rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 26 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

VIDEO! Bogdan HUŢUCĂ: Dacă mergeam cu STELIAN Ion la primărie, NU câştigam

S-a discutat foarte mult, la nivel local, despre o posibilă alianță de dreapta, o unificare ce ar fi putut face posibilă înlăturarea PSD de la administrația locală. Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a explicat, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica de Constanța, care au fost motivele ce au condus eșuarea acestor negocieri. Totodată, deputatul a vorbit și despre o luptă mascată a PSD de a ”rupe” din voturile PNL, la alegerile locale din 27 septembrie, o strategie care îi îngrijorează pe liderii celui din urmă partid, însă care nu-i demoralizează. La fel de îngrijorător pentru PNL este și faptul că, la ultimul sondaj, a ieșit umăr la umăr cu PSD-ul.

În prima parte a interviului, Bogdan Huțucă a vorbit despre motivele care au condus la eșuarea negocierilor cu USR-PLUS, precizând că formațiunea politică s-a sucit la 180 % după pandemie deși, anterior, se stabilise că aceasta este soluția potrivită pentru îndepărtarea PSD de la conducerea Constanței.

”Înainte de pandemie, am avut o serie de întâlniri. În baza sondajelor pe care le aveam la acel moment, poziția noastră și concluzia la care am ajuns, a fost să ne acorde susținere atât pentru CJ, cât și pentru Primăria Constanța. Ne doream foarte mult un candidat pentru Primăria Constanța și aveam suficiente argumente, pe care le-am și expus la acel moment, pentru a obține sprijinul USR. Argumentele constau în notorietatea candidatului, în prestația dânsului antipesedistă în ultimii ani de zile, în abordările de dreapta, de modul în care vedea schimbarea administrației în municipiu. Discuțiile au fost destul de aplicate, vizau proiecte, dar și promovarea unor oameni din partea USR pe diferite funcții, astfel încât dânșii să aibă garanția că aceste proiecte vor fi duse la îndeplinire. Discutăm atât de funcțiile de vicepreședinți din CJ, cât și funcțiile de viceprimari și modul în care mergem pe liste comune sau pe liste separate. Discuțiile au fost destul de avansate până când a intervenit momentul pandemiei și, în acel moment, evident, am fost nevoiți să suspendăm negocierile”, a explicat președintele PNL, Bogdan Huțucă.

După pandemie, USR a venit cu o poziție fermă: Stelian Ion, candidat la Primăria Constanța; PNL nu a putut accepta

”Nu știu ce s-a întâmplat după pandemie. Au avut o poziție fermă, în scris: orice negociere nu se poate încheia decât pentru un candidat la Primăria Constanța, Stelian Ion. Noi nu puteam accepta o astfel de variantă din mai multe argumente. Atunci când alegi un candidat trebuie să pornești de la mai multe criterii, de la unele repere. Din perspectiva noastră, domnul Vergil Chițac era un candidat mult mai bun decât domnul Stelian Ion. În primul rând, pentru că în sondaje stătea mult mai bine, se bucura de o intenție de vot mult mai favorabilă domnului Stelian Ion, iar pe de altă parte noi considerăm că domnul Vergil Chițac are experiență profesională, mod de abordare, mod de exprimare profesională. Considerăm că domnul Vergil Chițac are șansă ulterior câștigării alegerilor să fie un primar mult mai bun, mult mai implicat, un primar care să demonstreze și care să arate faptul că Constanța poate fi condusă și administrată altfel, în slujba cetățeanului, în slujba mediului de afaceri”, a completat Huțucă.

Huțucă: ”Nu ne-am asumat riscurile”

Acesta a mai precizat că PNL nu-şi putea asuma riscul să meargă pe mâna lui Stelian Ion. ”Acesta era motivul pentru care îmi doream o alianță. Eram convins că, efectuând o alianță și punând în frunte pe domnul Vergil Chițac candidat, șansele noastre de câștig erau maxime. La fel de convins eram că, dacă făceam o alianță și-l puneam în frunte pe domnul Stelian Ion nu eram siguri că am fi reușit să câștigăm. PNL și-a dorit enorm această alianță tocmai pentru a spulbera orice șansă a PSD-ului în aceste alegeri electorale. Noi nu ne-am asumat riscurile, cercetarea ne arăta că o astfel de alianță nu ne asigură câștig”, a mai specificat președintele PNL.

USR, campanie dirijată împotriva PNL

De asemenea, Bogdan Huțucă este de părere că, după eșuarea discuțiilor, USR și-a concentrat atenția asupra PNL, și nu pe excluderea PSD de la administrația locală. ”Domnul Stelian Ion face foarte multe afirmații în ultima perioadă. Unele dintre acestea nu sunt reale. Poziția dânsului și a USR ului este o poziție a unui partid care nu mai luptă cu PSD. Nu avea cum să nu ne trezească suspiciuni o astfel de abordare. A fost o schimbare de poziție mult prea rapidă, nu știm ce a determinat-o, dar ceea ce ne îngrijorează este ce a urmat ulterior faptului că negocierile nu s-au închis în favoarea alianței.

A urmat o întreagă campanie care nu e dirijată împotriva PSD, este dirijată exclusiv împotriva PNL. Nu înțeleg de ce, într-o campanie în care obiectivul principal ar trebui să fie depesedizarea Constanței, inamicul nr. 1 al USR e PNL Constanța. Nu vreau să intru în acest joc, refuz să comentez absolut orice poziție a USR. Noi nu avem decât un inamic: PSD Constanța”, este de părere Huțucă.

”Unicul mod în care PSD poate câștiga este o fărâmițare a dreptei”

Partidul Național Liber, filiala Constanța, este conștient că această confruntare cu USR nu face altceva decât să crească șansele PSD-ului în Constanța. ”Uitați-vă la ce se întâmplă pe această piață electorală: este evident că Decebal Făgădău, Horia Țuțuianu, Felix Stroe… nu sunt capabili să mai câștige credibilitatea electoratului constănțean. Nu au cum să-i mai mintă. Le-a mai oferit o dată, acum patru ani, proiect după proiect, vis după vis, minciună după minciună. Astăzi tragem linie și ne uităm și la CJ și la primărie și vedem un mare 0. Unicul mod în care pot câștiga această campanie electorală este o fărâmițare a dreptei. Obiectul lor principal a fost ca alianța cu USR să nu se întâmple. Și au câștigat. Orice poziție a mea în fața USR nu face altceva decât să-l favorizeze pe Decebal Făgădău, să favorizeze PSD.”, a specificat deputatul.

Nu există blat între PSD şi PNL

În prima parte a interviului, Bogdan Huțucă a vorbit și despre demisia lui George Muhscină din PNL, despre care spune că face jocul PSD de a fărâmița dreapta. Totodată, a demontat și speculațiile din spațiul public potrivit cărora PNL ar avea un pact tacit cu PSD, precizând că nu se pune problema unei înțelegeri între cele două partide. ”Știm că Muhscină nu face decât identic același joc, jocul PSD, acela de a fărâmița dreapta. Au avut două obiective și repet: să se asigure că Stelian Ion nu renunță la candidatura pe funcția de primar din partea USR, ceea ce a vulnerabilizat total alianța, și fărâmițarea dreptei în mod consecvent și decredibilizarea PNL. Acest gest de a vorbi de blat în PNL nu e decât un exercițiu de a schimba percepția populației, electoratului, de a se asigura că scade prezența la vot, că dreapta e suficient de fărâmițată, de a se asigura că PSD e consolidat pe poziția lui. Azi asistăm în Constanța la o întreagă campanie dusă de consolidare a PSD.

Această campanie nu se duce prin proiecte, prin dialog cu constănțenii, prin rapoarte de activitate, prin confruntări între candidați. Ci se duce într-un singur fel: spărgând dreapta, asigurându-se că PNL și USR sunt într-o permanență confruntare, scoțând pe piață cât mai mulți candidați. Nu intru în acest joc, refuz să atac USR într-un anumit mod, refuz să comentez gesturi mici ca părăsirea unui membru PNL sau a mai multor membri din zona Uniunea Social Liberală, refuz să intervin într-un mod în acest dialog care nu face altceva decât să consolideze poziția PSD. Astăzi, Vergil Chițac e soluția pentru Constanța, pentru că e om de dreapta, este anitipesedist, este un om al soluțiilor. Mihai Lupu este o soluție pentru CJ pentru că e individ echilibrat, are expertiză politică demonstrată”, a susținut Bogdan Huțucă.

VIDEO, prima parte:

În cea de-a doua parte a interviului, Bogdan Huțucă a vorbit despre strategia PSD de a câștiga alegerile. Una dintre acestea sunt câteva persoane pe care le-a ”împins” în cursa pentru Primăria Constanța, doar pentru a mai rupe câteva voturi PNL-ului.

PSD încearcă să nu fie prezent printre oameni, pentru a nu fi huiduit, tras la răspundere

”Sunt mai multe categorii de candidații la Primăria Constanţa. Întotdeauna, într-o astfel de campanie au apărut și independenți, sperând să obțină o poziție pe lista de consilier local. Unele persoane reprezintă minorități și doresc să intre în această zonă, să-și reprezinte minoritățile, alte persoane au în spate un partid mic care nu are forță. Sunt și persoane împinse în față exclusiv de PSD pentru a fragmenta zona de dreapta. Aceasta-i politica PSD. Aceasta e unica șansă a PSD de a câștiga primăria Constanța. Cu cât reușesc să fărâmițeze dreapta în Constanța șansa de a câștiga începe să existe. E o bătălie care se poartă atât pentru primărie, cât și pentru CJ. Acesta e și motivul pentru care insistă pe această metodă, pentru că sunt conștienți că nu mai au ce să pună pe masă. Încearcă să nu fie prezenți printre oameni pentru a nu fi huiduiți, certați, trași la răspundere, duc această campanie în mediul online și punctează pe emisiuni controlate pentru că bătălia principală nu se poartă pe terenul lor, ci pe dreapta. Au înțeles că, dacă vor să câștige, au o singură șanse: de a se asigura că toate voturile PSD nu se duc doar la PNL ci sunt sparte pe foarte multe formațiuni”, este de părere politicianul. O strategie care pare să-i îngrijoreze. ”E o bătălie electorală, trebuie să-i facem față, suntem extrem de determinați ceea ce ne îngrijorează foarte mult este complicitatea anumitor persoane cu PSD, persoane la care nu ne așteptam să aibă o astfel de atitudine. Discutăm chiar de fostul nostru coleg, George Muhscină”, a completat Huțucă.

PSD și PNL, umăr la umăr în ultimul sondaj

Îngrijorător pentru PNL este și ultimul sondaj realizat care atestă faptul că PSD se află umăr la umăr cu partidul condus de Huțucă. ”Ceea ce pot să vă spun e că PNL-ul este umăr la umăr cu Decebal Făgădău. Aș putea să mint, să spun că suntem în față, nu este cazul. Este o bătălie umăr la umăr, undeva distanțat în spate stă USR. E un sondaj efectuat imediat după pandemie. Avem în curs un alt sondaj să vedem, în funcție de ultimele evenimente, cum s-a așezat piața electorală”, a precizat Hușucă.

Huțucă a vorbit și despre desele apariții ale lui Făgădău la emisiunile televiziunilor naționale, punctând motivele pentru care edilul fuge de presa locală.

Huțucă: Făgădău, management defectuos din cauza unui anturaj greșit, a unor dependențe de care nu se poate rupe din cauza unui trecut pe care nu-l poate ignora

”Vă aduceți aminte de lista de promisiuni de la început mandatului său: grădini suspendate, piețe suprapuse, tuneluri subterane, parcări supraetajate… când tragi linie, în afară de niște piloni bătuți pe trotuare și un șantier început, altceva nu vezi. Luați planurile de investiții aprobate cu legea bugetului aprobate an de an… Este aceeași listă de 10, 12 proiecte de investiții nerealizate în primul an, mutate în anul doi, nerealizate în anul doi mutate în anul trei, nerealizate în anul trei mutate în anul patru. Accesarea fondurile europene, jalnic, localitatea Eforie l-a bătut de mult. Incapacitatea de a pune pe masă un Plan de Urbanism General pentru Constanța (…) Toate, din cauza unui management defectuos, din cauza unui anturaj greșit, a unor dependențe de care domnul Făgădău nu se poate rupe din cauza unui trecut pe care nu-l poate ignora. În acest context, domnul Făgădău nu poate veni în fața presei, nu are ce să pună pe masă, nu are răspunsurile la întrebările pe care o să i le puneți, nu poate participa decât la emisiuni controlate și atât, și nu poate lucra decât online, pentru că acolo poate spune orice, fără să-și asume răspunderea în vreun fel”, este de părere preşedintele PNL Constanţa.

În cea de-a doua parte a interviului Huțucă a vorbit și despre moțiunea de cenzură pe care PSD intenționează să o depună luni împotriva Guvernului. ”Încercând să se asigure cumva că dau deoparte acest Guvern, în ideea că pierde câteva puncte procentuale, PSD începe o întreagă campanie negativă împotriva PNL. A fost o campanie de sabotare permanentă a activității Guvernului, dar mai ales a bugetului general consolidat al României. Ei n-au făcut altceva decât să genereze proiecte populiste, să se asigure că trec de Parlament și că, odată implementate, seacă resursele bugetului, punând Guvernul într-o situație de criză. Din fericire, Curtea Constituțională le-a picat pe toate. Și nu au fost puține”, susține politicianul.

Tot în partea a doua a interviului Huţucă a făcut o scurtă trecere în revistă a activității și a proiectelor sale în calitate de deputat, în cei patru ani de mandat în Parlamentul României. Totodată, a transmis şi un mesaj constănțenilor, în prag de alegeri locale.

VIDEO, partea a doua:

Mirela PASCAL

sâmbătă, 15 august 20202760
mai mult...Replica
26 sep 00:00ReplicaHotelul HILTON din Portul Tomis ar putea AJUNGE pe masa Curţii CONSTITUŢIONALE

Mastodontul din Portul Tomis din Constanţa, ABANDONAT ani de zile, se află de ceva timp în atenţia judecătorilor....630

26 sep 00:00ReplicaUn ŞMECHER ocupă două LOCURI de PARCARE pentru că are... VALOARE!385
26 sep 00:00ReplicaNOUTĂȚI în DOSARUL SCANDALULUI de la CLUBUL EGO din MAMAIA!596
26 sep 00:00ReplicaSECȚIA de POLIŢIE din Poarta-Albă, ȚINTA unei FEMEI DUSĂ CU PLUTA

Elena B. a fost condamnată, pe 23 septembrie, de către judecătoria Medgidia la 2 ani şi 6 luni de închisoare, în...305

26 sep 00:00ReplicaDupă ce și-a NENOROCIT propriul copil, a intrat în GREVA FOAMEI în PENITENCIAR322
26 sep 00:00Replica‘CRAIUL’ PENAL Cristofor Demir, ÎNCĂTUȘAT în plină STRADĂ!440
26 sep 00:00ReplicaRADIOTERAPIE de standard EUROPEAN, la Spitalul Județean Constanța

Anii au trecut și iată că a venit momentul mult așteptat de sute de pacienți dobrogeni ce suferă de cancer. La...242

26 sep 23:42ReplicaPatru TELEVIZOARE Sony pe care ți le RECOMANDĂM în 2020!238
26 sep 00:00ReplicaO femeie a FURAT un TELEFON dintr-un magazin de haine. VIDEO!259
26 sep 23:25ReplicaElevii NU au voie să ÎNREGISTREZE orele online, părinții sunt REVOLTAŢI

O parte a părinților dintr-o școală din municipiul Constanța s-au arătat revoltați de faptul că au fost puși...283

26 sep 00:00ReplicaO constăţeancă i-a dat FOC MAŞINII fostului concubin, după o altercaţie verbală334
26 sep 00:00ReplicaPregătiţi umbrelele, vin PLOILE!598
Vremea
21.1°21.1° - 21.4° sâmbătă, 26 septembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 85%
Vânt: 7.31 m/s
Presiune: 1003 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
26 sep 00:00SportLiga I: FC Argeş - Universitatea Craiova 1-2

Universitatea Craiova a învins-o pe nou-promovata FC Argeş cu scorul de 2-1 (2-0), vineri seara, în deplasare, la...156

26 sep 00:00SportFC Voluntari - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 1-2

FC Voluntari a fost învinsă de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe cu scorul de 2-1 (0-1), vineri seara, pe teren propriu, în...160

26 sep 00:00SportOrganizatorii JO de la Tokyo au prezentat un prim plan de simplificare a ceremoniilor

Organizatorii Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, amânate pentru vara anului 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, au...150

26 sep 00:00SportBayern Munchen a stabilit un nou record european, cu 23 de victorii consecutive

Bayern Munchen, care a cucerit Supercupa Europei joi seara, după 2-1 cu Sevilla, în urma prelungirilor, la Budapesta,...148

Local
26 sep 21:11LocalLocalitatea 2 Mai, conectată la rețeaua de gaz natural!

Începând de luni, 28 septembrie, locuitorii din 2 Mai pot începe demersurile pentru a se branșa la sistemul...362

26 sep 21:11LocalCOVID-19: Număr mare de cazuri în continuare, 1629 în ţară, 66 la Constanţa

Până astăzi, 25 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 119.683 de cazuri de persoane infectate cu...661

26 sep 21:11LocalUn AUTOTURISM a luat FOC la intrare în Gura Dobrogei

469

26 sep 21:10LocalFURT dintr-o CURTE! Proprietarul s-a trezit fără telefoane

În urmacercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din...430

26 sep 21:12LocalPolițiștii au VERIFICAT deținătorii de ARME din CONSTANȚA!

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, la data de 24 septembrie a.c., au...414

26 sep 21:12LocalCondamnat pentru tentativă de OMOR, la Constanța!

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Hârșova, la data de 24 septembrie a.c., au identificat un bărbat, de 34...383

26 sep 21:11LocalSpectacole și proiecții cinematografice, la Teatrul „Oleg Danovski”

Stagiunea 2020- 2021 continuă sâmbătă, 26 septembrie, de la ora 19:00, cu spectacolul „Voievodul Țiganilor”....478

26 sep 21:11LocalCORONAVIRUS la un CĂMIN PRIVAT de BĂTRÂNI din Constanța

Coronavirusul se extinde din ce în ce mai mult la instituțiile ce se ocupă cu îngrijirea persoanelor de orice...766

26 sep 21:11LocalACCIDENT în CONSTANȚA, o MAȘINĂ s-a RĂSTURNAT

1105

Politică
26 sep 00:00PoliticăGuvern: Facilităţi pentru tinerii fermieri de a beneficia de o suprafaţă de până la 50 de hectare

Guvernul a aprobat o hotărâre de guvern care permite acordarea unei facilităţi pentru tinerii fermieri de a...183

26 sep 00:00PoliticăReguli la urne - acces prioritizat pentru alegătorii febrili sau cu simptome respiratorii

Cetăţenii cu drept de vot care se vor prezenta duminică la urne trebuie să respecte anumite reguli de protecţie...165

26 sep 00:00PoliticăGuvern: Persoanele care au vârsta de pensionare şi stagiu incomplet de cotizare pot cumpăra vechime

159

Interviuri
12 sep 15:07InterviuriINTERVIU! Mircea DOBRE: În 30 de ani, în acest municipiu NU s-a MUNCIT

Mircea Titus Dobre, candidatul partidului PRO România la funcția de primar al municipiului Constanța, a acordat un...1770

11 sep 15:07InterviuriCristian Cârjaliu, PRIMARUL care a schimbat FAȚA comunei AGIGEA! Video

Cristian Cârjaliu, primarul comunei Agigea, dorește să câștige un nou mandat la conducerea localității pe care o...2650

11 sep 15:07InterviuriCostin Avătavului: Și colegii de partid ai lui FĂGĂDĂU ar vrea mai mult de la actuala administrație

1641

18 sep 01:01InterviuriFelix Stroe: 'Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău, și pentru Stroe'

Contestat de unii, apreciat de alții, Felix Stroe, președintele PSD Constanța și directorul SC RAJA SA, fără doar...3998

5 sep 00:39InterviuriRaluca TURCAN: Constanţa arată aşa (...) pentru că PRIMARUL e un administrator SLAB

Decebal Făgădău s-a lăudat, în nenumărate rânduri, cu proiectele sale aflate în derulare ori viitoare, cu bani...2627

27 aug 00:04InterviuriZanfir IORGUȘ: Orașul este administrat pe principiul GOSPODINEI care BAGĂ GUNOIUL sub PREȘ

Zanfir Iorguș a revenit pe scena politică și este candidatul Alianței PSD – PNȚCD- ALDE-PER-PRM-Neamul Românesc...3533

10 sep 12:27InterviuriFrățilă îi arată cartonașul ROȘU lui Vergil Chițac

Constantin Frățilă, candidat din partea partidului LORD la postul de primar al municipiului Constanța, a reacționat...5373

9 sep 15:08InterviuriVergil CHIŢAC: NU sunt omul lui COMĂNESCU. El este OMUL meu

Vergil Chițac, candidatul Partidului Național Liberal la funcția de primar al orașului Constanța, a vorbit în...3561

9 sep 15:08InterviuriHoria Constantinescu: BABU a pus UMĂRUL la ELIBERAREA AUTORIZAŢIILOR de CONSTRUIRE cu ÎNCĂLCAREA LEGII

2812

Monden
26 sep 00:00MondenMariah Carey: „Sunt un bancomat cu perucă”. Solista de 50 de ani s-a săturat de lăcomia familiei

Mariah Carey a răbufnit zilele trecute în timpul unui interviu acordat lui Oprah Winfrey. Solista de 50 de ani s-a...180

26 sep 00:00MondenDemi Lovato şi Max Ehrich şi-au anulat planurile de căsătorie

Actriţa şi cântăreaţa americană Demi Lovato este din nou o femeie singură după destrămarea logodnei de actorul...152

26 sep 00:00MondenCarnavalul de la Rio, amânat sine die din cauza pandemiei de COVID-19

149

26 sep 00:00MondenOana Roman a uitat de divorţ şi îi trimite „bezele“ soţului: „Te iubim!“

Oana Roman (44 de ani) şi soţul ei, Marius Elisei (34 de ani), au avut mari probleme în cuplu, de-a lungul timpului,...165

26 sep 00:00MondenBrad Pitt își apără noua iubită în fața Angelinei. Actorul de 56 de ani, mai îndrăgostit ca niciodată

Brad Pitt, 56 de ani, îi ia apărarea iubitei lui Nicole Poturalsky, de 27 de ani. Aceasta a postat afirmația...169

26 sep 00:00MondenMaluma și Jennifer Lopez au lansat un videoclip fierbinte împreună. Cum au dansat cei doi

Maluma și Jennifer Lopez au lansat îmrepună două piese la care au filmat clipuri foarte sexy. Aceștia nu au fost...157

26 sep 00:00MondenPrinţesa Eugenie, nepoată a reginei Elisabeta a II-a, aşteaptă primul ei copil în 2021

Prinţesa Eugenie, nepoată a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, este însărcinată, iar bebeluşul ar trebui...155

26 sep 00:00MondenHBO Max pregăteşte o nouă versiune a serialului ''Pretty Little Liars''

Serialul de televiziune "Pretty Little Liars" va avea o nouă versiune ce va fi actualizată la anii 2020, au anunţat...152

26 sep 00:55MondenFeli se căsătorește! Ce mesaj emoționant a publicat artista

547

Mapamond
26 sep 00:00MapamondDemisie neaşteptată a unui influent cardinal de la Vatican

Unul dintre cardinalii cei mai influenţi ai Vaticanului, italianul Angelo Becciu, a demisionat joi din funcţia sa în...155

26 sep 00:00MapamondChina speră să producă anual 610 milioane de doze de vaccinuri împotriva COVID-19

China intenţionează să aibă capacitatea până la sfârşitul anului de a produce anual 610 milioane de doze de...146

26 sep 00:00MapamondCoronavirus: Record de contagieri în Israel, cu câteva ore înainte de înăsprirea măsurilor de izolare

147

26 sep 00:00MapamondCoronavirus: Moscova le recomandă vârstnicilor să se autoizoleze, iar companiilor să recurgă la telemuncă

Capitala Rusiei, Moscova, confruntată cu o nouă creştere a numărului de infectări cu coronavirus, le-a cerut vineri...156

26 sep 00:00MapamondCoronavirus: Al 11-lea vaccin, produs de Novavax, intră în faza a treia a testelor clinice

Compania americană de biotehnologie a anunţat joi că a început în Regatul Unit un test clinic de ultimă fază al...161

26 sep 00:00MapamondSUA: Statul New York va verifica vaccinurile validate de administraţia Trump

154

Sănătate
26 sep 19:17SănătateCate calorii ar trebui să consumi pe zi pentru a scapa de kilogramele în plus

Supraponderalitatea apare atunci când se consuma mai multe calorii decât are organismul nevoie, iar surplusul este...161

26 sep 00:00Sănătate6 substanțe de care să te ferești în sarcină

Tutunul, alcoolul și drogurile pot avea efecte dăunătoare asupra sănătății. Atunci când o femeie însărcinată...143

26 sep 00:00SănătateVergeturile în sarcină: de ce apar și cum le previi

148

26 sep 00:00SănătateTop alimente care iți oferă energie, însă fără prea multe calorii

Teoretic, orice aliment iți oferă energie, însă este important cât timp persista aceasta energie, dar și cu ce...150

26 sep 00:00SănătateAlimentele procesate: toate sunt la fel de rele?

Consumul de alimente procesate nu este neapărat un lucru rău. Procesarea înseamnă orice schimbare a stării naturale...152

26 sep 19:20SănătateRolul psihoterapiei în tratarea obezității

Psihologii sunt de părere că obezitatea nu este numai o consecință a mâncatului în exces, ci și o urmare a...142

26 sep 19:11SănătateStudiu: Un nou test de sânge ar putea depista alergia la arahide fără riscuri

Oamenii de știință dezvolta un nou test de sânge pentru alergiile la arahide, care ar putea elimina nevoia de a se...152

26 sep 00:00SănătateSupa care accelerează metabolismul și face pielea mai frumoasă

Un metabolism accelerat nu numai că iți oferă mai multa energie, însă te ajuta să iți menții și silueta. Apa...158

26 sep 00:00Sănătate3 rețete de desert pentru persoanele supraponderale

145

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT