REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

"Victima s-a dezbrăcat şi i-a cerut inculpatului să facă sex cu el"

"Victima s-a dezbrăcat şi i-a cerut inculpatului să facă sex cu el"

Replica API 24 noiembrie 2011 | 00:00 128

Călăul fostului călugăr din Ghindăreşti a fost arestat

Călăul fostului călugăr din Ghindăreşti a fost arestat

După mai multe zile de anchetă, în care poliţiştii şi procurorii criminalişti au căutat probe şi indicii pentru prinderea celui care l-a omorât pe fostul călugăr Alexe Artiom, din Ghindăreşti, în cele din urmă, acesta a fost identificat şi prins. Partea interesantă este că, în tot acest timp, persoana în cauză s-a aflat tot timpul în preajma poliţiştilor, a fost interogat în prima zi de anchetă, ba s-a mai şi prefăcut că dă o mână de ajutor. Probabil nu se gândea că cercul de suspecţi se va strânge în jurul lui. Oamenii legii au mers din casă în casă şi au făcut o listă cu toate persoanele care ar fi putut comite o astfel de faptă, luând în consideraţie profilul psihologic întocmit în acest sens. Pas cu pas, poliţiştii au ajuns, din nou, la uşa lui Ivan Simion, un bărbat trecut de 50 de ani. Văzând că nu are încotro, bărbatul a recunoscut că el este criminalul.

Astfel, oamenii legii au reconstituit firul evenimentelor. "În noaptea de 18/19 noiembrie 2011, pe la miezul nopţii, după ce au consumat împreună băuturi alcoolice în locuinţa inculpatului, Alexe s-a dezbrăcat şi i-a propus inculpatului să întreţină relaţii de natură homosexuală, motiv pentru care inculpatul a reacţionat violent, aşa încât s-a înarmat cu un ciocan pe care îl avea în bucătărie şi a lovit-o pe victimă în zona frunţii. După ce victima a căzut pe podea, inculpatul a continuat să o lovească cu ciocanul, apoi şi cu un cuţit, aplicând loviturile în zona extremităţii cefalice a victimei, preponderent la nivelul feţei. Din cauza stării de nervozitate extremă, după uciderea victimei în bucătăria locuinţei, inculpatul a scos cadavrul în curte şi cu ajutorul unui cuţit de bucătărie l-a decapitat. În continuare a introdus cadavrul în sac, i-a legat mâinile şi picioarele cu sfoară, a legat sacul cu sârmă, apoi l-a transportat cu un cărucior şi l-a abandonat pe strada Nucilor, la circa 50 de metri de locuinţa sa, în locul în care a şi fost descoperit câteva ore mai târziu. După ce a scăpat de cadavru, inculpatul a încercat să ascundă urmele faptelor comise, aşa că a spălat sângele de pe trotuarul din faţa casei, a şters urmele de sânge din locuinţă cu cârpe, apoi a aruncat în foc cârpele, crucea de lemn pe care victima o avea la piept şi încălţămintea acesteia", spun procurorii.

Localnicii nu au vrut să colaboreze cu anchetatorii

Pentru conturarea unor aspecte legate de anchetă, la sediul IPJ a avut loc, ieri, o conferinţă de presă, în care au participat toţi cei care au coordonat întreaga acţiune, respectiv inspectorul-şef al IPJ, Valentin Burlacu, procurorii criminalişti Andrei Bodean şi Zafer Sadâc, din cadrul Parchetului Tribunalului Constanţa, şi Gheorghe Lupşă, şeful Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ. "Victima s-a dezbrăcat şi i-a cerut inculpatului să facă sex cu el, apoi a urmat restul evenimentelor. Întrebat de ce a făcut acest gest, a spus că era furios din cauza avansurilor, dar şi faptul că nu încăpea în sac. Cuţitul a fost găsit în bucătărie, încă mai avea urme de sânge pe el. Referitor la starea de beţie, nu se ştie exact dacă va fi reţinută ca circumstanţă atenuantă sau agravantă. În momentul de faţă, Ivan Simion este acuzat pentru omor deosebit de grav, infracţiune pentru care ar putea fi condamnat la o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă sau între 15 şi 25 de ani, iar pentru infracţiunea de profanare de morminte, în sensul de profanare a unui cadavru, poate primi o pedeapsă cuprinsă între 3 luni şi 3 ani de detenţie", au precizat anchetatorii. "Noi am făcut foarte multă gălăgie aseară, când am fost să-l luăm. Am vorbit, am aprins luminile, girofarurile, chiar eram curioşi dacă întreabă cineva, acum, vreun vecin de acolo, dacă s-a întâmplat ceva sau dacă a auzit vreun zgomot suspect, la locuinţa inculpatului. Este vorba despre o reticenţă în această comunitate de a colabora cu autorităţile judiciare", au mai precizat anchetatorii prezenţi în sala de şedinţe a IPJ Constanţa. Ieri după-amiază, judecătorii au admis propunerea de arestare preventivă a lipoveanului criminal, trimiţându-l direct în arestul IPJ.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102