REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Vicele de la Mereni, condamnat definitiv. Primarul: „Da, am aflat şi eu...”

Vicele de la Mereni, condamnat definitiv. Primarul: „Da, am aflat şi eu...”

Replica API 26 aprilie 2016 | 00:16 279

Dosar instrumentat de DNA

Dosar instrumentat de DNA

Iulian Olteanu, viceprimarul din Mereni, a fost condamnat! Curtea de Apel Constanţa, pe data de 22 aprilie anul curent, a admis apelul DNA şi, desfiinţând în parte sentinţa penală nr.421/17.11.2015 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosar nr. 5519/118/2014, a decis ca inculpatul să fie condamnat la doi ani cu suspendare.

Decizia a ajuns şi la urechile lui Gheorghe Chiriac, primarul comunei Mereni. „Am aflat şi eu de condamnarea lui. A fost la apel, i-au dat aproximativ aceeaşi sancţiune ca în prima instanţă. Nu pot să comentez o decizie a instanţei”, a precizat edilul. Pe durata termenului de supraveghere, viceprimarul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Pe parcursul termenului de supraveghere, Iulian Olteanu va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. Munca neremunerată în folosul comunităţii se execută în cadrul Direcţiei de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa sau Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa. iar numărul zilnic de ore se va stabili prin legea de executare a pedepselor.

Amintim că, în rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reţinut că, în cursul anului 2007, cu ocazia formulării cererii de acordare a sprijinului financiar în cadrul Schemei de plată unică pe suprafaţă, ce a fost adresată Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Constanţa, inculpatul Iulian Olteanu a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului privind suprafaţa totală de teren pretins deţinută în vederea exploatării agricole şi a inserat date nereale în cuprinsul planurilor de detaliu (planşe fotografice), puse la dispoziţie de către reprezentanţii agenţiei.

Scopul acestor acţiuni a fost acela de a induce în eroare pe reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Constanţa şi de a obţine sprijinul financiar solicitat. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Local Constanţa s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma totală de 15.961,80 lei, reprezentând sprijin financiar acordat inculpatului Olteanu Iulian pentru campania agricolă 2007. Acesta a fost trimis în judecată în vara anului 2014.

Liliana CHIRU, Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367