REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Vicepreședinții CJC, audiați în dosarul lui Constantinescu: „Proiectele de hotărâre, adoptate conform prevederilor legale”

Vicepreședinții CJC, audiați în dosarul lui Constantinescu: „Proiectele de hotărâre, adoptate conform prevederilor legale”

Replica API 7 mai 2015 | 00:28 76

Ce declarații au făcut Darie și Dragomir, la ieșirea din sala de judecată

Ce declarații au făcut Darie și Dragomir, la ieșirea din sala de judecată

Nicușor Constantinescu

Nicușor Constantinescu a avut, miercuri, termen în dosarul în care este cercetat pentru subfinanțarea Centrului Militar Zonal. La Tribunalul Constanța, instanță căreia i-a revenit sarcina să judece cauza, au ajuns ieri și vicepreședinții CJC Cristian Darie și Cristinel Dragomir, dar și secretarul județului, Mariana Belu, pentru a fi audiați de judecător în dosarul menționat mai sus. „Este vorba de dosarul Centrului Militar Zonal care reprezintă o contravenţie, e vorba despre aşa-zisa neplată a 4.000 de lei pentru nişte telefoane. Deja constănţenii s-au săturat de aceste aşa-zisele acuzaţii. Iată că, după cinci luni de zile, se audiază şi martorii propuşi de către mine, de avocații mei. Consilieri județeni și funcționari. Audierea acestora ar fi putut duce la înlăturarea acestei condiţii. Mai sunt 13 zile şi se fac trei luni de când am fost arestat a 18-a oară. Sper ca până la urmă să găsesc şi eu un judecător care să judece după probe şi nu după presiuni şi alte acţiuni ale Ministerului Public DNA“, a declarat Nicuşor Constantinescu, înainte de a intra în sala de judecată.

Întrebat ce părere are despre faptul că Sorin Strutinsky a scăpat de un mandat de arestare preventivă, acesta a declarat: „Este absolut normal, e bine că există și judecători care iau astfel de decizii. Sorin Strutinsky, în afară că este proprietarul postului de televiziune Neptun, este şi acţionarul altor firme. Sunt mii de oameni implicaţi în această activitate şi arestarea lui preventivă, în opinia mea, nejustificată în acest dosar, nu a făcut decât să pună în pericol atât locurile de muncă ale respectivilor români, cât şi credibilitatea instituţiilor mass-media pe care acesta le conduce. Aţi văzut că s-a ajuns până la a fi percheziţionaţi, anchetaţi jurnaliştii care deşi nu sunt în dosarul domnului Strutinsky sunt anchetaţi şi li s-a căutat dezvăluirea codurilor electronice şi a secretelor profesionale conţinute de către aceste formule electronice de folosire a spaţiului jurnalistic. Astea sunt alte abuzuri, în opinia mea. Libertatea presei a fost încălcată grosolan prin astfel de acțiuni ale procurorilor DNA. Sper că vom intra în normalitate. Din păcate, suntem în România anului 2015, după un regim de 10 ani a fostului președinte Traian Băsescu“, a mai adăugat Constantinescu.

Vicepreședinții Cristinel Dragomir și Cristian Darie au susținut, în fața instanței, că proiectele de hotărâre, prin intermediul cărora o parte din arhivele Constanței urmau să fie mutate în sediul Centrului Militar Zonal, au fost adoptate conform prevederilor legale. „Am relatat exact așa cum a fost. Am considerat că acest spațiu excedentar desfășurării activității a CZM îl puteam folosi punându-l la dispoziția MAI pentru Arhivele statului care urmau să-și desfășoare acolo activitatea. A existat avizul pozitiv al comisiei, toate rapoartele comisiei de specialitate au fost pozitive. Există și un contract prin care CJC a pus spațiul la dispoziție pentru serviciul 112. Spațiul respectiv este al CJC, există în acest sens un protocol de predare primire de către CJC a respectivului spațiul. La momentul respectiv, în 2004, a existat inclusiv acordul MAI. Am considerat că se poate pune la dispoziție. Am considerat atunci și consider și acum că acest spațiu poate fi folosit de către MAI “, a spus Cristinel Dragomir, la ieșirea din sala de judecată.

Și Cristian Darie a confirmat legalitatea celor două hotărâri adoptate, care au vizat amenajarea unor spații din CMZ pentru Arhiva Națională . „Arhivele Naționale nu-și desfășurau activitatea într-un spațiu propice. Iar, la data la care au fost adoptate cele două proiecte am considerat că cel mai facil mod de rezolvare era să repartizăm un spațiu în clădirea CMZ. Situația Arhivelor este aceeași ca atunci și chiar am avut o discuție cu directorul Coman și o să încercăm, văzând câtă tevatură s-a făcut, să accesăm fonduri europene, să construim alt spațiu. O parte din arhivele noastre sunt depozitate în garajul acelei clădiri. La momentul acesta, CMZ nu mai are atâtea autoturisme cât spațiu e în garaj“, a spus, al rândul său, Darie.

Cei doi vicepreședinți nu au vorbit cu Nicușor Constantinescu, pentru că nu au voie, însă l-au salutat pe șeful suspendat al CJC. Nicușor Constantinescu a cerut judecătorului de caz să fie lăsat să-și reia atribuțiile de președinte al Consiliului Județean Constanța. Instanța a rămas în pronunțare.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218