REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Vicepreşedinta CEC care vrea ca faliţii să fie ucişi şi afacerile ei din Constanţa. Marea realizare: angajarea soţului la BNR!

Vicepreşedinta CEC care vrea ca faliţii să fie ucişi şi afacerile ei din Constanţa. Marea realizare: angajarea soţului la BNR!

Replica API 22 iunie 2015 | 23:32 2809

Salariu de peste 14.000 de euro pe lună

Salariu de peste 14.000 de euro pe lună

Mirela Iovu (sursa gandul.info), Daniel Iovu

Mirela Iovu, vicepreşedinta CEC care regretă vremurile Romei Antice, în care faliţii erau ucişi, iar trupurile tăiate în tot atâtea bucăţi câţi creditori aveau, este praf în afaceri, iar singura sa realizare profesională, după salariul lunar de peste 14.000 de euro, a fost angajarea soţului la BNR. Mirela Iovu porneşte de la premisa că toţi clienţii CEC sunt escroci prin naştere, iar faptul că legea din România le oferă acum o a doua şansă de a-şi achita împrumurile la bănci, în loc să fie puşi la stâlpul infamiei şi omorâţi, este o mare şi nemeritată favoare care li se face acestor mujici.

Iată că, după ministrul care le face curve pe soţiile românilor plecaţi la muncă în străinătate, a venit alt angajat la stat să le amintească, plin de scârbă, celor care au mai rămas prin ţară, să zică mersi că nu-s ucişi şi tăiaţi în felii fiindcă nu au de unde să-şi achite datoriile la bănci. O ţară veselă, plină de lideri luminaţi.

„Practica a arătat că dacă se ajunge în insolvenţă, se pune în mişcare un mecanism atât de complex şi de imprevizibil încât rişti ca la final să constaţi că de fapt garanţiile tale sunt fără valoare sau au fost utilizate pentru alte plăţi. Pentru a salva afacerile de la faliment, poate este bine să avem, aşa, un mic semn de întrebare faţă de onestitatea celor pe care îi finanţăm”, a declarat joi la o conferinţă vicepreşedintele CEC Bank, Mirela Iovu, referindu-se la legea insolvenţei persoanelor fizice, promulgată în aceeaşi zi de 19 iunie 2015.

„Nu ştiu câţi dintre dumneavoastră cunoaşteţi cum erau trataţi faliţii în Roma Antică. Faliţii, în funcţie de numărul creditorilor, erau ucişi şi tăiaţi în atâtea bucăţi câţi creditori aveau. În Evul Mediu se folosea stâlpul infamiei şi mai era obiceiul legării de un catarg în piaţă publică sau purtarea datornicului pe străzi. Exista şi închisoarea datornicilor, unde capul familiei era încarcerat. Şi noi, în Codul Civil de la 1864 aveam închisoarea datornicilor.

Dar, în decursul anilor s-a ajuns de la uciderea debitorului, până la acordarea unei a două şanse, în 2014”, a mai declarat oficialul băncii de stat. Dar să vedem şi cine este vicepreşedintele CEC care şi-ar hăcui clienţii ce au dificultăţi în plata ratelor la bănci, poate şi pentru că nu au salariul ei, de peste 14.000 de euro pe lună, de la banca de stat. Născută în august 1970 în Buda, judeţul Buzău, Mirela Iovu şi-a început cariera cu 5 ani petrecuţi la facultatea la drept de la universitatea particulară Titu Maiorescu din Bucureşti, în perioada 1991- 1996, cu licenţa luată în 1999 la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Urmează un MBA la City University of Seattle, în 2005 şi un doctorat în drept la Universitatea Bucureşti, în 2015. A fost ani la rândul băgată în seamă ca una din cele mai puternice femei din businessul românesc şi este vicepreşedinte al Asociaţiei Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar Bancar, Asociaţiei Absolvenţilor MBA City University şi al Asociaţiei Mediatorilor din Sistemul Financiar Bancar FINBAN, precum şi secretar general al Asociaţiei pentru Cooperare Economică ELEC România.

Este practician în insolvenţă la Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă, arbitru comercial la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României şi mediator asociat la Biroul de Mediatori Asociaţi Iovu şi Asociaţii Bucureşti, în toate cazurile fiind cu activitatea suspendată la cerere.

Firme cu pierderi în Bucureşti şi Constanţa

Mirela Iovu este asociată la Aqua Flux SRL Bucureşti, împreună cu soţul, ei, Daniel Iovu, de 51 de ani, firmă a cărei activitate s-a tot suspendat şi reluat de câteva ori în ultimii ani, dar şi la Ramirux SRL Constanţa, alături de mama sa, Ruxandra Rada. Până să ajungă vicepreşedinte CEC Bank România, Mirela Iovu a mai lucrat la OTP Bank şi la Alpha Bank, iar din mai 2013 este colegă de sistem bancar şi cu soţul său, care s-a angajat la BNR.

Daniel Iovu a ajuns la Banca Naţională din postura de patron al unei mici firme de optică medicală, Optidaniel SRL, care şi-a suspendat activitatea în ianuarie 2015, după ce a declarat în 2013 o cifră de afaceri de 5.099 lei şi pierderi de 43.032 lei, cu un angajat. Acelaşi soţ al bancherei care şi-ar felia clienţii ca pe salam tot suspendă şi reia activitatea altei mici firme, Aqua Flux SRL, specializată în tratarea apei, cu activitate 0 în ultimii ani.

Micile afaceri în pierdere sunt favoritele tranşatoarei Mirela Iovu, dacă e să ne raportăm şi la firma pe care o deţine în Constanţa, alături de mama ei, Ruxandra Rada, de 65 de ani, originară din Buzău, dar cu domiciliul la malul mării. Ramirux SRL, pe care mama şi fiica o împart în proporţii egale, are sediul în Piaţa agroalimentară Tomis III şi este specializată în comerţul textilelor. Ramirux SRL a raportat pentru anul 2014 o cifră de afaceri de 29.022 lei şi pierderi de 37.690 lei, cu un angajat, precum şi datorii de 457.775 lei.

Mirela Iovu are două terenuri de 1.000, respective 1.500 metri pătraţi în Cernica natală a soţului angajat pe BNR, o casă şi un spaţiu comercial tot în Cernica şi un alt spaţiu comercial în Bucureşti. Vicepreşedinta CEC are un Audi A6, un Ford Mondeo şi un Hyundai Santa Fe, bijuterii de 26.000 euro, 220.000 lei, 9.100 de dolari şi 38.000 de euro în conturi bancare, iar în mai 2013 declara un venit anual de la CEC Bank de 723.738 lei, echivalentul a peste 14.000 de euro pe lună.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614