REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Vicepremierul Dragnea, la DNA. A fost audiat în DOSARUL REFERENDUMULUI

Vicepremierul Dragnea, la DNA. A fost audiat în DOSARUL REFERENDUMULUI

Replica API 29 iulie 2013 | 00:00 96

Liviu Dragnea s-a prezentat, luni după-amiază, la Departamentul Naţional Anticorupţie, pentru a fi audiat în dosarul referenumului, anunţă Realitatea TV.Vicepremierul Livu Dragnea a părăsit, în jurul orei 18:00, sediul DNA.

Procurorii îl acuză pe Dragnea că, în calitate de coordonator al campaniei naţionale a PSD pentru referendumul din 29 iulie, a iniţiat o asociere formată din preşedinţi şi membri ai secţiilor de votare, preşedinţi de organizaţii judeţene şi locale, precum şi primari ai partidului, iar scopul asocierii era săvârşirea de infracţiuni prevăzute de Legea privind organizarea referendumului.

DNA a transmis în urmă cu câteva luni un comunicat de presă în care informa că procurorii au început urmărirea penală faţă de Nicolae Liviu Dragnea, pentru folosirea influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de către membrii biroului electoral al secţiei de votare ori de către alte persoane, instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului.

Liviu Dragnea, în calidate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul obţinerii unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendum, care să garanteze validarea acestuia, potrivit DNA.

Liviu Dragnea a stat aproximativ 10 minute în sediul DNA, iar la ieşire a declarat: "Probabil voi reveni. Eu am spus întotdeauna că sunt nevinovat. Nu mi se pare că venirea mea azi aici ar avea vreo legătură cu faptul că azi se împlineşte un an de la referendum".

sursa: Realitatea TV

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/dragnea-va-fi-trimis-in-judecata-in-dosarul-referendumului-127498/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218