REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Victor Ponta se autodenunţă că a îndemnat românii să meargă la vot: Să facă DNA un lot mare!

Victor Ponta se autodenunţă că a îndemnat românii să meargă la vot: Să facă DNA un lot mare!

Replica API 7 septembrie 2012 | 00:00 180

Victor Ponta a precizat "pentru DNA" că "l-a instigat pe Liviu Dragnea să organizeze campania pentru referendum",drept urmare aşteaptă să fie chemat la DNA pentru a fi cercetat alături de ceilalţi uselişti, considerând că asemenea dosare au mai existat în anii '46-'48.

"Vreau doar să întăresc, eventual să subliniez chiar mai juridic decât a făcut-o domnul preşedinte Antonescu, decizia mea de a anunţa DNA că am ştiut de... nu doar că am ştiut, l-am instigat pe domnul Dragnea să organizeze campania noastră pentru referendum. Da, am îndemnat oamenii să meargă la vot la referendum, da, i-am îndemnat să voteze "da" şi dacă acest lucru este o faptă penală în mod sigur şi domnul Antonescu şi eu şi conducerile politice ale USL urmează să fim sancţionaţi penal de către DNA, pentru că evident nicio instanţă şi niciun judecător nu va accepta vreodată aşa ceva, dar DNA trebuie să ne sancţioneze în aceeaşi măsură", a declarat preşedintele PSD şi primul-ministru.

Mai mult decât atât, Ponta a susţinut că "sigur că a ştiut foarte bine" şi s-a bucurat că Dragnea a avut pentru USL un sistem de raportare a prezenţei la vot şi de numărare a voturilor paralel", precizând că acest sistem a fost "exact cum de exemplu a avut domnul Adriean Videanu în 2009".

"Nu am ştiut niciodată şi nu am să accept că dacă eşti de la PDL să ai o reţea electronică, informatică, este legal şi dacă eşti de la USL este o infracţiune. Dar, cred că cei de la DNA trebuie să spună foarte clar: "dacă eşti de la USL lucru ăsta e o infracţiune, dacă eşti de la PDL, nu"; dar în aceste condiţii, juridic vorbind, consider şi mă voi prezenta la DNA împreună cu toţi membrii conducerii USL pentru a fi traşi la răspundere penală de către DNA", a mai spus premierul.

"Nu poţi să spui că doar Dragnea singur a făcut ce făcut: a îndemnat oamenii să vină la vot la referendum. Şi eu am făcut lucrul ăsta în calitatea mea de preşedinte al PSD şi domnul Antonescu şi domnul Constantin şi măcar să fie un lot mare. Nu ştiu dacă se va ajunge la 7,5 milioane de învinuiţi, dar în mod sigur măcar câteva mii din liderii politici probabil că se va ajunge; eu ştiu că şi alte persoane publice au îndemnat oamenii să meargă la vot. Şi atunci DNA trebuie să facă un lot de 5 mii, de 10 mii de învinuiţi pentru ca lucru acesta să fie foarte clar", a mai declarat Victor Ponta.

Acesta mai explicat că doar "în anii '46- '48, au existat asemenea dosare, din cunoştinţele lui, exemplificând că "după 1990, nimeni nu a făcut, nu a considerat o infracţiune faptul că faci campanie electorală şi că ceri oamenilor să voteze".

"De altfel, acelaşi lucru şi îl vom face şi în 9 decembrie, dacă mai apucăm, e adevărat. Vom îndemna oamenii să vină la vot şi să voteze Uniunea Social Liberală. Sunt convins că o vor face şi dacă nu-i îndemnăm noi, dar e important să vă spunem acest lucru", a mai precizat pesedistul.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367