REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Victor Ponta, după ultimul gest al lui Klaus Iohannis: 'Foarte bine! Dar, mai sunt și alții și trebuie să plătească'

Victor Ponta, după ultimul gest al lui Klaus Iohannis: 'Foarte bine! Dar, mai sunt și alții și trebuie să plătească'

Replica API 22 aprilie 2019 | 00:00 192

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind eliberarea din funcția de procuror a lui Mircea Negulescu, în prezent suspendat din funcție, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, ca urmare a aplicării sancțiunii disciplinare constând în excluderea din magistratură, conform stiripesurse.ro.

Victor Ponta a declarat, luni seara, la România TV, că apreciază gestul lui Klaus Iohannis, dar ar vrea ca mai mulți procurori să aibă aceeași soartă, pentru că ”au comis abuzuri”. În plus, fostul premier își dorește ca toți cei care au greșit să plătească despăgubiri victimelor lor.

”Foarte bine! Dar mai sunt și alții care au comis abuzuri și trebuie să plătească din banii lui.”, a spus Victor Ponta.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 22 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Mircea Negulescu, în prezent suspendat din funcție, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina - ca urmare a aplicării sancțiunii disciplinare constând în excluderea din magistratură", se arată într-un anunț al Administrației Prezidențiale.

Pe 8 aprilie 2019, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis excluderea din magistratură a procurorului Mircea Negulescu, decizia fiind definitivă.

Pe 28 septembrie 2018, Secția pentru Procurori a CSM a decis suspendarea din magistratură a lui Lucian Onea, fost șef DNA Ploiești, și a lui Mircea Negulescu, fost procuror la această structură. Decizia a fost contestată ulterior de Mircea Negulescu la Înalta Curte.

Cei doi sunt acuzați că au constrâns anumiți martori să facă sesizări și tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o sesizare întocmită de către fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetăţean din Chişinău, Serghei Petruş. Vlad Cosma ar fi fost ameninţat de către Lucian Onea că îi va întocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public că Serghei Petruş nu există.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este cel mai puternic - numeste sefii SRI, SIE, sefii parchetelor si al instantelor,,,,mai mult de atat doar Ceausescu avea
0
0
A semnat ca popa, asa cum a semnat si revocarea lui kovesi. E de acord sau nu, oricum nu-l intreaba nimeni. Constitutia e de vina, e o lege facuta de comunistul iorgovan la ordinele kgb-istului ilici. Tara are nevoie de un presedinte puternic pe model american, care sa conduca in acelasi timp si guvernul. Asa votezi presedintele degeaba ca n-are nicio prerogativa, e o paiata.
4
4
KWI nu stiu si nu ma intereseaza!Acum nici pe noi nu ne mai interesezi!Tariceanu a fost achitat definitiv in seara asta.Cum ramane cu penalii,penalii!Propaganda a amutit,stramba aia de Gorghiu ce mai behaie acum?
9
5
KWI e in corzi, e constient ca si-o face cu mana lui, crede ca electoratul e prost precum propria persoana
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369