REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Victor Negrescu: ”Integrarea României în spaţiul Schengen este un drept!”

Victor Negrescu: ”Integrarea României în spaţiul Schengen este un drept!”

Replica API 19 iunie 2018 | 01:44 460

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a avut luni, 18 iunie 2018, o întrevedere cu ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, Stella Ronner-Grubačić, în contextul dezbaterilor privind viitorul Europei, dar și al recentului discurs susținut de prim-ministrul olandez Mark Rutte în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg.

În cadrul discuției au fost abordate teme de actualitate aflate pe agenda europeană, ambele părți stabilind necesitatea identificării de noi modalități de consolidare a dialogului dintre România și Regatul Ţărilor de Jos în domeniul afacerilor europene. Ministrul delegat a evidențiat relaţiile bune existente între cele două state, în special în domeniul economic, subliniind că există puncte asupra cărora România și Regatul Țărilor de Jos pot identifica elemente de convergență.

De asemenea, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a reiterat dorința României de a se integra în spațiul Schengen, precizând că țara noastră aplică deja dispoziţiile acquis-ului Schengen şi acţionează, astfel, ca un membru de facto cu o contribuţie semnificativă, asigurând protecția graniței externe a Uniunii Europene prin gestionarea, cu responsabilitate şi eficienţă, a peste 2.000 de kilometri de frontieră.

„Olanda este un partener important pentru România în domeniul afacerilor europene și dorim să promovăm împreună politici și soluții menite să asigure dezvoltarea durabilă a proiectului european. Ținând cont de provocările actuale, reiterăm faptul că țara noastră dorește să participe la toate formele de cooperare menite să aprofundeze integrarea europeană. România respectă de foarte mulți ani toate criteriile pentru a adera la spațiul Schengen, este un exemplu la nivel european în materie de securitate și de protecție a frontierelor, iar statele care sunt încă reticente față de integrarea noastră trebuie să știe că au la fel de mult de câștigat din apartenența noastră la spațiul comun. România susține o «Uniune de drept și a drepturilor», în care regulile, normele și legislația europeană sunt respectate de toată lumea. În acest context, integrarea României în Schengen este un drept“, a explicat ministrul delegat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In realitate Romania nu este interesata de spatiul Sengen. Dupa ce devenim producatori vom fi interesati. Nici de moneda euro nu suntem interesati. Dupa ce vom avea economie care sa ne sustina fara ajutor de afara vom fi interesati.
1
0
Atata timp cat Romania este condusa de o clica penala , super-mafiota , nu va intra in Schengen ! Punctum !
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369