REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, audiat la Parchet în dosarul violenţelor de la mitingul din 10 august, din Piaţa Victoriei

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, audiat la Parchet în dosarul violenţelor de la mitingul din 10 august, din Piaţa Victoriei

Replica API 24 august 2018 | 00:00 225

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, despre care ministrul de Interne Carmen Dan spunea că s-a aflat în centrul de comandă din Piaţa Victoriei la manifestaţia din 10 august, s-a prezentat vineri la audieri la Parchetul General. În ultimele două zile, la Parchet au fost audiaţi în dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei şi prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, şi şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, colonelul Cătălin Paraschiv.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a fost chemat la audieri la Parchetul General în calitate de martor.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, declara că în 10 august, la ora 16.00, în punctul de comandă din Piaţa Victoriei s-au prezentat prefectul Capitalei şi viceprimarul Aurelian Bădulescu.

Viceprimarul Capitalei a confirmat că s-a aflat în Piaţa Victoriei în timpul protestului, spunând însă că nu a fost în comandament şi nici nu a dat ordine pentru că nu are nicio atribuţie în acest sens, potrivit legii. "Am fost în piaţă. Toată lumea a fost. Cum a mers Orban, am fost şi eu. Am stat şi m-am uitat la lume, ce să fac. Nu am fost în comandament, nu am dat ordine. Noi nu avem atribuţii. Legea 550/2004 spune clar cine dă ordine şi în ce condiţii. Eu am fost în piaţă să văd dacă oamenii de la RATB au nevoie de ceva, că s-au luat măsuri de devierea circulaţiei. Când se iau măsurile astea eu trebuie să semnez pe nişte documente, mă ocup de RATB. Eu am avut treabă doar cu RATB-ul", a declarat Aurelian Bădulescu pentru HotNews.ro.

Joi, în acest dosar a fost audiat la Parchetul General şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, colonelul Cătălin Paraschiv, iar miercuri a fost audiată prefectul Speranţa Cliseru, ambii având calitatea de martor.

Speranţa Cliseru, cea care a semnat ordinul de intervenţie în forţă a jandarmilor, a susţinut la ieşirea de la audieri că a respectat legea "cu stricteţe", iar ordinul de intervenţie în forţă a jandarmilor la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei pe care l-a semnat respectă legislaţia în vigoare. Speranţa Cliseru a mai spus că are calitatea de martor în dosarul instrumentat de procurorii Parchetului General şi nu a vrut să răspundă la întrebările jurnaliştilor, repetând că a respectat legea. De asemenea, Cliseru a spus că nu a fost în Piaţa Victoriei în 10 august, contrazicându-i astfel pe ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan, precum şi pe coordonatorul intervenţiei jandarmilor Laurenţiu Cazan, care au afirmat că prefectul a fost prezent la faţa locului încă de la ora 16.00.

Numărul plângerilor depuse în dosarul violenţelor din 10 august din Piaţa Victoriei ajunsese la 651, a anunţat Parchetul General.

Dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei a fost preluat de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la protestul din Piaţa Victoriei.

Citește mai mult pe Rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
se dau in gat unii pe altii desi legile sunt f clare ...........cu asa ministru si asa comandanti curajosi doar in spatele subordonatilor , grija fata de cetateni este "sublima dar lipseste cu desavarsire " .
0
0
Toata lumea se ocupa de jandarmi, dar de derbedeii jegosi nu zice nimeni nimic!Halal presedinte hahal cozi de topor
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102