REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Victor Rebengiuc, decorat de președintele Iohannis cu "Steaua României"

Victor Rebengiuc, decorat de președintele Iohannis cu "Steaua României"

Replica API 19 octombrie 2017 | 01:49 409

Președintele Klaus Iohannis i-a conferit miercuri actorului Victor Rebengiuc Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni.

"De peste șase decenii, activitatea dvs se împletește cu bucuriile și cu tristețile românilor, cu speranțele și cu aspirațiile românilor. (...) Prin personajele cărora le-ați dat viață ați fost și veți rămâne un artist devotat spiritului umanist, liber și tolerant. Ați dovedit în numeroase rânduri că vedeți și că apărați mai clar și mai bine ca mulți alții valorile pe care construim parcursul european al țării noastre. (...) În jurul lui, stimate domnule Victor Rebengiuc, ați strâns studenți și tineri actori, fiind răsplătit de recunoașterea criticii, dar mai ales de devotamentul unui public care vă iubește. Vă apropiați de un frumos jubileu, însă misiunea dumneavoastră în societatea românească și în lumea artei dramatice este departe de a se fi încheiat. Domnule Victor Rebengiuc, de 140 de ani, din anul Independenței României, deviza Ordinului Național 'Steaua României' este 'In Fide Salus' — 'În credință este salvarea'. Sunt cuvinte cum nu se poate mai potrivite pentru dumneavoastră, care v-ați dedicat viața unei nobile arte, având credința că, prin cultură, umanitatea își găsește salvarea în fața urii și a intoleranței", a afirmat președintele Iohannis, la ceremonie, citat de Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Actor bun,merita recompensa si stima. Cei care au ceva impotriva artei, a culturii in general se pot simti ofensati,dar nu-i nimic.Ei nu reprezinta nimic,ei sunt nimicuri,impuritati .
2
0
.....pupa in cur pe cine conduce . De ce oare a jucat in multe filme ? maine daca invie ceausescu il pupa in cur la urgenta .....si i-ar povesti ce a rau a fost cu occidentul .....
2
1
Hartia igienica a fost intrebuintata cu folos de catre toti acoperitii.Maestrul rebengiuc si cu maestrul beligan au folosit hartia igienica pe ambele parti.
5
1
Un mare actor cam penultimu .restu din prezent sunt niste actori mai bine nu
4
0
Mai aveti hartie igienica?
5
6
Sa ne traiti , Maestre !
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367