REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Viceprimarul din Corbu cere falimentul unui partener de afaceri de 100 de ori mai puternic decât el

Viceprimarul din Corbu cere falimentul unui partener de afaceri de 100 de ori mai puternic decât el

Replica API 31 ianuarie 2019 | 00:00 2868

Nume neștiute, cu afaceri uriașe

Nume neștiute, cu afaceri uriașe

Tiberius Mantea, foto Facebook

Geroge Pîndici, foto Facebook

Firma viceprimarului din comuna Corbu cere în instanța falimentul unui partener de afaceri cu un business de aproape 100 de ori mai mare decât al lui. Politicianul liberal se confruntă cu un comerciant de cereale cvasinecunoscut mediului de afaceri, dar care a reușit în doar doi ani de zile să devină o forță pe o piață extrem de competitivă. Viceprimarul din Corbu abia a revenit în funcția publică după ce, în decembrie 2017 a demisionat în urma unei condamnări penale pentru mărturie mincinoasă.

Creditorul Daco Cris Dany SRL din Corbu a înregistrat pe 29 ianuarie 2019 un dosar la Tribunalul Constanța prin care cere falimentul debitorului Eurovia Agritrade SRL din Constanța. Instanța a stabilit un prim termen de judecată pe 12 martie 2019. Ambele firme au un istoric destul de interesant. Daco Cris Dany SRL este deținută de Cornel Marin, viceprimarul liberal al comunei Corbu, cunoscut pentru periplurile sale penale, care i-au adus și o demisie, în decembrie 2017, din această funcție. Pe 28 iulie 2017, politicianul a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă. În 2009, Cornel Marin a mai fost o dată anchetat de procurori, pentru abuz în serviciu, într-un dosar privind afaceri imobiliare ilegale din Grindul Chituc. În martie 2018, liberalul a revenit însă în funcția de viceprimar al comunei Corbu.

Succes incredibil pentru o firmă de care nu a auzit nimeni

Daco Cris Dany SRL a fost înființată în 2007 și are ca domeniu de activitate cultivarea cerealelor. Firma viceprimarului liberal din Corbu a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 1.601.150 și un profit net de 897.252 lei, cu doar 4 angajați, precum și datorii de 867.716 lei. Foarte interesant este și profilul firmei din Constanța căreia politicianul PNL îi cere falimentul, pentru neplata datoriilor. Eurovia Agritrade SRL a fost înființată în 2015, are ca domeniu de activitate comerțul cu ridicata al cerealelor și a cunoscut un boom spectaculos încă din primul an, urmat de o creștere fabuloasă a afacerilor, în scurta sa existență. Astfel, de la afaceri de 62 de milioane de lei în primul an, a crescut la 97 de milioane lei în 2016, pentru ca în anul 2017 să ajungă la o cifră de afaceri de 144.377.987 lei și un profit net de 3.393.991 lei, cu numai 13 angajați, precum și datorii de numai 820.251 lei. O simplă comparație ne arată că firma politicianului din Corbu este nu că mai pricăjită, ci chiar de aproape 100 de ori mai mică decât compania căreia îi cere falimentul.

Patronii din acte, niște tineri nevinovați

Eurovia Agritrade SRL a fost înființată de un oarecare Tiberius Constantin Mantea, un tânăr din comuna Lumina. În februarie 2016, acesta a cedat 99,17% din firmă către George Pîndici, un alt tânăr din Constanța, cu domiciliul într-un apartament din zona CET. Una peste alta, este greu de crezut că doi tineri de condiție modestă pot fi patronii unei firme cu afaceri de peste 32 de milioane de euro pe an, astfel încât ar fi interesant de aflat cu cine se războiește, de fapt, viceprimarul liberal din Corbu.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Costa aceste articole!!! Sa vedem acest reporter cum va explica ????
1
0
Articole comandate!!!!!
3
1
Pellentesque ornare nisl ante, sit amet vulputate felis consectetur sed. In commodo justo quis tellus gravida, et lobortis velit facilisis. Pellentesque.
0
1
neque quis porta convallis. Donec aliquam nisl ultricies porttitor ornare. Praesent tempor ut tellus eget dapibus. Morbi viverra tortor et metus placerat.
2
0
neque egestas non. Morbi et egestas felis, eget suscipit eros. Etiam interdum tortor ipsum, ut cursus nibh tincidunt vitae. Etiam in eros suscipit ipsum finibus maximus aliquet eu.
0
0
mauris diam, quis interdum urna venenatis vitae. Curabitur efficitur interdum dignissim. In tristique leo eget ante pellentesque luctus. Sed vitae augue nec dui suscipit vehicula.
0
0
lectus, non sagittis dolor. Curabitur at eros sit amet nibh pellentesque pellentesque id eget nisi. In sagittis lacinia sem, lobortis vestibulum orci. Sed ullamcorper felis id nulla convallis, id fringilla diam.
0
0
mollis diam ut sollicitudin. Pellentesque sed consectetur lorem, id tempor arcu. Cras pretium dolor id nisi malesuada, eu porttitor erat congue. Praesent semper ex massa, nec sollicitudin turpis lobortis ultrices. Proin ut.
0
0
leo eget massa iaculis, sit amet consectetur orci porttitor. Phasellus semper venenatis arcu vitae pulvinar. Aliquam auctor maximus purus eu posuere. Sed tellus nisl, molestie et laoreet vel, fermentum in arcu. Phasellus.
0
0
Arata ca niste miliardari adevarati baietii din poze. scrie SAGEATA pe frunte
0
1
Vice primaru de la corbu esti un muist infect care vrea sa suga pula si nu stie cum
3
0
pai daca firma asta a are castiguri mari peste noapte de ce nu-si plateste datoria la o firma mult mai mica te intreb si eu si mai ales de ce ploitizati o actiune in instanta ,s-au voi sunteti PSD-isti si el e PNL ?
1
0
de unde mm i-ai scos si pe astia make fmm de handicapat
3
0
Nu stiu daca ai dreptate dar daca ai atunci ar fi nevoie nu doar de protocoalele secrete ci si de ultrasecrete daca p.s.d.isti condamna protocoalele ori sunt prosti ori interesati eu nu cred ca sunt prosti.
1
0
Puneti ma baiete o paza in care esti incruntat si cu pumnul ridicat amenintator.Ti sar potrivi la ce fata ai.
5
1
niste machidoni imputiti in culise.
13
3
Daca si asta este politician e clara treaba..... lipitor de afise cu ceva malai a platit pt o functie iar voi il duceti la rang de viceprimar. Incredibil
4
2
evaziunea fiscala in comertul cu cereale e mai mare decat in orice alt domeniu, chiar mai mare decat la lemn, si totusi nimeni nu se ia de astia. ce aratati voi in poze sunt sagetile la smecheri din afara care isi baga banii ca la caritas pe vremuri- bagi un milin de euro in primavara, scoti doua milioane in toamna. Dormiti in pace, ca smecherii isi vad de treaba.
14
1
Ma copiilor, Eurovia este firma lu IRINEL VLADUCEANU unul dintre cei mai mari EVAZIONISTI din Cta. Dar de unde sa stie niste gazetari parliti ca voi.... In meseria de gazetar trebuie sa fie oameni cu multe conexiuni. Nu mai conteaza....... IRINEL VLADUCEANU il cheama pe evazionistul din spatele EUROVIA , un posibil viitor puscarias....daca nu.l salveaza Dragnea cu ordonanta.
14
7
Niste nume aveti idee ?
5
4
Niste taranoi parveniti !
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367