REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Victor Ponta: "Dincolo de relaţia personală cu Antonescu ca preşedinte, sunt multe ce ne unesc"

Victor Ponta: "Dincolo de relaţia personală cu Antonescu ca preşedinte, sunt multe ce ne unesc"

Replica API 26 aprilie 2013 | 00:00 142

Premierul Victor Ponta a discutat ieri seară, la postul Digi 24, despre viitoarea revizuire a Constituţiei şi despre relaţia sa cu liderul PNL, Crin Antonescu.

"Dincolo de relaţia personală cu Antonescu ca preşedinte, sunt multe ce ne unesc, dar dincolo de asta am ţinut ca în revizuirea Constituţiei să fie reglementată mai clar nu doar participarea la Consiliul European, ci că politica europeană deja nu mai e politică externă, cum a interpretat Curtea, extrem de demodat", a spus Ponta.

"Preşedintele se ocupă de NATO, relaţia cu SUA, Asia, dar UE ţine de guvernare internă. Dacă lămurim lucrurile, în Constituţie trebuie să fie faptul că responsabilitatea politicii europene aparţine guvernului. La viitorul Consiliu, din mai, se va discuta pe politicile de energie, despre evaziunea fiscală, sunt lucruri ce ţin de guvern. Indiferent cine va fi preşedinte şi cine va fi premier, aceste sarcini vor fi pe umerii Guvernului", a adăugat prim-ministrul.

"În materie de Viktor Orban nu mă înţeleg cu Antonescu, nu cred că strategia de comunicare pe plan european e cea adoptată de Orban, e una falimentară. Nu reprezintă atitudinea lui Orban faţă de CE un model pentru mine", a mai spus liderul PSD la postul Digi 24.

"Dintre toate statele UE cu problema deficitului excesiv, anul trecut doar România a reuşit să iasă din procedură. Preşedintele a ţinut să anunţe el vestea bună. Dacă vrea preşedintele să fie meritul lui, nu am asemenea orgolii. Poate dl Băsescu a avut nevoie de un guvern condus de mine pentru a-şi atinge ţintele bugetare. Recoltez fructele bune, dar şi multe fructe rele. Guvernul plăteşte multe dintre datoriile acumulate şi problemele nerezolvate, ca Hidroelectrica, Oltchim, problema rectrocedărilor. Nu am de ce să-i fiu recunoscător domnului Boc", a adăugat Victor Ponta, conform evz.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218