REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Videanu: Raportul corpului de control al premierului privind Hidroelectrica este "un abuz politic"

Videanu: Raportul corpului de control al premierului privind Hidroelectrica este "un abuz politic"

Replica API 8 aprilie 2013 | 00:00 208

Fostul ministrul al Economiei, Adriean Videanu a declarat, duminică, că raportul corpului de control al premierului referitor la actvitatea Hidroelectrica din perioada 2009-2010 este un "abuz politic fără precedent" în România. Videanu a spus, la o conferinţă de presă, că acest control a fost superficial şi că singura instituţie care verifică modul de angajare al banului public este Curtea de Conturi, care nu a constatat nicio neregulă în perioada 2009-2010.

"În urma controlului făcut de Curtea de Conturi pe perioada 2009-2010 nu s-a constatat niciun prejudiciu. Ca urmare, raportul Corpului de control al primului-ministru este un abuz politic fără precedent în România", a precizat Videanu.

El a mai spus că, în mod abuziv, corpul de control al primului-ministru nu a vrut să ia în calcul faptul că toate bugetele companiilor naţionale, inclusiv bugetul Hidroelectrica, sunt aprobate de guvern.

"Şi bugetul Hidroelectrica a fost aprobat prin hotărâre de guvern. La prima aprobare, la care eu am participat, a participat şi primul-ministru Victor Ponta în calitate de ministru în cabinetul Emil Boc. Ori e neglijenţă în serviciu şi domnul Ponta făcea prezenţă de faţadă în cabinetul Boc, ori nu ştie să citească în buget. Eu cred că amândouă sunt valabile", a adăugat Videanu.

El a spus că prin hotărâri de guvern s-au aprobat şi indicatorii de performanţă şi că în perioada 2009-2010 toţi aceşti indicatori au fost depăşiţi la Hidroelectrica.

"Mi se pare o acţiune pur politică acest demers al corpului de control al primului-ministru şi, după ce autorităţile statului se vor pronunţa, cei care au semnat acest raport vor trebui să răspundă în faţa legii", a mai spus Videanu.

El a apreciat că în momentul de faţă situaţia la Hidroelectrica este "una absolut dezastruoasă", iar Hidroelectrica are un rol esenţial în securitatea energetică a României.

Potrivit lui Videanu, astăzi Hidroelectrica vine energie sub preţurile din contractele bilaterale semnate cu "băieţii deştepţi", a fost majorat preţul de reglementare pe care îl plăteşte populaţia şi pe care Hidroelectrica îl subvenţiona tot timpul.

"Se naşte o întrebare: cine şi de ce a luat decizia de intrare în insolvenţă a Hidroelectrica?", a mai adăugat Videanu, care a spus că singura preocupare a USL este "să pună mâna pe justiţie", Uniunea nefiind interesată de asigurarea locurilor de muncă, de situaţia economică şi de faptul că încasările bugetare au scăzut.

sursa: mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218