REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Viaţă curmată, la doar 16 ani: au trecut 27.000 de volţi prin el

Viaţă curmată, la doar 16 ani: au trecut 27.000 de volţi prin el

Replica API 24 septembrie 2013 | 00:00 97

Jocul morţii, în depoul CFR Palas

Jocul morţii, în depoul CFR Palas

Tragedie la Constanţa! Un elev al Liceului Gheorghe Duca, din municipiu, şi-a pierdut viaţa într-un mod cât se poate de cumplit. Acesta s-a întâlnit cu un grup de adolescenţi din cartierul Palas, toţi căzând de comun acord să joace un joc, cunoscut sub numele "de-a v-aţi ascunselea". Zis şi făcut, numai că ora neagră a venit când Gabriel a ajuns tocmai în depoul CFR Palas, acolo unde a căzut secerat la pământ, fiind electrocutat. Din nefericire, moartea a survenit în urma unui joc al morţii.

Un adolescent de 16 ani a căzut în braţele morţii din pricina unui joc! Acesta a intrat cu un coleg, dar şi cu alţi băieţi din cartier, în depoul CFR Palas, în seara de duminică, 22 septembrie, moment în care a căzut secerat la pământ, electrocutat. un echipaj SMURD a ajuns la faţa locului, dar nu a mai avut ce face, declarând decesul. Este vorba despre Gabriel Mihai, de 16 ani, din Ghindăreşti, dar care locuia în Constanţa pe perioada şcolii, la internatul liceului. Doar ce ajunsese în municipiu, anul şcolar fiind abia la început, iar în seara de duminică, 22 septembrie, în jurul orelor 20.00, împreună cu un coleg, a intrat în depoul CFR Palas, pentru a se juca, după cum a spus însoţitorul acestuia. Numai că, la un moment dat, adolescentul a căzut secerat la pământ, lângă linia 1, de care, cel mai probabil, s-a atins. Colegul său a sunat la 112, în jurul orelor 20.25, un echipaj SMURD ajungând la faţa locului, dar şi unul al Poliţiei. Din nefericire, băiatul era deja mort, diagnosticul cadrelor medicale fiind: deces prin electrocutare la 27.000 de volţi. Potrivit medicilor, victima avea arsuri grave pe 70% din suprafaţa corpului. Cadrele didactice au aprins lumânări pe holurile unităţii şcolare, fiind şocate de cumplita veste. Acestea au mai specificat şi faptul că Gabriel trebuia să revină luni la internat, dar a venit mai devreme fără să anunţe. "Avea 16 ani, era clasa a IX-a, de anul acesta devenind elevul nostru. El a făcut cerere pentru internat şi a venit la şcoală cam de marţi sau miercuri. Vinerea, copiii care sunt din judeţ merg acasă şi a fost învoit până luni, de către pedagogul şcolar, când trebuia să revină la cursuri. El a revenit mai devreme, de duminică. Nu a anunţat profesorul care era de serviciu în cămin, nici la poartă, pentru că a intrat pe o cale lăturalnică, pe undeva prin spate. A fost în cămin, s-au jucat fotbal în curtea şcolii, după cum a spus colegul său, după care au revenit în cameră. Au ascultat puţină muzică şi au spus că mai ies un pic să se plimbe prin curtea şcolii. Numai că ei au părăsit curtea fără să anunţe, pentru că s-au întâlnit cu alţi copii din cartier, să se joace de-a v-aţi ascunselea. Am înţeles că era un grup mare", a declarat, pentru "Replica", Elena Gogu, directorul unităţii de învăţământ. Din câte se pare, părinţii adolescentului sunt plecaţi la muncă în străinătate, în Spania, dar au desemnat o altă persoană care să se ocupe de copil. Trupul neînsufleţit a fost depus la morgă în vederea efectuării necropsiei. Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a stabili în ce condiţii s-a petrecut teribilul eveniment.

Inspectoratul Şcolar a deschis o anchetă la liceu

"Duminică, 22.09.2013, un elev de la Liceul Tehnologic "Gh. Duca" din clasa a IX-a a intrat împreună cu alţi colegi în curtea depoului CFR Palas, s-a urcat pe o locomotivă oprită pe linia de manevră, a fost electrocutat şi a decedat. Adolescentul, în vârstă de 16 ani, cu domiciliul în Ghindăreşti, a venit mai devreme la cămin, duminică seara şi a plecat să se joace, în exteriorul curţii liceului, neanunţând profesorul şi paznicul instituţiei. În prezent, cazul se află în atenţia Poliţiei, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a deschis o anchetă proprie. Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a solicitat conducerii Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Psihopedagogică să asigure consiliere psihologică elevului care a fost martorul tragicului incident şi, totodată, transmite familiei îndurerate sincere condoleanţe", se arată într-un comunicat emis de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102