REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Vezi cum au reuşit 6 ţigani din Dobromir să lase Bulgaria fără curent

Vezi cum au reuşit 6 ţigani din Dobromir să lase Bulgaria fără curent

Replica API 1 mai 2012 | 00:00 166

Au fugit de la locul faptei, să nu cadă stâlpul pe ei

Au fugit de la locul faptei, să nu cadă stâlpul pe ei

Cum au reuşit 6 "negrii mititei" să lase jumătate din Bulgaria fără curent electric, chiar în noaptea de Înviere, nu pare a fi greu de lămurit: cu barosul. Săptămâna trecută, Tribunalul Constanţa a dispus arestarea a 6 indivizi, Ghiunaidim Ismail, de 28 de ani, Zenun Mustafa, de 29 de ani, Demira Raim, de 27 de ani, Emurla Raim, de 20 de ani, Egevet Asan, de 27 de ani, toţi din localitatea Dobromir, şi Erdal Suliman, de 22 de ani, din Medgidia, pentru 29 de zile, pentru furt calificat şi distrugere. Obişnuiţi cu boacăne ale conaţionalilor noştri, în ceea ce priveşte furturile cotidiene, de această dată se pare că este ceva mult mai grav: deşi toţi 6 sunt mici de statură, aceştia au pus la pământ un stâlp electric de înaltă tensiune din patrimoniul Transelectrica SA, care face parte din reţeaua care asigura tranzitul energiei electrice din Ucraina către Bulgaria, paguba stabilită iniţial fiind de circa 650.000 lei, urmând ca partea vătămată să revină asupra acesteia cu completările de rigoare.

În speţă, din actele depuse la dosar reiese căpe 15 aprilie, SC Transelectrica Constanţa SA a sesizat Poliţia Băneasa că în noaptea de 14/15 aprilie s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică a Republicii Bulgaria. În dimineaţa în care s-a făcut sesizarea, o echipă a Transelectrica s-a deplasat pentru a verifica reţeaua electrică aeriană de 400 KV Isaccea - Dobrudja, constatând pe raza localităţii Şipote, comuna Deleni, într-o pădure, un stâlp al reţelei căzut la pământ. Totodată, s-a constatat lipsa unor elemente metalice din sistemul de siguranţă al stâlpului, respectiv 3 butuci-ancoră, a câte 30 de kilograme fiecare, 6 pene-ancoră a câte 3 kilograme fiecare şi 6 piuliţe-butuc, toate acestea făcând parte din ansamblul de fixare a stâlpului. Cel de-al patrulea butuc-ancoră era doar slăbit, întrucât autorii furtului au încercat să-l fure şi pe acesta. În urma cercetărilor au fost identificaţi autorii, care şi-au recunoscut faptele. Luaţi la întrebări, aceştia au declarat că au luat de acasă chei fixe, un baros şi alte scule, apoi s-au deplasat cu o căruţă la locul respectiv de unde au sustras componentele metalice de la 3 ancore, iar pe a patra doar au slăbit-o, reunţând la aceasta, întrucât stâlpul intrase în balans, fugind de la faţa locului pentru a nu fi răniţi. O parte din bunurile furate le-au ascuns în pădure, altele au fost îngropate în altă zonă, fiind descoperite de o persoană, care va fi citată ca martor. În privinţa lui Erdal Suliman s-a reţinut că mai este cercetat într-un dosar penal pentru furt calificat, după ce a sustras cablurile de telecomunicaţii folosite la dirijarea traficului feroviar. Cu toate acestea, cei 6 indivizi, arestaţi preventiv, au cerut să fie cercetaţi în libertate, însă nu au avut prea mult noroc, nici măcar în recurs.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369