REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Viața unui bebeluș depinde de medicii... aflați în concediu. Senatorul Fifor intervine!

Viața unui bebeluș depinde de medicii... aflați în concediu. Senatorul Fifor intervine!

Replica API 7 ianuarie 2019 | 00:25 414

Viața bebelușului unui militar depinde de doi medici aflați în concediu. Apropiații caporalului Zoltan Marius Zizu fac un apel la specialiștii capabili să-l opereze pe acest copil și-i roagă să-și întrerupă vacanța pentru a-i salva viața.

Băiețelul s-a născut la Cluj în data de 2 ianuarie și a fost diagnosticat cu transpoziția vaselor mari si defect septal, o gravă malformație a inimii. Părinții copilașului grav bolnav au fost informați de medicii neonatologi de la Spitalul Stanca din Cluj-Napoca despre faptul că cei doi medici din Transilvania capabili să opereze această malformație, doctorul Chira și doctorul Suciu sunt în concediu.

Numai că, medicii care ar putea să-l salveze se află în concediu, iar apropiații caporalului Zoltan Marius Zizu, tatăl bebelușului, fac un apel către acești medici să revină din concediu pentru salvarea micușului. ”Fac un apel public la medicii care sunt capabili să-l opereze pe acest copil să intervină și să încerce să-i salveze viața. Sunt convins că medicii de la secția Ginecologie "Dominic Stanca" caută deja soluții pentru ca acest copil să fie îngrijit de urgență într-un loc potrivit. Nu este niciun secret că România are o problemă uriașă pe multe specializări, chirurgia cardiacă este una din ele. Suntem datori să ne mobilizăm pentru a salva cât mai multe vieți. Nu avem nevoie decat de ajutorul unui medic sa-l opereze”, a postat un coleg al caporalului.

Un apel de urgență a fost lansat și de Liga Militarilor Profesioniști:„Apel către medicii de la Spitalul din Cluj sau Tărgu Mures” Va rugăm să salvați viața copilului camaradului nostru, viața ingerașului se scurge puțin câte puțin și nu mai este timp… Rugăm un medic chirurg cardiolog să-și întrerupă concediul pentru a salva copilul!!!

Băiețelul camaradului nostru s-a născut pe 2 ianuarie și a fost diagnosticat cu o boală gravă la inimă – tranpoziția vaselor mari și defect septal. Trebuie OPERAT de URGENȚA!!!”

Senatorul Mihai Fifor a auzit strigătele de ajutor al colegilor caporalului și a acordat sprijin familiei.

”Am vorbit acum...într-adevar, nu operează în țară decât cei doi. Încerc să găsesc o soluție”, a scris paramentarul. Ulterior, a revenit cu vești bune, așa că micuțul va fi operat la o clinică privată din Sibiu.

”S-a rezolvat cu o clinică privată din Sibiu.. pe 14 ianuarie vor veni doi chirurgi britanici. Atât senatorul Mihai Fifor, cât și consilierul ministrului Sănătății, au luat legătura telefonic cu camaradul nostru. Mulțumim pentru informatie!”, a transmis unul dintre colegii caporalului.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitari domnule Fifor!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614