REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Video CAMERA ASCUNSĂ: Supermarketurile au cedat NERVOS!

Video CAMERA ASCUNSĂ: Supermarketurile au cedat NERVOS!

Replica API 25 mai 2020 | 00:00 5613

Măsurarea temperaturii este o opțiune și nu o obligație. Cel puțin asta reiese din atitudinea personalului din unele supermarket-uri din municipiul Constanța. Deși s-a stabilit că din punct de vedere legal nu este nicio problemă cu măsurarea temperaturii în spațiile închise, prevederile aflate în vigoare pentru protejarea sănătății sunt ignorate, în unele cazuri.

Același lanț de magazine, abordări diferite, în cartierul Tomis Nord. Așa cum puteți observa din materialul video, dacă în primul supermarket temperatura ne-a fost măsurată la intrare, nu același lucru s-a întâmplat la intrarea în cel de-al doilea supermarket, ce aparține aceluiași lanț comercial.

Cu toate că avea în mână un termoscanner, paznicul a preferat să nu-l folosească. Ulterior, câțiva clienți au fost verificați însă doar după ce au cerut în mod expres acest lucru.

Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă

La intrarea într-un supermarket ce aparține altui lanț de magazine, ni s-a transmis că nu mai este nevoie de măsurarea temperaturii și că putem intra fără probleme. Asta deși am încercat să atragem atenția că am putea fi răciți, tușind de câteva ori în mască. Nici măcar acest lucru nu a atras atenția angajaților și astfel am putut continua nestingheriți drumul spre cumpărături.

VIDEO:

Este posibil ca aceste reacții să vină și în urma recentelor scandaluri provocate pe această temă, de cetățeni care susțineau că măsurarea temperaturii nu este legală. Temperatura maximă admisă pe care o putem avea la intrarea într-un magazin sau instituție publică este de 37,3 grade Celsius, conform Organizației Mondiale a Sănătății.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prostanacule eu stau in Italia si la intrare in market se ia temperatura iar daca nu porti masca s ar putea sa te bata clientii care se afla acolo daca nu e paza pe faza
1
0
Ziar de turnatori!
2
1
In nici o tara di lume nu se practica termoscanarea sau purtarea mastii obligatorie ce se intampla in tara spune multe despre nivelul conducatorilor dar mai ales al condusilor
10
10
Ieri am fost la Carrefour la iesirea din oras spre Ovidiu.Nu ne a luat nimeni temperatura.Dupa 2 luni am fost socata.Atata mizerie nu am mai vazut.Scarbos, imputit , mizerabil.DEZOLANT.
6
4
Bravo paza nu mai va bateti capul cu nebuni pe salariul de kkt sa intre si cu 100 grade eu in locul vostru zguduiam pistolul ala pana se strica
9
3
Mintiti poporul cu televizorul!Nu exista nici un covid!Daca ar fi existat asa cum ne pacalesc ei ca exista,pana acum era dezastru!
11
8
Sunt interese mari la mijloc.
13
1
Legea este optionala in Romania? Sunt persoane mai presus de lege? Se pare ca da . Si nu numai in acest caz de masurare a temperaturii. Cand un militian se preface ca nu are timp de un dosar penal tp de 9 luni, se pare ca unii decid cine e mai presus de lege, cine nu e audiat si anchetat, si ce faptuitor e favorizat de militieni, procurori, avocati.
15
7
Probabil sau saturat si agentii de paza la cate injuraturi au luat si cate istericale au vazut . Articolul este daunator , si pentru agentii de paza...dar si pentru ce care vor sa scape de Cipuri , 5G , furt de neuroni , act medical cu forta , etc.
23
3
Sa ti-l bage tie prin fund...
8
8
articol de rahat, scris pentru a avea umplutura
24
4
Iti recomand sa te documentezi. OMS nu a spus si nu a stabilit vreo regula de intrat in magazine. Limita de 37 de grade si 3 zecimi nu este stabilita de OMS. Daca o sa cauti o sa ai surprize. Prima surpriza este ca doar 5 din 10000 de pozitivi au febra. A doua surpriza este ca in majoritatea tarilor care fac termometrizare limita este de 38 de grade.
22
6
nu mai bagati batul prin gard
27
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367