REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

VIAŢA BATE FILMUL! Un bărbat şi-a cumpărat permis de conducere din Chişinău şi a mers la Poliţie să se plângă de o tamponare!

VIAŢA BATE FILMUL! Un bărbat şi-a cumpărat permis de conducere din Chişinău şi a mers la Poliţie să se plângă de o tamponare!

Replica API 6 noiembrie 2018 | 00:00 301

Era în închisoare la data eliberării permisului…

Era în închisoare la data eliberării permisului…

Ionuț Preda este un bărbat din județul Constanța, care a stat în penitenciar pentru furt calificat, violare de domiciliu și distrugere, fiind eliberat condiționat în 2016. Și, nu a trecut mult timp, și a ajuns din nou în atenția oamenilor legii. Singur a mers la Postul de Poliție să declare că și-a găsit mașina de serviciu avariată în parcare, prezentând un permis de conducere fals, pe care l-a cumpărat cu 800 de euro, din Chișinău, de la un arab. Ulterior, acesta a condus o motocicletă și a provocat un accident rutier, plecând de la fața locului și rugându-și un amic să spună că el a fost șoferul.

Ionuț Preda a fost trimis în judecată, pe 20.04.2010, pentru furt calificat, violare de domiciliu și distrugere, alături de mai mulți indivizi. Pe 31.01.2012 a fost condamnat la 5 ani de închisoare, însă, pe 17.01.2013, Curtea de Apel Constanța a decis: ”Casează hotărârea recurată şi trimite cauza spre rejudecare la Judecătoria Mangalia doar cu privire la inculpatul Preda Ionuţ”, potrivit minutei judecătorești.

Astfel, dosarul s-a rejudecat, iar bărbatul a fost codamnat la 6 ani, decizie rămasă definitivă pe 16.12.2014. A fost eliberat în 2016, cu un rest de pedeapsă de 818 zile. Dar, nu a trecut mult timp, și a ajuns, din nou, în atenția oamenilor legii. În vara anului 2017 a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals (fapte din data de 14.02.2017); conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și instigare la fals în declarații (faptele din data de 29.05.2017). În fapt, s-a reținut că la data de 14.02.2017, ora 12 00 , la postul de poliție Tuzla s-a prezentat Ionuț, care a afirmat că a găsit autoturismul de serviciu, marca BMW, cu avarii în timp ce era parcat.

În acest sens, a prezentat pentru întocmirea actelor de tamponare un permis de conducere, ce părea fi emis de autoritățile din Republica Moldova. Întrucât părea a fi contrafăcut, s-a procedat la verificarea telefonică la Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, potrivit rolii.ro, rezultatul fiind că numitul bărbatul nu figurează în baza de date a autorităților de acolo. În cele din urmă, s-a constatat că permisul de conducere este contrafăcut.

DECLARAȚII ULUITOARE: M-am întâlnit cu un arab pe nume Ianis și am mers la Poliție

Ionuț Preda a declarat că, în luna ianuarie 2017, în fost în Republica Moldova unde a întâlnit un cetățean arab care s-a prezentat Ianis. Acesta i-a procurat un permis de conducere , pe numele său și cu fotografia sa. A plătit suma de 800 euro. S-a prezentat la un sediu de poliție din Chișinău, în apropierea unei piețe, împreună cu “Ianis”, au fost primiți de un polițist și arabul i-a zis că au venit pentru permisul de conducere.

Au fost introduși intr-o cameră unde suspectului i s-a dat un formular pe care l-a completat cu datele sale de stare civilă și cu grupa sanguină. După 3 săptămâni i-a trimis permisul prin autobuz, la București, iar el s-a dus și l-a luat. A observat că este emis în anul 2015, când se afla în penitenciar pentru executarea unei pedepse privative de libertate. L-a întrebat pe Ianis ce este cu acest lucru, dându-și seama că ceva nu este în regulă, dar arabul i-a dat asigurări că figurează ca trecut prin școală și că este înregistrat în evidențe.

Cu acest permis a început să conducă autovehicule în România. Însă, când a mers la Poliție pentru a declara tamponarea, a fost întrebat cum de este permisul eliberat în 2015, când el era în închisoare, Ionuț menționând că a avut o întrerupere de pedeapsă și astfel a mers în Chișinău. Verificând aceste aspecte, oamenii legii au constatat că nu se confirmă.

A provocat un accident rutier și l-a rugat pe un prieten să ia vina supra lui!

Apoi, la data de 29.05. 2017, ora 23 45 , lucrătorii Biroului Rutier Mangalia au fost sesizați de către ofițerul de serviciu că s-a înregistrat un accident soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, iar conducătorul auto a părăsit locul faptei. Din investigațiile efectuate printre persoanele prezente s-a stabilit că victima a fost luată cu ambulanța și transportată la spital. Întrebată fiind cine a condus, aceasta a afirmat că “Nas” a fost cel ce a condus.

Cu această poreclă este cunoscut suspectul Ionuț. Numai că, la fața locului s-a prezentat, la scurt timp, un alt bărbat, care a spus că el a condus. A doua zi, când a aflat că există riscul să rămână fără permis pe 2 ani și să se aleagă cu dosar penal, persoana respectivă a hotărât să spună adevărul, și anume că Ionuț l-a contactat și l-a rugat să ia vina asupra sa. Prin urmare, în noul dosar a fost condamnat la 1 an și 11 luni, iar la această pedeapsă au fost adăugate și cele 818 zile rămase neexecutate.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe cand se darMa garanul dublu al lui agi ali remzi din p6 lA fd 15 ?
0
0
Cum pula mea frate e posibil Cum pula mea frate e posibil Cum pula mea frate e posibil Cum pula mea frate e posibil Cum pula mea frate e posibil Cum pula mea frate e posibil Cum pula mea frate e posibil Cum pula mea frate e posibil .......
0
2
sa darame si garajele de la Gara !! Poarta 4 ... toti pilosii in primarie si banditii de fosti militieni au acolo garaje si isi fac de cap! Nu avem loc undde sa parcam masinile iar ei au garaje duble.Cum pula mea frate e posibil .LA GARA POARTA 4 tineti minte. Au garaje duble ocupa un cetatean 5 locuri de parcare !!!! iar pulimea parcheaza pe unde apuca ! Hai cu civilizatia si la gara !
4
0
Si la ct spaga la permise adevarate traseu 400euro sala intre 2000 si 3000 daca nu stii sa citesti 3000euro fisa medicala cu tot cu phiologie 100euro constanta
2
1
Un ocnas notoriu din Medeea,nu?
4
1
ar face o cariera stralucita
7
1
Omu e prost tare
11
1
cioara de litoral
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614