REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Victor Ponta: Am finalizat negocierile pentru un nou acord cu FMI

Victor Ponta: Am finalizat negocierile pentru un nou acord cu FMI

Replica API 30 iulie 2013 | 00:00 125

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, finalizarea negocierilor unui nou acord cu FMI, Banca Mondială şi Uniunea Europeană. Mai multe detalii vor fi oferite miercuri, a declarat şeful Guvernului.

Victor Ponta a anunţat, luni seară, finalizarea negocierilor unui nou acord cu FMI, Banca Mondială şi Uniunea Europeană.

"Avem un acord cu partenerii noştri internaţionali cu privire la rectificareaa bugetară", a mai spus premierul, precizând totodată că mai multe detalii despre noul acord cu FMi vor fi publicată miercuri.

Victor Ponta a anunţat totodată că plafonul de garanţie a fost crescut cu două miliarde de lei, pentru programe de tipul "Prima Casă".

Totodată, TVA-ul la pânie va fi micşorat la 9% începând de la 1 septembrie.

O misiune a FMI se află la Bucureşti pentru discuţii privind un nou acord de împrumut cu România, autorităţile precizând anterior că doresc ca un nou acord să fie încheiat pentru o perioadă de doi ani.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că România va conveni, până în această toamnă, un nou acord preventiv cu Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană, cu o valoare între 3 miliarde euro şi 5 miliarde euro şi cu mai puţine condiţii decât cele două înţelegeri anterioare.

Următorul acord cu România, de tip preventiv, va fi unul de consolidare macroeconomică şi de reforme structurale, urmărind în principal disciplina politicilor, şi va presupune privatizarea şi restructurarea unor companii de stat, a declarat, marţi, la Bucureşti, directorul general al FMI, Christine Lagarde.

Consiliul Director al FMI a avizat, la sfârşitul lunii iunie, cu trei derogări, ultimele evaluări ale acordului cu România. Acordul României cu FMI şi UE, în valoare de 5 miliarde de euro, a fost tratat de autorităţile române ca preventiv, fără să fie trase fonduri, după o înţelegere de tip stand-by de circa 13 miliarde de euro semnată în 2009 şi încheiată în 2011.

Ultimul acord a fost parafat în primăvara anului 2011, în continuarea acordului început în 2009, şi trebuia să fie finalizat în martie 2013. Board-ul FMI a aprobat în martie cererea autorităţilor române de extindere cu trei luni a acordului, pân la sfârştul lunii iunie, astfel încât Guvernul să aibă timp să reducă arieratele şi să adopte măsuri de îmbuntţire a managementului companiilor de stat.

sursa: realitatea

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367