REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Vezi ce se întâmplă dacă Silaghi va fi respins

Vezi ce se întâmplă dacă Silaghi va fi respins

Replica API 14 august 2013 | 00:00 137

Premierul Victor Ponta a spus, marţi seară, că nu are nemulţumiri majore în ceea ce priveşte activitatea vreunui ministru astfel încât să-l remanieze şi a precizat că cel care şi-a îndeplinit "cel mai clar" toate criteriile de performanţă este Relu Fenechiu, dar "ridicol", a plecat din Guvern. Întrebat într-o emisiune la România TV dacă are în vedere o remaniere guvernamentală, şeful Executivului a spus că a avut nemulţumiri faţă de activitatea unor minişti, dar acestea au fost punctuale şi s-au rezolvat, aşa încât nu are în vedere o remaniere. Totodată, el a ţinut să sublinieze că ministrul care şi-a îndeplinit toate criteriile de performanţă a fost Relu Fenechiu.

"Nu. Măcar ca să vreau să-l remaniez, nu. Nemulţumiri faţă de toţi miniştrii am, pe lucruri punctuale pe care le discut cu ei, îi chem, vin la mine, mă duc eu la ministere, dar ăsta e un lucru normal când lucrezi într-o echipă. Ridicol sau aşa e soarta, cel care şi-a îndeplinit cel mai clar criteriile (de performanţă - n.r.) pe care le avea era Relu Fenechiu şi a plecat", a spus Ponta.

Premierul a mai precizat că nu are pe nimeni "în vizor" pentru a fi remaniat, dar a subliniat că la sfârşitul lunii august partidele din USL vor avea mai multe întâlniri în care se va analiza activitatea miniştrilor, în cazul cărora se va reconfirma sau nu sprijinul politic şi parlamentar pentru aceştia. Ponta: Facem o nouă propunere dacă Silaghi e respins. Probabil preşedintele Băsescu îi face dosar

Premierul Ponta a declarat că a discutat, marţi, cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, ca, dacă preşedintele Băsescu respinge nominalizarea lui Ovidiu Silaghi ca ministru al Transporturilor, să fie înaintată imediat o altă propunere, opinând că probabil îi face un "dosar" celui nominalizat. Prim-ministrul a arătat că a discutat şi cu Ovidiu Silaghi, iar în cazul în care nominalizarea este respinsă, coaliţia de guvernare va face imediat o nouă nominalizare, care, conform Constituţiei, nu mai poate fi respinsă de preşedinte.

Ponta a spus că liderii USL au luat în calcul posibila respingere a lui Ovidiu Silaghi, dar nu au discutat încă despre persoane concrete pentru o nouă nominalizare. Întrebat dacă ştie că preşedintele Băsescu ar deţine anumite informaţii cu privire la Silaghi, Ponta a replicat: "Probabil că îi face vreun dosar domnului Silaghi". Întrebat dacă ştie că Ovidiu Silaghi ar fi primit o citaţie la DNA, Ponta a spus că nu are cunoştinţă de acest lucru, dar că, dacă s-a întâmplat acest lucru, probabil Silaghi va fi chemat la parchet înainte de 23 august.

Liberalul Ovidiu Silaghi, nominalizat pentru funcţia de ministru al Transporturilor, a fost, marţi, la Palatul Victoria, pentru a discuta cu premierul Victor Ponta, sosit la Guvern în prima zi de lucru după concediul de odihnă. La Guvern s-a aflat de asemenea ministrul Finanaţelor, Daniel Chiţoiu. Liberalul Ovidiu Silaghi a fost nominalizat în iulie pentru funcţia de ministru al Transporturilor. În prezent, premierul Ponta este ministru interimar al Transporturilor, iar secretarul de stat Cristian Ghibu coordonează activitatea instituţiei.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, în 23 iulie, că va lua în 23 august o decizie privind numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor. Potrivit preşedintelui, mandatul interimar la Transporturi expiră la 25 august, dar această dată pică duminică. El a subliniat că, în consecinţă, va lua pe 23 august o decizie legată de Silaghi.

sursa: mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108