REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Vezi ce rute alternative poţi folosi pentru a veni la mare evitând aglomeraţia

Vezi ce rute alternative poţi folosi pentru a veni la mare evitând aglomeraţia

Replica API 14 iulie 2012 | 00:00 940

INFOTRAFIC

INFOTRAFIC

Şi acest sfârşit de săptămână se anunţă a fi unul incendiar, şi la propriu, şi la figurat. Din nou va creşte numărul turiştilor pe litoral şi, implicit, numărul maşinilor. Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că traficul rutier se desfăşoară normal pe majoritatea drumurilor naţionale, nefiind semnalate probleme deosebite de fluenţă. Însă, este posibil ca, în acest interval, circulaţia autovehiculelor să se intensifice, mai ales pe tronsonul DN 22 C, Cernavodă - Murfatlar. În ceea ce priveşte principala rută către mare, Autostrada A2 Bucureşti - Cernavodă - DN22C Cernavodă - Murfatlar - DN3 Murfatlar - Constanţa, întrucât se aşteaptă creşterea semnificativă a numărului de autovehicule pe acest traseu, conducătorilor auto li se recomandă să-şi aleagă din timp alte variante de deplasare. Cele mai cunoscute sunt:

- A2 Bucureşti - Drajna - DN21 Drajna - Slobozia - DN2A Slobozia - Hârşova - Constanţa (sau, în cazul în care este afectată fluenţa traficului pe Autostrada Soarelui, DN3 Bucureşti - Fundulea - Lehliu Gară - DN3A Lehliu Gară - Drajna - DN21 Drajna - Slobozia - DN2A Slobozia - Hârşova - Constanţa);

- DN2 Bucureşti - Urziceni - DN2A Urziceni - Slobozia - Hârşova - Constanţa;

- Autostrada A2 Bucureşti - Drajna - DN21 Drajna - Călăraşi - DN3 Călăraşi - Ostrov (traversarea Dunării cu bacul) - Adamclisi - Murfatlar - Constanţa (sau Autostrada A2 Bucureşti - Lehliu-Gară - DN3 Lehliu-Gară - Călăraşi - Ostrov (traversarea Dunării cu bacul) - Adamclisi - Murfatlar - Constanţa.

Pe Autostrada A2 pot fi întâlnite porţiuni cu denivelări, în special la intrările şi ieşirile de pe poduri, iar deplasarea cu viteză mare poate duce la pierderea controlului autovehiculului şi, implicit, la producerea unor grave accidente de circulaţie. Date fiind temperaturile ridicate din aceste zile, conducătorilor auto care călătoresc pe distanţe mari li se mai recomandă să alterneze perioadele de conducere cu pauze, pentru prevenirea instalării oboselii şi aţipirii la volan. Totodată, cei de la volan sunt rugaţi să mărească distanţa în mers între vehicule şi să nu se angajeze în depăşiri riscante. De asemenea, cei care încheie coloane de autovehicule care încetinesc sau opresc brusc trebuie să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe şoferii care se apropie din spate să reducă din timp viteza.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218