REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Viceprimarul condamnat pentru mărturie mincinoasă a rămas fără mandat!

Viceprimarul condamnat pentru mărturie mincinoasă a rămas fără mandat!

Replica API 14 decembrie 2017 | 00:00 257

Consilierii de la Corbu n-au avut încotro! Au mers la şedinţă şi au votat

Consilierii de la Corbu n-au avut încotro! Au mers la şedinţă şi au votat

Marin Cornel

Au amânat cât au putut punerea în aplicare a unui ordin al prefectului, până când... s-au convins că dacă insistă să "fenteze" legea, vor da şi ei cu subsemnatul! Vorbim despre consilierii locali din Corbu, care, întruniţi miercuri, 13 decembrie, în şedinţă, au votat pentru încetarea mandatului de ales local al lui Cornel Marin, viceprimarul comunei.

Ordinul emis de prefect pentru încetarea mandatului lui Cornel Marin a avut la bază o condamnare a acestuia, pentru mărturie mincinoasă într-un proces. Săptămâna trecută, când pe ordinea de zi a figurat un proiect de hotărâre privind adoptarea ordinului prefectului (!), aleşii locali de la PNL şi UNPR au absentat de la şedinţă. Nu a fost întrunit cvorumul necesar, aşa că proiectul a fost amânat pentru o nouă şedinţă, cea de miercuri, 13 decembrie.

De data aceasta a fost întrunit cvorumul necesar, însă 6 consilieri s-au abţinut. Proiectul a trecut însă, cu 7 voturi pentru. "Nici nu era necesar să votăm aşa ceva, ordinul se punea în aplicare şi aia era. Dar primarul, Marian Gălbinaşu, dorea cu tot dinadinsul să îşi ţină pe post omul de încredere", a opinat un ales local de la PSD.

Amintim că Marin Cornel a fost condamnat pentru mărturie mincinoasă, într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. El a fost condamnat la 10 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere stabilit la 2 ani, cu toate obligaţiile aferente: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune etc.

Detaliile sentinţei

Iată soluţia pe scurt a instanţei: "În baza art. 396 alin. 1), 4) c.proc.pen. raportat la art. 83 c.pen. stabileşte pedeapsa de 10 luni închisoare în sarcina inculpatului MARIN CORNEL (…), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă prevăzută de art. 273 alin.1 c.pen. În baza art. 83 alin. 1 c.pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 alin. 1 c.pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

În baza art. 84 alin. 2 raportat la art. 85 alin. (1) c.pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. 1) c.pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1) lit. c) - e) c.pen se comunică Serviciului de Probaţiune Constanţa.

În baza art. 404 alin. (3) C.proc.pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.88 c.pen. privitoare la revocarea amânării aplicării pedepsei, pentru nerespectarea măsurilor de supraveghere impuse, caz în care se va dispune aplicarea şi executarea efectivă a pedepsei şi cele privitoare la săvârşirea de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, caz în care pedeapsa pentru noua infracţiune se va calcula conform dispoziţiilor privitoare la concursul de infracţiuni.

II. În temeiul 274 alin. 1 c.proc.pen., instan?a obligă pe inculpatul MARIN CORNEL la plata sumei de 1100 de lei cheltuieli judiciare avansate de stat în prezentul proces (din care suma de 600 de lei cheltuieli judiciare avansate pentru urmărire penală). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei de pe minută. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 28.07.2017". Decizia instanţei nu era la acea dată definitivă. Însă, cum cel condamnat nu a făcut apel, ea a rămas definitivă.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe al nostru primar din Tuzla cand il salta, sa vada si el cum se primeste pachet de sarbatori de la mos procuror
2
0
Voi fi vitorul primar al comunei Corbu . In anul 2018 vor fi alegeri in comuna noastra . Vom scapa de toti penali din primarie !!!
5
2
cu 7 voturi pentru si 7 abtineri ,nu cred ca a trecut proiectul de hotarare initiat de dl. inculpat Scarlat Marian ,din cauza lui Marin a depus marturie mincinoasa sa nu faca Scarla M puscarie ,deci proiectul nu a trecut au facut chindie aseara cu Halici dar Dumnezeu dragutul are scara si de urcat si coborat pentru fiecare .
3
2
asteptam ca si tariceanu, ptr aceiasi infractiune- minciuna - sa-si piarda functia, daca in acest caz a fost posibil, de ce tariceanu nu poate beneficia de acelasi tratament, nu suntem toti egali in fata legii? Astept respectarea legii de toti oamenii inclusiv excroci parlamentari
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218