc în cadrul unei analize ample realizate de către Sectorul de asigurări din cadrul ASF pe piaţa RCA.

Autorii raportului propun "efectuarea demersurilor pe lângă Ministerul de Interne, împreună cu alţi factori de decizie, pentru a facilita accesul asigurătorilor la informaţii/concluzii (din baza de date a poliţiei rutiere) privind comportamentul în trafic al conducătorilor auto, respectiv utilizarea acestor informaţii pentru o mai bună segmentare şi tarifare; (şoferii corecţi putând beneficia de tarife reduse)".

În plus, raportul consideră că, pentru limitarea scumpirii poliţelor RCA, este nevoie de limitarea comisioanelor brokerilor, prin care se vând în prezent cele mai multe poliţe de asigurare, la cel mult 10%. Sectorul de asigurări din ASF subliniază că pe piaţa RCA este nevoie de mai multă concurenţă şi propune încurajarea altor asigurători să intre pe acest segment de piaţă, potrivit rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102