REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Viața bătrânului Tomis renaște în Parcul Arheologic

Viața bătrânului Tomis renaște în Parcul Arheologic

Replica API 3 iulie 2020 | 00:00 1345

Publicul constănțean este invitat în zilele de 3, 4, 5, 11 și 12 iulie, la spectacolul de teatru cu temă antică, „Cioburi de poveste în Scythia Minor”. Reprezentațiile vor avea loc în zona sediului Primăriei Municipiului Constanța, începând cu ora 21:30. Vor fi puse în scenă poveștile de viață ale unor persoane reale, cunoscute din inscripțiile grecești și romane descoperite în Dobrogea.

„Locuitori ai Tomisului de acum două milenii își vor povesti bucuriile și împlinirile avute, dramele trăite, tristețile, remușcările, își vor împărtăși modul de viață și activitățile uzuale, recompunând prin intermediul acestui spectacol viața vechii cetăți”, a declarat Georgiana Rusu, coordonatorul proiectului.

Proiectul „Cioburi de poveste în Scythia Minor” este organizat de Asociația Culturală Georgiana Rusu, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.), în cadrul ariei tematice Patrimoniu Cultural Material și realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța. Scopul general este promovarea într-un mod artistic a elementelor identitare de patrimoniu cultural expuse în centrul municipiului Constanța.

Scenariul spectacolului a fost scris de Cristiana Bojte Keresztes, în baza documentării asigurate de scriitorul Cristian Cealera prin intermediul trilogiei „Poveștile Mării Negre”. Muzica este semnată de Adrian Mihai, scenografia aparține Lăcrămioarei Dumitrașcu, castingul fiind asigurat de Lui's Events. Din distribuție fac parte: Georgiana Rusu, Alexandru Medveghi, Radu Niculescu, Dana Trifan Enache, Laura Iordan Adrian, Andu Axente, Andrei Calu, Andra Colidiuc, Flori Priceputu, Adnana Maria Enache, Anais Agi-Ali, Adriana Burlacu, Bianca Ion, Raluca Cheleșu, Beatrice Georgiana Marciuc. Regia este semnată de Iulian Enache.

Spectacolul durează 60 de minute, iar accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ceva banuti. Cum plm tot idiotii astia ies in fata? Alti actori nu mai exista in batranul Tomis?
2
1
si muista tomiris ?
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367