REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.3° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Vezi unde va fi construit cel de- al treilea pod peste Dunăre

Vezi unde va fi construit cel de- al treilea pod peste Dunăre

Replica API 12 iulie 2014 | 00:00 182

Locul unde ar putea fi construit cel de al treilea pod peste Dunăre între România şi Bulgaria ar trebui să fie cunoscut în decursul următoarelor două luni, a declarat joi directorul general al EKJ Bulgaria, Konstantin Zhiponov, transmite BTA. EKJ Bulgaria este subsidiara bulgară a companiei daneze de consultanţă în domeniul ingineriei EKJ. Această companie este şi partenerul firmei româneşti de consultanţă Transproject 2001, care a derulat un studiu cu privire la posibila amplasare a celui de al treilea pod peste Dunăre între România şi Bulgaria. Studiul a fost realizat la cererea ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice din România.

Zhiponov a spus că alegerea locului va ţine cont de nivelul de dezvoltare a zonei respective, acesta fiind mai degrabă un aspect socio-economic decât o chestiune tehnică. Cele patru posibile opţiuni sunt Silistra/Călăraşi, Ruse/Giurgiu (unde este amplasat deja unul din cele două poduri existente), Nicopole/Turnu Măgurele şi Oryahovo/Bechet. 'Intenţionăm să avem cel puţin patru poduri în viitor pentru a rezolva această discrepanţă. Sarcina noastră este să spunem care din cele patru posibile poduri ar trebui să fie construit primul, pe baza studiului pe care îl derulăm cu colegii din România' a subliniat Zhiponov. Zhiponov a precizat că cel de al treilea pod, după cel de la Girgiu-Ruse şi cel de la Calafat-Vidin, ar trebui să îndeplinească două cerinţe importante. Ar trebui să se ridice la o înălţime de cel puţin 20,5 metri deasupra nivelului superior al Dunării, astfel încât să permită trecerea navelor, şi de asemenea ar trebui să aibă două benzi pe fiecare sens de drum. Posibilitatea adăugării unei linii de ale ferată ar trebui de asemenea luată în considerare. Potrivit lui Zhiponov, proiectul va fi finanţat de Uniunea Europeană la fel ca şi studiul preliminar. Zhiponov a mai spus că majoritatea podurilor peste Dunăre au o distanţă între ele de 12 până la 18 kilometri însă în prezent distanţa dintre cele două poduri peste Dunăre între România şi Bulgaria este de 400 de kilometri, conform Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218