REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Viața profesională a tinerilor, afectată disproporționat de criza COVID-19

Viața profesională a tinerilor, afectată disproporționat de criza COVID-19

Replica API 29 mai 2020 | 08:07 1205

Tânăra generație este afectată în mod disproporționat de criza coronavirusului și ar putea deveni ceea ce raportul numește o „generație a restricțiilor”, arată Organizația Internațională a Muncii într-un nou raport, citat de BBC, citat de Mediafax.

Raportul arată că femeile tinere au fost lovite în special de creșterea șomajului. Tinerii au fost afectați de ceea ce raportul numește „un triplu șoc”.

Virusul distruge locurile de muncă, perturbă educația și instruirea și pune obstacole în calea celor care vor să înceapă munca sau să își schimbe locul de muncă. Unul din cinci lucrători și-a încetat activitatea de la debutul pandemiei. Printre cei care au rămas la muncă, timpul lucrat a scăzut cu aproape un sfert.

Înainte de criză, mai mult de 40% dintre tineri lucrau în sectoare care acum sunt puternic afectate, precum turismul, serviciile alimentare și vânzarea cu amănuntul. Trei sferturi tineri lucrau fără contract și, prin urmare, aveau o protecție minimă în cazul pierderii locului de muncă. În Africa, procentul acestora este mai mare de 90%.

OIM spune că educația și formarea profesională, inclusiv programele „la locul de muncă” au fost masiv perturbate. O mare parte din pregătire se face acum la distanță, online, dar OIM spune că puține țări cu venituri mici au reușit să facă această tranziție.

Agenția solicită intervenția guvernelor pentru a garanta ocuparea forței de muncă și formarea tinerilor din țările cu venituri mici și medii, scrie stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nasol daca guvernul nu ne ajuta sa ne dea bani de benzina la bolizi nostri de lux si mancare macar conserve perioada asta grea murim de foame pestele meu sa spanzurat ca nu mai avea bani de barbut o sa mi dau foc in fata guvernului eram buna cand ajutam economia tarii cand trimiteam bani in tara huuui
4
0
Aia vanduti pe o mentalitate promovata in scoli si facultati de niste profesori cu o agenda neo-marxista bine stabilita?a inceput in America aniilor 90 in facultati si vad ca e promovata bine si in Europa,Romania.VIRUSUL CHINEZESC a facut si extrem de bine pt multi dintre noi,restul de tineri care nu "inghitim" in stil Pelican ce aveti pe "meniu" ,ne am uitat mai mult la JOC,la SIMBOLISTICA,la PLANUL VOSTRU nereusit care se naruie acum dar ne am concentrat constiinciosi si pe al nostru! TRUST THE PLAN! Q WWG1WGA
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218