REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Vicepreşedinte PSD propune sancţiuni pentru membrii partidelor din USL care îşi atacă colegii de alianţă

Vicepreşedinte PSD propune sancţiuni pentru membrii partidelor din USL care îşi atacă colegii de alianţă

Replica API 18 mai 2013 | 00:00 138

Vicepreşedintele PSD Mircea Cosma va propune modificarea protocolului USL şi introducerea în acesta a unor sancţiuni pentru membrii partidelor care fac parte din Uniune care îşi atacă colegii de alianţă, Cosma spunând că, în opinia sa, sancţiunile vor putea ajunge până la excluderea din partid. Vicepreşedintele PSD Mircea Cosma, preşedinte al PSD Prahova şi al Consiliului Judeţean Prahova, a afirmat că va propune modificarea protocolului USL şi introducerea în acest document a unor sancţiuni pentru membrii USL care îşi atacă public colegii din partidele ce formează Uniunea.

Cosma a spus că, în prezent, protocolul USL prevede că nicio persoană din cadrul alianţei nu poate ataca un coleg din alianţă, însă documentul nu stipulează şi sancţiuni pentru care îşi atacă colegii "pentru că nu a prevăzut nimeni atunci când era atâta entuziasm că vor apărea astfel de situaţii".

"Eu am să cer ca aceste lucruri (atacurile unor membri USL la adresa altor membri USL) să fie reglementate. Problemele sunt de fond: a sancţiona într-un fel anume aceste abateri şi devieri. Măsurile trebuie să fie luate de fiecare partid dar trebuie impus prin protocol acelaşi tip de măsură pentru acelaşi tip de agresiune" a spus Mircea Cosma la finalul unei conferinţe de presă la Ploieşti.

Întrebat cât de drastice ar urma să fie sancţiunile pe care le propune, Cosma a răspuns că aceste sancţiuni pot ajunge până la excluderea din partid a celor care-şi atacă colegii de alianţă.

"Eu cred că în cazul PSD, la cât de bine suntem organizaţi şi la cât de disciplinaţi sunt membrii noştri de partid, cred că pot să meargă la a exclude membrii noştri de partid în caz de asemenea atacuri. Eu cu această propunere mă duc", a spus vicepeşedintele PSD Mircea Cosma.

Liderii USL au discutat, vineri, aproximativ o oră, la Palatul Victoria. După întâlnire, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, pentru MEDIAFAX că la întâlnirea de la Guvern cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu s-a decis nimic. "Nu am decis nimic", a declarat Ponta, întrebat despre discuţiile de la sediul Guvernului.

De asemenea, premierul a precizat că a cerut, miercuri, în şedinţa USL, sancţionarea lui Sorin Roşca Stănescu.

Potrivit unor surse politice participante la întâlnirea de vineri, discuţiile pe acest subiect vor fi reluate în USL luni.

Anterior, liderul PSD, premierul Victor Ponta, declara că nu este mulţumit de soluţia PNL în cazul lui Roşca Stănescu şi arăta că acesta a continuat criticile la adresa PSD, generând astfel cea mai mare criză a USL de la formare, Ponta precizând că, "dacă nu se face nimic, nu putem merge mai departe împreună".

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369