REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Victor Ponta, despre legea pensiilor: ‘O votăm cu condiţia să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019’

Victor Ponta, despre legea pensiilor: ‘O votăm cu condiţia să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019’

Replica API 24 august 2018 | 01:12 386

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, este de acord cu noua lege a pensiilor, cu condiţia să intre în vigoare mai devreme. “Când aud de pensii, sunt de acord. N-am reuşit să înţelegem ce se schimbă, dar am auzit că nimeni nu are de pierdut, ci numai de câştigat. Să intre în vigoare acum, dacă o tot votăm, nu în 2020. O semnăm cu condiţia să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019”, a spus Ponta, prezent la Constanţa.

În noul Proiect al Legii Pensiilor se prevede valorificarea tuturor drepturile de natură salarială, pentru care s-au plătit contribuţii, precum sporuri, acord global, al 13-lea salariu, ore suplimentare, prime, premii şi alte bonusuri. “Se va acorda un procent de 10% din oficiu, care va putea fi majorat dacă pensionarul va aduce acte doveditoare din care să rezulte un procent mai mare. În cazul în care, după recalcularea conform adeverinţelor aduse, rezultă o pensie mai mică, atunci se păstrează pensia calculată cu majorarea de 10% acordată iniţial. Nicio pensie nu va scădea.Până în 2021 toţi vor creşte pe punctul de pensie.”, a declarat luna aceasta (august a.c.) ministrul MMJS, Olguţa Vasilescu.

Această modificare a fost operată deoarece pentru astfel de venituri s-au plătit contribuţii şi, cu toate acestea, ele nu sunt luate în calcul, în prezent, la stabilirea pensiei. Este vorba de perioada 1975 – 2001, perioadă în care sistemul nu a fost informatizat, şi astfel s-au pierdut acte care să dovedească contribuţia din aceste sporuri. De asemenea, potrivit MMJS, prin noul Proiect se creează baza legală pentru recunoaşterea altor locuri de muncă în condiţii speciale în plus faţă de cele existente. Printre noutăţi se află și introducerea masterului şi a doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare.

Citește și: Noua Lege a pensiilor: toate detaliile

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
toti pensionarii speciali'',sunteti de acord?futu-va-n gura de epave,ca deja ati ajuns mai valorosi decat tinerii.ia mai da-va-n pula mea de mokangii ca deja suntem un oras de pensionari si de tigani asistati social.I-auzi bai frate deja au ajuns pensionarii sa dicteze cursul vietzii in Romania,sa fiu bine inteles,postarea mea e strict pentru pensionarii speciali.
3
0
olteanca amanta a ajuns la concluzia sa ia banii de la servicii si sa dea la pensii- care pensii nemernico, alea care le-ati dat voi ptr vot, pensii de sute de milioane de lei in timp ce un nenorocit care a muncit o viata are ceva peste 1000 lei?taiati-va pensiile si salariile si atunci o vom duce si noi mai bine
3
0
Toata clasa politica din Romania este datoare fata de acest popor! De la revolutie si pana acum politicienii romani nu au facut decat sa fure sis a traga pe dreapta peentru ei si familiile lor. PSD pe primul loc, hotul hotilor!
3
1
De acord !--sa termine cu dotarea de rachete americane de 2 miliarde si sa aiba grija de poporul asta necajit care n-are bani nici de medicamente
1
2
cumva in locatia respectiva era sediul PNTCD-ului ?
4
0
Mi se pare corect ca o lege sa intre imediat in vigoare dupa ce a fost votata si promulgata, nu cu o saptamana inainte de alegerilr parlamentare. Chiar astia ne cred prosti. Atunci toate legile votate anul acesta inclusiv modificarile la legile justitiei sa intre in vigoare peste trei ani . Asta o sa cer la noile proteste la Constanta.
7
1
Politisti sau postaci ...?..ce sunt ei...
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369