REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Victimele carnagiului de la Săcele, transferate la Floreasca

Victimele carnagiului de la Săcele, transferate la Floreasca

Replica API 21 aprilie 2011 | 00:00 199

Gravida implicat în accident a pierdut sarcina

Gravida implicat în accident a pierdut sarcina

Victimele tragicului accident de la Săcele, din zona Cheile Dobrogei, sunt în afara oricărui pericol, dă asigurări dr. Dănuţ Căpăţână, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Conform acestuia, patru din cei şapte pacienţi, trataţi de medicii constănţeni, au fost transferaţi, ieri, la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Medicii spun că pacienţii au fost deconectaţi de la aparatele medicale şi starea lor de sănătate este bună.

"Familia a solicitat transferul la o unitate din Capitală, deşi cei patru pacienţi, trei adulţi şi fetiţa de 7 ani, puteau fi trataţi fără nici un fel de probleme şi la Constanţa. Noi nu aveam motive să-i trimitem la Bucureşti. Puteam să le oferim aceleaşi servicii medicale ca la Bucureşti, mai puţin serviciile Chirurgiei Plastice, care ei le au mai dezvoltate acolo. Cât despre pacienţi, vreau să precizez că au fost detubaţi, respiră spontan, sunt bine şi nu există nici un fel de motive care să ne inducă faptul că ar fi în pericol. Ce a fost greu a trecut. Ţin să le mulţumesc medicilor chirurgi care au venit de acasă şi au operat de la ora 22.00 până la 04.00 dimineaţa. Toţi s-au implicat şi rezultatele se văd: nu am mai avut nici un deces, deşi cazurile au fost extrem de grave", a spus dr. Dănuţ Căpăţână. Cât despre gravida Magdalena Ţuţuianu, medicul spune că aceasta a fost chiuretată. "Va rămâne cu sechele. A pierdut sarcina. A fost chiuretată", a spus dr. Căpăţână. Femeia de 35 de ani va mai rămâne însă în atenţia medicilor Spitalului Judeţean. "În Spitalul Judeţean vor mai rămâne cei doi bărbaţi internaţi pe Secţia de Chirurgie şi femeia chiuretată", a precizat dr. Căpăţână. Reamintim faptul că tragicul eveniment s-a produs duminică la ora 18.42, pe DN 22, din neatenţia afaceristei tulcene Mihaela Any Paltarac, de 46 de ani, care a condus autoturismul marca Toyota, cu numărul de înmatriculare TV 03 TOY, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu autoturismul marca Skoda Fabia, cundusă regulamentar de Magdalena Ţuţuianu. În urma tragediei Lenuţa Banu, mama femeii chiuretate a decedat.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614