REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Victor Ponta îi face NESERIOŞI pe cei din PNL: Au lucrat şi ei la Codul Silvic

Victor Ponta îi face NESERIOŞI pe cei din PNL: Au lucrat şi ei la Codul Silvic

Replica API 18 mai 2015 | 00:00 198

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, la România TV, că foştii săi colegi de la guvernare din PNL dau dovadă de "neseriozitate" când contestă Codul Silvic, în condiţiile în care şi ei au participat la alcătuirea acestui act normativ. Totodată, şeful Executivului a subliniat că este anormal ca fostul ministru al Mediului, Lucia Varga, să facă lobby în Parlament, ca deputat, pentru a avantaja o companie.

"O doamnă deputat PNL, fost ministru, şi încă doi, trei deputaţi s-au întâlnit cu o companie privată şi se bat în Parlament pentru intersele acelei companii. Am şi probe în acest sens. Nu am spus nici despre domnul preşedinte, nici despre oamenii din jurul său că fac lobby. Mă refer la doamna Lucia Varga. Din poziţiile în Parlament le reprezintă interesele, se bat foarte tare pentru acea cotă de piaţă de 30%, care de fapt se aplică la o singură companie. Şi când te baţi cu atâta tărie pentru o prevedere legală care ajută o singură companie, este un lobby ilegitim şi un lucru grav", a declarat premierul Victor Ponta, punctând că nu consideră anormale întâlnirile oamenilor politici cu companiile: "Şi eu mă văd cu o mulţime de companii care investesc în România, nu este nimic anormal. Anormal este ca în Parlament să te baţi cu obstinaţie pentru o prevedere legală care ajută acea companie. E anormal ca deputat să nu te baţi pentru alegătorii tăi şi să te baţi pentru o companie".

"E în neregulă să oprim un Cod Silvic care reglementează foarte mult, nu perfect, modul de desfăşurare a exploatării forestiere în România şi să te baţi atât de tare pentru interesele unei companii. Până la urmă e vorba de responsabilitate politică. PNL, care se luptă împotriva Codului Silvic, trebuie să răspundă politic şi de aceea îi şi batem în Parlament", a adăugat Victor Ponta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218