REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Victor Ponta a declarat că-l invidiază pe Mazăre pentru maşini, cluburi şi bodyguarzi

Victor Ponta a declarat că-l invidiază pe Mazăre pentru maşini, cluburi şi bodyguarzi

Replica API 5 septembrie 2014 | 00:00 93

Eveniment mare la Constanţa, fiind prezenţi mai mulţi miniştri, premierul Victor Ponta, senatori, dar şi primarul Radu Mazăre. Este vorba despre Şcoala Politică de Vară a tinerilor social-democraţi, care s-a desfăşurat la Teatrul de Vară Soveja. Vineri, 5 septembrie, Radu Mazăre a venit însoţit de două fete, îmbrăcate în stil army. A fost imediat abordat de o femeie, care ţinea în mână mai multe documente. Vizibil iritat, edilul i-a spus că nu are să-i dea bani. Femeia a plecat supărată, menţionând că nu vroia bani. Ulterior o tânărăr mamă, cu fetiţa în braţe, a vrut să facă fotografii cu Mazăre. La scurt timp a sosit şi premierul Victor Ponta, care a recunoscut în discursul său politic că-l invidiază uneori pe Radu Mazăre pentru maşini, cluburi şi bodyguarzi.

"Îl invidiez uneori, e adevărat, pentru decapotabile, pentru cluburi, pentru bodyguarzi, pentru alte lucruri. Eu l-am întrebat dacă el mă invidiază pe mine şi mi-a zis: "Categoric nu, nu aş vrea să fiu în locul tău". Şi are dreptate într-un fel", le-a spus Ponta tinerilor social-democraţi reuniţi la Constanţa. În discursul său, Ponta le-a tot repetat membrilor social democraţi că mai sunt 73 de zile până la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale şi că vrea să fie alături de el. "Mai avem 73 de zile, opt ore şi vreo 40 de minute până când puteţi să vă odihniţi. Până atunci vreau să vă rog să fiţi alături de mine în bătălia extrem de importantă pe care o avem pentru viitorul acestei ţări", a spus Ponta. El a spus că în ultimii zece ani s-a purtat un război al românilor contra românilor, categoriile sociale întregi fiind învrăjbite să lupte una contra alteia. "În 2004 şi 2009 am discutat numai despre rău. Băsescu e rău, e mincinos, dar trebuie să luptăm cu PSD, cu Năstase. Era o alegere între un rău şi mai rău. Vreau să mă ajutaţi în următoarele 73 de zile să spunem că avem o bătălie pentru ceva bun", a spus Ponta. El a vorbit despre faptul că în ultimii zece ani în România s-a construit un complex de inferioritate şi că sunt mulţi tineri care spun că românii nu pot să facă niciodată nimic şi că tot ce este bun vine din afara ţării. Ponta a mai spus că s-a construit, de asemenea, şi un tip de egoism, de individualism cultivat asemănător legii junglei. "Dacă eşti puternic, rezişti. Dacă nu, trebuie să mori, nu ai dreptul la nici o şansă. Eu vreau să trăim într-o ţară care nu e o junglă, în care fiecare are şansa de a avea o viaţă decentă. Ţara nu e junglă, ci o familie în care fiecare are o şansă", le-a mai spus Ponta tinerilor social-democraţi. Premierul a mai spuscă a fost de mai multe ori în cartierul de locuinţe pe care Radu Mazăre ş-a construit pentru oamenii nevoiaşi, precizând că România nu este o junglă, ci "o familie în care fiecare are o şansă". "Am fost cu Radu de mai multe ori în cartierele unde cei care credeau că n-au nicio şansă în Constanţa, în oraşul unde există Mamaia, locul celor mai mulţi bani şi celor mai mari petreceri, am fost cu el în cartiere unde oamenii credeau că n-au absolut nicio şansă, că nu vor avea niciodată o locuinţă, că nu va veni nimeni niciodată să le dea o bucată de pâine, că nu-i va întreba nimeni niciodată dacă au vreo boală sau dacă au cum să-şi ducă copilul la şcoală. (...) Vreau să vă rog să faceţi un efort şi să vă gândiţi că ţara pe care eu vreau să o conduc alături de dumneavoastră, ţara în care eu vreau să trăiesc şi aş vrea să trăiţi şi dumneavoastră nu e o junglă, ci o familie în care fiecare are o şansă", a afirmat Victor Ponta.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218