REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

VIDEO! Containerele din Vama Constanța Sud Agigea, controlate de OPC. Ce nereguli au fost descoperite!

VIDEO! Containerele din Vama Constanța Sud Agigea, controlate de OPC. Ce nereguli au fost descoperite!

Replica API 19 septembrie 2019 | 14:14 397

Joi, 19 septembrie, dis de dimineață, începând cu ora 5.30, comisarii din cadrul Comisariatului Judeten pentru Protecția Consumatorilor Constanța, în prezența președintelui ANPC, Horia-Miron Constantinescu, au demarat o serie de actiuni de control în Vama Constanta Sud Agigea.

Comisarii ANPC au participat la deschiderea containerelor de către organele vamale în cadrul controlului fizic efectuat de aceștia.

În urma propriilor verificări comisarii din cadrul CJPC Constanța au analizat și verificat produsele intrate în țară. Menționăm faptul că acțiunea de control este în plină desfășurare.

În cele patru containere verificate până în acest moment au fost identificate urmatoarele produse:

Articole de încălțăminte – marfa a fost indisponobilizată și s-au facut prelevări de probe pentru determinarea conformității materialelor declarate raportat la cele existente în produs; lenjerii de pat care nu aveau elemente de identificare -caracterizare și nu erau însoțite de etichete umidotermice din care să rezulte compoziția textile și cele cinci semene grafice. Marfa a fost indisponibilizată până la finalizarea verificărilor; flori ornamentale, decorațiuni pentru evenimente (farfurii, figurine din plastic, support metallic pentru decorațiuni) care nu aveau elemente de identificare și nu erau însoțite de documente de calitate. Marfa a fost indisponibilizată până la finalizarea verificărilor.

De asemenea, au mai constatat produse diverse, respectiv: produse electrice (căni de încălzit apă) care nu aveau marcajul CE fiind potențial periculoase întrucât nu aveau împământare. O parte din produse erau neconforme în sensul că erau etichetate că fiind din inox dar în realitate erau din table galvanizată; protecții pentru mesele de călcat, care erau etichetate că fiind din bumbac, dar în realitate aveau în compoziție alte materiale.

Marfa a fost indisponibilizată până la finalizarea verificărilor;

Toate containerele au fost sigilate, atât cu sigiliul de vamă, cât și cu sigiliul ANPC, urmând ca la destinație, la desigilare, să participle și reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

VIDEO:

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Marfa inca NU a ajuns la consumator. Oficiul pentru Protectia CONSUMATORULUI se poate sesiza doar cand aceasta este comercializata. Pana atunci, importatorul poate constata el insusi ca marfa primita nu e in regula si o refuza sau remediaza. HORICA, tu nu ai fost niciodata cel mai destept din curtea scolii, dar acum sper sa de zguduie un primitor al marfii mai destupat la scufa!
3
0
Cel putin jumatate din marfa care intra in port nu are documentatia in regula. Ce ne prezinta OPC-ul este praf in ochi.
5
0
Tot portul este un dezastru de noi controlam containere! Se vand tigari pe sub mana la tot pasul in port!! Da controlam acolo ca aia nu dau spaga!!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367