REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Viaţa controversată a celebrei Marilyn Monroe. Starul ar fi împlinit acum 94 de ani

Viaţa controversată a celebrei Marilyn Monroe. Starul ar fi împlinit acum 94 de ani

Replica API 2 iunie 2020 | 00:00 1112

Conform certificatului de naştere al lui Marilyn Monroe (născută Norma Jeane Mortenson şi botezată apoi Norma Jeane Baker), părinţii ei au fost Gladys Baker Mortenson şi Edward Mortenson. Dar aceste date, ca multe altele în cazul faimoasei actriţe, nu sunt adevărate 100%.

Marilyn Monroe

Ce-i drept, Gladys şi Mortenson au fost căsătoriţi la un moment dat, dar cei doi s-au despărţit până ca Baker să rămână gravidă. Aşadar slabe şanse la Edward să fie tatăl biologic al Normei! O altă posibilitate este ca C. Stanley Gifford, un coleg de-ai lui Gladys, să fi fost tatăl micuţei. Doar că Gifford a negat vehement că ar fi fost tatăl lui Marilyn Monroe şi, în ciuda insistenţelor actriţei de-a se întâlni cu cel pe care-l bănuia că-i este tată, el a refuzat să vorbească cu ea. Trist!

Mama ei a fost diagnosticată cu schizofrenie

După ani şi ani în care mama Normei a încercat să o convingă pe Ida Bolender că e capabilă să-şi crească propriul copil, mama şi fiica au ajuns să locuiască împreună. Dar perioada în care au trăit sub acelaşi acoperiş a fost destul de scurtă, având în vedere că Gladys a aflat că fiul ei, Jackie, (pe care îl dăduse, de asemenea, în grija statului) şi bunicul ei au murit amândoi. Dubla tragedie i-a declanşat mamei o criză de proporţii.

Baker a fost internată de urgenţă şi diagnosticată cu schizofrenie paranoidă, iar Norma Jeane a fost repartizată altei familii care a luat-o în plasament.

Adevărul despre moartea lui Marilyn Monroe. Cine deţine rolul principal în această poveste

Marilyn a avut multe relaţii cu probleme. A trăit mai multe căsătorii, dar toate au eşuat, iar avorturile repetate au ţinut-o departe de dorinţa ei de a deveni mamă. Marilyn Monroe rămâne unul dintre cele mai incitante personaje din istoria Hollywoodului, iar viaţa sa privată rămâne un mister, la fel ca şi moartea.

De când era copil, blonda a fost nevoită să ducă multe lupte. Mama ei era bolnavă psihic, aşa ca fost preluată de cei de la protecţia socială. Copilăria i se derulează în timp ce trece pe la familiile ce o iau în plasament. Înainte de a fi actriţă, Marilyn ajunge model. Numele ei adevărat era Norma Jeanne, pe care ulterior îl schimbă. Ba mai mult îşi îmbunătăţeşte aspectul fizic cu câteva intervenţii, îşi schimbă coafura şi machiajul şi devine cu totul alta. A fost nevoie de câţiva ani pentru a obţine câteva roluri secundare în filme înainte să devină una dintre vedetele din Cetatea Filmului. Nu a fost niciodată satisfăcută de rolurile sale, aşa că mergea mereu la cursuri de actorie. Regizorul Lee Strasberg a povestit cândva că ea şi Marlon Brando au fost cei mai buni elevi ai săi, deoarece numai ei au fost capabili să intre în profunzimea personajului pe care l-au interpretat, scrie okmagazine.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102