REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Viceprimarul din Corbu, CONDAMNAT pentru mărturie mincinoasă!

Viceprimarul din Corbu, CONDAMNAT pentru mărturie mincinoasă!

Replica API 11 august 2017 | 14:30 1408

Sentinţa nu este definitivă

Sentinţa nu este definitivă

Viceprimarul comunei Corbu, Marin Cornel, riscă să-şi piardă funcţia! El a fost condamnat pentru mărturie mincinoasă, într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Marin Cornel a fost condamnat la 10 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere stabilit la 2 ani, cu toate obligaţiile aferente: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune etc. Iată soluţia pe scurt a instanţei: "În baza art. 396 alin. 1), 4) c.proc.pen. raportat la art. 83 c.pen. stabileşte pedeapsa de 10 luni închisoare în sarcina inculpatului MARIN CORNEL (…), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă prevăzută de art. 273 alin.1 c.pen. În baza art. 83 alin. 1 c.pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 alin. 1 c.pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 84 alin. 2 raportat la art. 85 alin. (1) c.pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. 1) c.pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1) lit. c) - e) c.pen se comunică Serviciului de Probaţiune Constanţa. În baza art. 404 alin. (3) C.proc.pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.88 c.pen. privitoare la revocarea amânării aplicării pedepsei, pentru nerespectarea măsurilor de supraveghere impuse, caz în care se va dispune aplicarea şi executarea efectivă a pedepsei şi cele privitoare la săvârşirea de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, caz în care pedeapsa pentru noua infracţiune se va calcula conform dispoziţiilor privitoare la concursul de infracţiuni. II. În temeiul 274 alin. 1 c.proc.pen., instan?a obligă pe inculpatul MARIN CORNEL la plata sumei de 1100 de lei cheltuieli judiciare avansate de stat în prezentul proces (din care suma de 600 de lei cheltuieli judiciare avansate pentru urmărire penală). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei de pe minută. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 28.07.2017".

După cum se poate observa, decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. Contactat de "Replica" de Constanţa, pentru a afla dacă a depus apel, viceprimarul a spus că avocatul său se ocupă, dar că ştie că dosarul "s-a încheiat, totul este bine". Mai mult, Marin Cornel a declarat că în cazul lui nu se pune problema să îşi piardă funcţia.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da vad ca pierdantul de Haliici Vasile a inceput sa faca curatenie in PSD,Corbu din pacate el nu are ce cauta acolo parca erea la PNL ?,Parca era la PDL?,Parca era la PNTCD ? omul acesta este bolnav la cap ,incearca sa faca legea la Corbu un venetic penal ,impreuna cu Geta Misea din proasta nu era scoasa de Halici si acum aeste buna pai cine alearga dupa el;ectorat Halici binenteles ca NU ,proasta de Geta o bolnava la cap ,o femeie care a mancat de pe urma Primarului ,cand se renova ceva cine lua lemnaria Geta Misea ,si altele si acum umbla din partid in partid .
2
0
Super tare , felicitari domnule Primar ,ca asfaltati si str. Lastunului ,lasati jigodiile ca pier pe limba lor vorbesc de scarlat si actorul grabit care a venit in Consiliul Local la Corbu sa faca el priecte de hotarari ,pe naiba a luat parcarea de pe plaja sa mai scoata un ban ,oare de ce un consilier local PNL ,nu a putut sa ia un teren pe plaja pentru parcari masini ?Pe toti consilierii opozanti ia-ti ajutat sa intre in legalitate sa devina proprietari pe magaziile luate abuziv ,oare DNA-ul ce face ,Scarlat vad ca el e tare in Consiliu voi PNL-isti ce faceti dormiti ? succes !
6
0
Cu sule si trambite PSD _ul crede ca poate dobori o majoritate in C.L Corbu ,sa nu creada asa ceva ,avem de munca ,avem proiecte sa asfaltam majoritatea strazilor din comuna ,asa ca sa trecem la treaba ,si bafta consilierilor PNL .
10
1
Sincer eu as fi plecat in secunda doi ,de la Primarie dar inca nu este rezolvat cu terenurile pe care le are in vecinatatea Armatei ,mai pe inteles zona plaja Corbu ,lasati pe altcineva sa conduca institutia ca tot mai rau e in Corbu ,mizerie ,balarii etc.
14
1
Sa ii lege pe toti din clica lor de hoti si mincinosi
0
3
Bine , astia alesi in functii publice pe liste de partide , nu exceleaza prin inteligenta si nici prin studii cat de cat demne de luat in seama . Drept urmare , cei mai multi nici nu cunosc legile si nici macar avocatii lor nu incearca sa-i puna serios in tema . Oricum , de pe urma acestor prostalai isi castiga ei existenta . Ca o idee , tantalaul asta de la Corbu , a luat putin si este posibil ca Tribunalul Constanta sa opereze o corectie , in sensul cresterii pedepsei si chiar cu executare . Si asta pentru ca pitiponcul mai are ceva din urma ...
6
1
ce purcelus arogant
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218