REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Victimele exploziei din Mureş, transferate la un spital de arşi din Belgia

Victimele exploziei din Mureş, transferate la un spital de arşi din Belgia

Replica API 18 noiembrie 2018 | 00:00 207

Cele două victime ale exploziei din județul Mureș sunt transferate, duminică seara, în Belgia cu o aeronavă Spartan a MApN. Transferul vine în aceeași zi în care o pacientă cu arsuri de la Pitești nu a fost adusă în București pentru că nu mai erau paturi, conform stiripesurse.ro.

"O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează duminică, 18 noiembrie, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Târgu Mureș – Bruxelles, Belgia, pentru transferul a doi pacienți.

Pacienții prezentând arsuri pe aproximativ 70-80 % din suprafața corpului vor fi asistați pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD din București și vor fi transportați la Spitalul Militar “Reine Astrid” din Bruxelles, Belgia", se arată într-un comunicat de presă al MApN, citat de MEDIAFAX.

Sursa citează precizează că misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a acordului primit din partea instituției medicale belgiene la apelul lansat de către Ministerul Sănătății pentru transferul răniților.

"Aeronava este operată de către un echipaj format din comandorul Emil Tecuceanu –comandant aeronavă și doi piloți, căpitanii Valentin Chiriac și Mihai Vârdol. Echipa medicală a M.Ap.N. este alcătuită din colonelul medic Dragoș Tudose, plutonierul-major Dumitru Miu și plutonierul Elena Călin", se mai arată în comunicatul de presă.

Două persoane au fost rănite grav, duminică dimineața, în localitatea Gornești, județul Mureș, în urma unei explozii în locuință. Deflagrația nu a fost urmată de incendiu, Un bărbat de 76 de ani a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului, iar o femeie de 69 de ani are arsuri pe 70 la sută din corp.

Transferul vine în aceeași zi în care ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că o pacientă, care a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, a fost transferată de la Pitești, la Timișoara, deoarece în București nu mai erau locuri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614