REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

VIDEO. Bătrânică prinsă fără tichet RATC, săltată de poliţiştii locali constănţeni!

VIDEO. Bătrânică prinsă fără tichet RATC, săltată de poliţiştii locali constănţeni!

Replica API 22 august 2018 | 02:16 1256

Scene terifiante pe străzile din Constanţa!

Scene terifiante pe străzile din Constanţa!

Momente tensionate în municipiul Constanţa! O bătrânică care circula fără a deţine bilet RATC a fost prinsă de poliţiştii locali constănţeni în timpul unei acţiuni de verificare în mijloacele de transport în comun din municipiu. În urma controlului efectuat de către oamenii legii, aceasta nu a prezentat tichetul de călătorie invocând mai multe motive şi oferind în mai multe rânduri nume fals. Un călător aflat în aceeaşi situaţie a fost sancţionat de către poliţiştii locali cu suma de 100 lei, plata pe loc, pentru că nu deţinea tichet de călătorie. Acesta revoltat de situaţie a scos telefonul şi a filmat scena când bătrânica a fost ridicată de poliţişti şi dusă în maşina Poliţiei Locale Constanţa. Imaginile au ajuns virale pe internet iar comentariile nu au încetat să apară.

„Eram în autobuz şi s-a întamplat să nu-mi iau abonamentul de autobuz RATC cu mine şi pentru asta am fost amendat cu o amendă de 100 de lei după care am plătit-o pe loc. Îmi asum greşeala, bun. Dar cu doamna aceasta care are 76 de ani, care cu siguranţă se poate considera o bunică pentru ei (Poliţia Locală Constanţa). Ce au avut cu ea? Bun, a primit amendă şi ea săraca a vrut să plătească amenda pe loc, şi în imagini puteţi observa cum aceste animale o agresează şi o chinuie şi mai este şi bolnavă. Eu locuiesc într-un cartier social din Constanţa şi domnul animal cel cu părul alb ca poliţist nu îl pot considera, m-a ameninţat de mai multe ori că dacă mai filmez voi fi evacuat din casa unde locuiesc împreună cu familia mea. Şi mi-a mai spus de foarte multe ori (eram pe domeniu public), că nu am voie sa filmez şi că pot primi amendă. Nu ştiu dacă pe filmare se observa cum mă ameninţă, dar vă spun că acel "om" este foarte agresiv şi recalcitrant, a spus domnul care a filmat.”, se arată în textul ataşat imaginilor video pe un grup de Facebook.

A folosit nume fals în mai multe rânduri, la solicitarea de identificare a poliţiştilor locali

În acest context, adăugăm faptul că scenele sunt terifiante în comparaţie cu gravitatea situaţiei. De asemnea, potrivit martorilor, aceasta s-ar fi prezentat de 3 ori la rând cu nume diferite la solicitarea poliţiştilor locali de a se prezenta. Pentru că în urma verificărilor nu a fost identificată după numele pe care aceasta îl dădea, poliţiştii au acţionat prin forţă, aceasta opunându-se în totalitate să se deplaseze la sediu pentru identificare.

Aşadar, persoana în cauza nu deținea titlu de călătorie valabil și a refuzat să dea date cu privire la identitatea sa. Aceasta a dat în mod eronat și repetat date privind identitatea reală. Politiștii locali acționează pentru asigurarea și menținerea unui climat de normalitate pe mijloacele de transport public, iar de la începutul anului şi până în prezent au efectuat controale periodic. Poliţiştii locali constănţeni recomandă persoanelor care se deplasează cu mijloacele de transport în comun să respecte dispozițiile polițiștilor locali şi să se identifice la cerere, tocmai pentru a nu se ajunge în situaţii similare.

Iată ce prevede legea

Conform legii, organele de control din mijloacele de transport în comun din Constanţa, din cadrul Direcţiei de Poliţie Locală Constanţa, au dreptul să folosească forţa în condiţiile legii, proporţional cu starea de fapt care justifică utilizarea acesteia, în cazul nerespectării dispoziţiilor în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Tot în lege este menţionat ca poliţiştii locali să legitimeze şi să stabilească identitatea persoanelor care încalcă dispoziţiile legale ori sunt indicii că acestea pregătesc sau au comis o faptă legală şi totodată să conducă la sediul poliţiei locale sau al unităţilor teritoriale ale Poliţiei Române pe cei care prin acţiunile lor periclitează integritatea corporală, sănătatea sau viaţa persoanelor, ordinea publică ori alte valori sociale.

“Înainte era ordin să nu se dea amenzi persoanelor cu vârsta de peste 70 de ani. Din punctul meu de vedere nu este moral să se acţioneze aşa. Întotdeauna organele de control au fost provocate, acum de când este cu Poliţia Locală nu am asistat la asemenea eveniment. Niciodată controlul nu se lua de cineva nevinovat, tot timpul exista un motiv plauzibil. Ţinând cont că la RATC este cel mai ieftin bilet din ţară, este nejustificată calatoria fără bilet. Oricât de legal ar fi, nu mi se pare moral să se acţioneze aşa.”, a declarat pentru Replica de Constanţa, liderul Sindicatului Profesional al Transportatorilor și al Activităților Conexe.

Nicio reclamaţie la nivelul RATC

De la începutul anului şi până în prezent nu a fost înregistrată nicio reclamaţie la adresa angajaţilor RATC. “De la 1 ianuarie până astăzi nu am înregistrat reclamaţii la adresa angajaţilor RATC care efectuează control.”, a precizat directorul RATC, Bogdan Niţă.

Paula SOLOMON

sursa video: facebook/viral videos

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
panarame...
1
0
O sa ii avanseze in grad pentru fapta astan.
0
0
PRIMARIA A ACORDAT TRANSPORT GRATUIT PERSOANELOR PESTE 70 ANI.CARE ESTE PROBLEMA? MINCIUNI!BATRANICA ERA DE UNDE?ADUSA LA CERSIT?
1
0
Nicio reclamatie? Si daca ii reclami iti raspunde cineva? Nu, nu iti raspunde nimeni chiar daca reclami fapte foarte grave, cum ar fi condusul agresiv al soferilor RATC, care arunca pasagerii pe jos, la propriu, de ajung in urgente cu capul spart.... rusine RATC, rusine
2
1
Tiganilor asistati social care circula fara bilet!!!
7
1
Conform legii la varsta care o are doamna beneficia de gratuitate dar astora le place sa faca spectacol degeaba sunt platiti, ca ar trebui sa-i vedem pe strada sa ne asigure siguranta dar ei stau ascunsi la umbra, in piata de tigani nu se ating ba isi iau spaga din masinile tiganilor care sunt parcate in zona ...... ma intreb de ce trebuia infiintata politia locala si de ce nu a ramas politia nationala unde erau oameni pregatiti.
5
2
Gunoaiele n-au sex sau varsta. Dupa comportament, tanti asta nu pare vreo Oxford lady. Asta nu scuza comportamentul mai mult decat inabil si neinspirat al comunitarilor. Lose-Lose Situation.
0
3
pe toti tiganii care merg fara bilet non-stop nu ii mai amendeaza nimeni. dar de un om sarac se pot lua. multa .... sanatate politia locala!
10
1
nu asa se fac controalele pentru ca se urca in autobuz si stau cu ochii pe geam. unde vad prostia aia de autobuz albastru gramada pe compostat bilete. cine drac va invatat sa facet controale de astea? si se fac odata in pasti. stati dreacu toate zilele lunii numai in controale daca vreti sa mearga bine ratc-ul,
6
0
Legea e ptr toti la fel--controlul sa se concentreze pe tigani care murdarescsi distrug masinile
6
1
revoltator-dezgustator-un art.lung,detaliat pt.o situatie minora in care mereu si mereu citim despre strambatatea acestei lumi in care traim,in care cei mici sunt oprimati de cei care aplica legea dar si cei care o incalca cu buna stiinta pt.ca,o cunosc dar banii vorbesc dela sine.O simbioza perfecta a imposturii.
4
1
FOARTE BINE A PROCEDAT POLITIA! DACA SE LEGITIMA, NU SE INTAMPLA NIMIC.
4
2
Praf in ochii lumii cu aceste controale mixte politia locala-RATC: pe liniile 42 si 43 in sensul de mers spre Tomis Nord exista un punct fix unde sunt amplasate echipele de control, intodeauna putin inainte de statia PECO, deci toti coloratii care merg in Coanda circula fara bilete, nestingheriti, scuipa pe jos, sparg seminte, asculta manele si bineinteles put. In sens invers respectivele echipe sunt plasate pe bd. Mamaia, inainte de 1907. Si tot asa de la un capat in altul al Constantei, beneficiind de un sprijin suspect al organelor de control, tiganii isi fac de cap in Constanta...
17
2
Toata ziua pline autobuzele de babaciuni stricaciuni. Merg gratis, stau 30 sec sa urce sau sa coboare si automat i se cuvine cel mai apropiat scaun. Dupa ce ca intind nervii tuturor la maxim, mai dai si peste una din asta tampita...
11
2
Specimene mai proaste ca aia de la politia locala nu exista!
13
6
la ce salariu au trebuie sal justifice. 4 mii salariu si vreo o mie bonuri de masa. Ce mai vreti. Pe aia cu tigari tigari nui vad. Nam vazut nici o actiune de acest fel in cta numai amaratii de zarzavagii din tomis trei sunt fugariti. Halal politie locala.
9
0
Batranii parca au gratuit pe baza cuponului de pensie.
9
3
Raspundem ascultatorilor : daca esti o baba ...bunicica...dar ce zic eu bunicica...buna de hutza si prietena ta baba si ea da' sa fie si ea buna puteti sa faceti ce vreti in orice pozitie. Dar o sa aveti nevoie de bilete ...de tratament ...la sovata...unde e prea larga fata...
0
4
Pai cum asa! Nu trebe sa justifice si politaii astia cresterea la salariu!
6
3
Pe linia 48 nu se face control? Ca-i plin de tigani blatisti...
16
1
Politia Locala no mercy fuck all
12
2
Daca sint o baba, nu imi iau bilet, nu vreau sa spun cine sint si dracui militienii, patesc ceva? Intreb pentru o prietena...
6
2
Foarte bine! Ea nu a utilizat autobuzul in calitate de baba ci de calator ca noi toti! Jos cu orice calator fraudulos chiar si babe sau mosi!!!!!!
14
7
SRI,DNA,POLITIA ROMANIEI NE POATE DA RELATII DESPRE NUMITUL PIRON MADALIN DIN CERNAVODA STR.OVIDIU NR.34 DE UNDE ARE 3 LIMUZINE DE LUX IN VALOARE DE 100 MII DE EURO SI VILA IN VALOARE DE 1 MILION DE EURO FARA CA ACESTA SA AIBA O ORA DE MUNCA ?.
11
1
Zilnic circul cu autobuzul pe linia 5-40 de vreo 15 ani, NICIODATA nu am vazut un control sa amendeze un tigan sa l tarasca politia locala ca nu are bilet si credeti ma pe aceasta ruta circula o gramada de tigani si nu am vazut o singura data sa aiba vreunul bilet. POLITIA LOCALA SA VA FIE RUSINE...felul in care ati procedat cu batrana este unul de degradant..nu uitati domnilor pensionari MAI,MAPN...ca aveti pensii de 8-10000 lei si nu ar trebui sa fiti platiti din bani publici...de la politia locala.Rusine lipsa de bun simt
22
9
Vreti o tara ca afara dar aveti comportamente de giboni. Comentatori agramati spargatori de seminte si atotcunoscatori, respectati normele legale si nimeni nu va reproseaza nimic. Legile se aplica si se respecta de catre toti cetatenii, indiferent de sex, religie, varsta, apartenenta, rasa, etc. Respecta si vei fi respectat.
26
5
bravo, locala, sunteti magnifici..
9
5
Ce te poti astepta de la niste paznici care peste noapte si-au luat denumirea de Politie...rusine!
16
12
Mai conducatorilor incompetenti si care furati de nu mai puteti!Pe afara sigur a-ti fost cu totii!Chiar nu puteti pune la punct un sistem!Trebuie sa tineti un autobus si 20 de pierde vara pentru ca sa prindeti o batrana si sa o amendati?Nenorocitul celalalt a scos sinele de tramvai care acum daca vrei sa le pui la loc trebuie sa vinzi orasul!Sa va dea Dumnezeu dupa suflet!
9
8
si eu de ce cumpar bilet ????se calatoreste pe criterii de varsta , rasa sau altele ... sa plateasca toata lumea , sau ... bataie la toata lumea...
23
5
Si uite asa, Constanta este un oras mai sigur! Felicitari Politia Locala Constanta, RATC si mue Bogdan Nita cu reclamatiile ma-tii!
18
4
Sa dea dracu sa mai vad ca nu le faceti la fel ciorilor de merg moca si scuipa seminte in autobuz si ma asurzesc cu maneaua lor infecta; de ce astia nu platesc nimic?puneti ca in alte tari taxarea prin fata, chiar daca dureaza mult si eliminati controlori, jandarmi si politisti.In alte tari civilizate nu circula nimeni gratis, ptr ca se intra pe la sofer, arati abonament si cumperi bilet,ai camere peste tot, nu ia nimeni leul si alte mizerii ca in Romania, tara de nivelul al treilea ce suntem noi
33
5
sunt mari acesti politisti locali sincer! taman de pers vulnerabile se ia. pariu ca femeia are pensie mica si mai mult ca sigur beneficiaza de gratuitate. de cardurile de tigani, aurolaci, betivani si turbulentii din ratc cand va luati?! dar de pers cu evidente probleme psihice?! luati va de scolari si de batrani ca atata va duce mintea!!!! si da, mi e mila de batrani si da, circula nauci prin ratc, dar mi e groaza cand vom ajunge noi batrani si neputinciosi....ce viata vom avea! in plus....de soferii care vb la telefon, mananca, conduc aiurea sau fraieresc turistii luandu le banii ce ziceti?!
22
7
Aceasta este constanta lui Fagadau , babu si a TurnatoruluinSef Politie Encica Dragut .... faceti sow pe strazi si smendati si rahstul de pe jos ca sa va acoperiti spagile, incompetenta si ciordesla !!!! Incapabililor si turnatorilor !!!!
18
7
O sa ii avanseze in grad pentru fapta astan.
16
7
Toti care se urca fara bilet in autobuzele RATC trebui amendati, nu fac exceptie de la aceasta regula pensionarii, tiganii, femeile tinerii etc.
32
4
Foarte urat din partea lor ca sau comportat asa cu o femei in etate . Puteau pur si simplu sa o ignore . Pacat ca se intampla asa ceva .
12
27
Animalelor , bine va fac tiganii ca va umfla botul ! Pe cei care fura cu adevarat nu ii vedeti !
18
19
Nu ne mai facem bine niciodata.
19
3
Bravo,ati prins infractorul! Poate imi spune si mie cineva cum stabileste identitatea domnul politist local cand o presoana refuza sa se legitimeze sau furnizeaza data de identitate false? Poate imi spune si mie cineva articolul din RDGP in care politistul local are dreptul de a prelucra data cu caracter personal! Poate imi spune si mie cineva cum se aplica masura conducerii la sediul politiei locale cand nu ai un regulament privind masurile politienesti,conditiile cand se aplica o masura cu scop coercitiv! PLANGERI LA PARCHET!!!!!
14
18
Tanti e pesedista
21
10
O femeie de varsta a treia trebuie sa fie o adevarata doamna, nu o isterica careurla si jigneste ... sa spuna oricine de la politie ce se intampla daca era un barbat si dadea date false si nu se lasa dus la sectie. Bastoane pe carca si catuse ...asa hai sa lasam atranii sa jigneasca iar cand vine politia, sa nu le faca nimic
35
6
Sa intelegem ca daca suntem tineri trebuie sa ne prezentam datele, iar daca suntem batrani nu. Mergeti fratilor afara, procedati ca mamaia si vedeti ce se intampla...
38
7
legea este pentru toata lumea. Cei batrani se folosesc de lucrul asta ca sa scape, desi legea e pentru toata lumea. Cand ii vad ca traverseaza pe unde li se scoala lor si opresc tot traficul, si in momentul in care ii claxonezi tot ei te injura, mi se pune pata...cum ziceam, legea e pentru toata lumea
46
7
dar legea nu se aplica si pentru babe? voi nu vedeti ca a refuzat legitimarea? ce dracu comentati fara sa cunoasteti situatia?
42
5
Stire de 2 lei. Nu conteaza varsta, trebuia sa spuna cine e si nu se lua nimeni de ea.
37
4
In loc sa-si faca datoria, ei agreseaza babe. Probabil ca mamele lor sunt mandre. RUSINE sa va fie!
15
24
sa mearga imediat sa depuna plangere penala impotriva politistilor locali si angajatilor ratc care au actionat in felul asta
11
30
Polutia vegheste!!!! Daca era o cioara sau un cocalar se cacau pe ei!!!
39
8
sa le fie rusine , daca erau baietii cu ceafa lata le pupau poala, asa niste handicapati angajati pe pile si slugarnicie care se i-au numai de pers.invarsta . dar sapte ani nu au si nici multa scoala.
19
20
La festivalul nevazatorilor neversea nu am vazut picior de controlor. In schimb ii admiram in scene penibile pana cind vom fi independenti energetici iar transportul va fi gratuit daca nu ai nici un mijloc de locomotie pe numele tau declarat.
17
1
Foarte bine!Mai trebuie cateva pulane bine date,o indreapta si de spinare,ii scoate si excrocheriile cu nume false din cap,si garantat isi ia bilet data viitoare!
34
10
politia locala, comunitara trebuie sa fie in sprijinul populatiei, sa desfasoare activitati de fluidizare a traficului auto.Pe cand astia cu liceul luat cu euroi, caci inainte erau angajati gunoieri, apoi gardieni, se cred mari politisti. Se baga si la amendat ptr.reguli de circulatie cand ei de fapt nici sa scrie corect nu stiu si mai iau si 4 mii lei pe luna. RUSINE MILITIENII LOCALI IN FRUNTE CU SEFII LOR !
35
10
Daca era un tigan sau o tiganca in locul batranei sigur nu indrazneau acesti ,, viteji "" ....RUSINE !!!
57
6
eu zic sa ii sanctioneze doar pe tineri si pe cei cu bani. Pe cei care nu au, sa ii lase in pace.Platim noi pentru ei.
18
18
Vedeti ce se intampla cand partiduletul muii romanesti invata omul la gratuitati si apoi i le taie ? Omul pastreaza naravul ca e bine sa umble moca cu mijloace de transport in comun. Si cand trebuie sa respecte legea se zbate ca babutza aia.
35
11
pt 2,50 lei va faceti de kkt
30
8
lumea e total confuza in acest oras . la 35 de grade autobuzele pline de varstnici singuri , plimbari la nesfarsit si fara rost . faceti un program si puneti autobuze speciale pentru saraci , asistati si alte categorii sociale fara venit care se plimba fara rost si care creeaza numai probleme in autobuze . zilnic circ in autobuzele ratc ........
50
10

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367