REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

VETERANUL de RĂZBOI constănțean Radu NEGRICI a ÎMPLINIT 100 de ani. VIDEO

VETERANUL de RĂZBOI constănțean Radu NEGRICI a ÎMPLINIT 100 de ani. VIDEO

Replica API 23 octombrie 2021 | 19:06 2358

INTERVIU

INTERVIU

Radu Negrici, venerabilul veteran de război a împlinit în cursul zilei de vineri, 22 octombrie a.c., onorabila vârstă de 100 de ani. În această zi importantă, veteranul nu a fost uitat de mai tinerii bravi ai Armatei Române care nu au putut rata ocazia să fie oaspeții omului, cu ocazia împlinirii unui centenar de viață. Radu Negrici a luptat pentru a proteja țara și poporul român în Al Doilea Război Mondial, între anii 1942-1945. Cu această ocazie, veteranul de Război a discutat și cu reporterii Replica de Constanța și ne-a dezvăluit detalii emoționante din viața lui. În rândurile de mai jos puteți urmări povestea de viață a ostașului.

Radu Negrici a împlinit în cursul zilei de vineri, 22 octombrie, onorabila vârstă de 100 de ani și este unul dintre puținii veterani de război care încă mai sunt în viață. Încă își mai amintește și retrăiește fiecare moment de pe fronturile de luptă, acolo unde a luptat pentru poporul român și pentru ce numim astăzi România. Desigur, viața veteranului constănțean nu a fost simplă, dar, într-un final, povestea a avut un final fericit.

Reporterii Replica de Constanța au fost oaspeții de seamă ai veteranului Radu Negrici,chiar de ziua lui. Au discuții pline de emoție, comemorându-se evenimentele trăite pe frontul de război.

”Am plecat militar în 1942, am făcut armata în Basarabia, când am plecat pe front, mi-am făcut serviciul. Trebuia să luptăm să ținem țara, aveam rușii și nemții din țară. Noi, românii, am reușit să dăm afară nemții și rușii, așa am rămas singuri. Asta a fost misiunea noastră ca și armată. Am stat 3 ani în război și armată, până am fost rănit, în 1945, în Cehoslovacia. Apoi am continuat să lupt pentru poporul român și pentru țara asta. ”, spune Radu Negrici.

În România se fură mult

”România este bine, dar se fură mult. Am văzut mai multe, am 100 de ani. Acum sunt nenorociri mari”, a mai spus veteranul de război.

Și cum nu putem uita de oamenii de valoare ai României, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMAVVD), prin președintele și vicepreședintele sucursalei Mangalia, plt. Iulian Satală și plt adj. Emil Vrejoiu, au fost oaspeții venerabilului veteran, oferindu-i titlu de membru de onoare al Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități.

În materialul de mai jos, puteți regăsi declarațiile veteranului:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La arhivele militare miau spus ca costa 50 de roni sa aflu de bunicu cind mam dus acolo cu acte nu mau primit ,nu mai avem nici drept la memorie.
0
0
Da,dar procentul este mititel tare!Restul sunt pamant de flori!
0
0
daca ai zile treci si de razboi si de pandemie indiferent ca esti vaccinat sau nu si traiesti pana la 100 de ani!!!
4
2
Pe tata copil de 4 ani fiind atunci au vrut sa-l fure rusii in cel de- al doilea razboi mondial ,noroc ca au vazut fratii lui ,au fugit dupa ei ,au plans si asa i-au induiosat . Toata lumea in cel de-al doilea razboi mondial a avut de suferit ,dl din imagine a luptat cu propria viata pt glie .Felicitari.
8
0
La multi ani, cinste tie....ca noi nu facem nimic pt tara asta
9
0
te pwp radule, sa traiesti cu numele
8
0
La multi ani.
7
0
la multi ani
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218