REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Vezi ce-l leagă de Constanţa pe fostul şef de cabinet al lui Blejnar, despre care se crede că a fost răpit

Vezi ce-l leagă de Constanţa pe fostul şef de cabinet al lui Blejnar, despre care se crede că a fost răpit

Replica API 30 mai 2012 | 00:00 248

Codruţ Marta, de la Oil Terminal, la contrabanda cu motorină

Codruţ Marta, de la Oil Terminal, la contrabanda cu motorină

Codruţ Alexandru Marta, de 38 de ani, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, dat dispărut de soţia sa de pe 25 mai, după ce a plecat de acasă în ziua de 21 mai şi nu s-a mai întors, are câteva conexiuni foarte interesante la Constanţa. Arădeanul Marta, considerat unul din oamenii cheie ai fostei guvernări, este cel care l-a înlocuit, la un moment dat, pe Florin Vizan din componenţa Consiliului de Administraţie al Oil Terminal SA. Decizia ministrului de atunci al Economiei, Adriean Videanu, a surprins pe toată lumea, şeful de cabinet al lui Blejnar fiind impus societăţii de stat constănţene prin ordin direct al demnitarului, în noiembrie 2009. Cea mai spectaculoasă legătură cu afacerile din Constanţa a dispărutului Marta, despre care se spune acum că a fost răpit şi scos din ţară sau chiar asasinat, se leagă de dosarul celebrului contrabandist de motorină Peter Attila Racz.

Trimis în judecată în decembrie 2011 pentru o evaziune de circa 20 de milioane de euro, prin contrabanda cu motorină derulată în Constanţa, Racz se conversa destul de des la telefon cu Codruţ Marta, potrivit interceptărilor de la dosar. Rolul jucat de fostul şef de cabinet al lui Blejnar în acest dosar de evaziune nu a fost însă făcut public până acum, Marta neapărând printre inculpaţii sau martorii din lucrarea procurorilor. În acest moment, anchetatorii nu exclud nici o variantă, fiind posibil, practic, orice. Astfel, unii spun că ar fi fugit din ţară pentru că nu voia să returneze o sumă de bani, alte surse judiciare susţin că ar fi fost răpit şi scos din ţară, alţii vorbesc chiar şi de un asasinat la comandă, pentru că Marta ştia prea multe despre neregulile din sistem, dar se ia în calcul şi un conflict spontan cu persoane necunoscute, în urma căruia să fi fost ucis. Poliţia Română l-a dat în urmărire generală pe dispărutul Codruţ Marta, ocazie cu care s-a făcut publică şi fotografia sa, fostul şef de cabinet al preşedintelui ANAF fiind o figură extrem de discretă faţă de presă. Persoana dispărută are următoarele semnalmente: înălţime: 1,80 - 1,84 m, constituţie solidă, ten deschis, ochi albaştri, nas proeminent, bărbia rotundă. La data dispariţiei era îmbrăcat în sacou de culoare albastru închis, la coate având întărituri din alt material, cămaşă de culoare deschisă (roz-lila), jeanşi de culoare albastru deschis, pantofi albastru închis, din piele întoarsă, mărimea 43, purta ochelari de vedere. Primele persoane audiate în legătură cu dispariţia lui Codruţ Marta au fost chiar fostul său şef, Sorin Blejnar, cu care era, de altfel, şi prieten de aproape 20 de ani şi omul de afaceri Elan Schwartzenberg, de asemenea, prieten de-al său. Foarte interesant legat de relaţia dintre Marta şi nume foarte mari din elita businessuului românesc ar fi faptul că fac parte dintr-o aşa zisă grupare de la Monaco, adică destinaţia preferată a milionarilor mioritici. Astfel, Codruţ Marta face parte din "gaşca" Monaco alături de Bogdan Buzăianu, Nicu Niro, Cristian Burci, Cătălin Volşeniuc, Elan Schwartzenberg, Puiu Popovici, Dan Fisher, Ion Ţiriac, Carmen Adamescu, Sorin Roşca Stănescu şi mulţi alţii din lumea "bună".

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369