REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Viceprimarul din Mereni a fost trimis în judecată de DNA: a obţinut fonduri europene cu acte false

Viceprimarul din Mereni a fost trimis în judecată de DNA: a obţinut fonduri europene cu acte false

Replica API 18 iulie 2014 | 00:00 179

Sechestru pe 2 terenuri

Sechestru pe 2 terenuri

Viceprimarul din Mereni a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Constanţa, fiind acuzat că a obţinut fonduri europene cu acte false. Mai exact, în sarcina acestuia s-au reţinut infracţiunile de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are drept rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, dar şi infracţiunea de înşelăciune.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în cursul anului 2007, cu ocazia formulării cererii de acordare a sprijinului financiar în cadrul Schemei de plată unică pe suprafaţă, ce a fost adresată Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Constanţa, inculpatul Iulian Olteanu a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului privind suprafaţa totală de teren pretins deţinută în vederea exploatării agricole şi a inserat date nereale în cuprinsul planurilor de detaliu (planşe fotografice), puse la dispoziţie de către reprezentanţii agenţiei. Scopul acestor acţiuni a fost acela de a induce în eroare pe reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Constanţa şi de a obţine sprijinul financiar solicitat. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Local Constanţa s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma totală de 15.961,80 lei, reprezentând sprijin financiar acordat inculpatului Olteanu Iulian pentru campania agricolă 2007. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra a 2 terenuri aparţinând viceprimarului. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. "Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", au spus procurorii.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614