REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

VIDEO! Dobre: Constanţa are nevoie de un SPITAL de URGENŢĂ pentru COPII

VIDEO! Dobre: Constanţa are nevoie de un SPITAL de URGENŢĂ pentru COPII

Replica API 25 iulie 2020 | 00:00 1301

Deputatul Pro România, Mircea Dobre, candidat la primăria Constanţa, împreună cu secretarul general adjunct, Răzvan Filipescu, candidat la preşedenţia Consiliului Judeţean Constanţa, au susținut vineri 24 iulie a.c., o conferință de presă în cadrul hotelului Del Mar. Pe lângă prezentarea candidaţilor Pro România la funcţia de primar în comunele Negru Vodă, Lipnița și Ion Corvin, un punct esenţial a fost reprezentat de proiectul ce se doreşte a fi implementat în Constanţa şi anume, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii.

Proiectul noului spital pentru copii presupune relocarea secţiilor de pediatrie într-o clădire nouă şi modernă ce va putea fi construită în curtea Spitalului Judeţean Constanţa. Noul spital de pediatrie va fi destinat copiilor de toate vârstele şi va cuprinde specialităţi precum cardiologie, chirurgie generală, oftalmologie, o secţie de primiri urgenţe, dar şi un computer tomograf şi RMN.

“Nu mai putem expune copiii la riscuri gratuite!”

Conform proiectului, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii va fi alcătuit din două imobile, P+3 şi P+5, costruite pe o suprafaţă de 13 mii de metri pătraţi. Capacitatea acestuia va fi de 150 de paturi şi va cuprinde în plus, saloane prevazute pentru cazarea parinţilor pacienţilor internaţi.

Răzvan Filipescu a declarat în cadrul conferinţei că “Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Constanţa este o necesitate reală şi urgentă în contextul Covid. Nu mai putem expune copiii la riscuri gratuite!”. Iniţiatorii proiectului îţi doresc să înceapă demersurile premergătoare construcţiei cât mai repede cu putinţă. “Trebuie să facem demersuri premergătoare de obținere a unui certificat de urbanism, de realizare a unui nou PUZ, de a consulta Ministerul Sănătății pentru a suplimenta numărul de paturi şi de a identifica personal calificat” a mai declarat Răzvan Filipescu, candidatul Pro România la preşedenţia CJC.

Noul spital va fi o clădire verde

Clădirea noului spital de pediatrie va fi una modernă, contemporană şi prietenoasă cu mediul. Potrivit lui Răzvan Filipescu, construcţia va fi una verde, “cu surse alternative de energie, fie geotermal, fie pe bază de panouri solare. Trebuie să aibă sisteme de umbrire pentru a micșora consumul de energie”, a mai adăugat acesta.

De asemena, deasupra celor două corpuri ale spitalului va fi amenajat un spațiu de joacă, unde copiii să fie în siguranță.

Finanţare din fonduri europene

Deputatul Pro România, Mircea Dobre, a precizat în cadrul conferinţei că actuala parcare din incinta Spitaluilui Judeţean va fi desfiinţată, dar că în schimb, va fi construită o parcare la susbsolul noului spital pentru copii, cu o capacitate de 382 de locuri de parcare.

De asemenea, candidatul la primăria Constanţa a ţinut să menţioneze că sănătatea nu înseamnă doar spitale, ci şi amenajarea de spaţii verzi şi sistematizarea oraşului. “Spitalul este necesar astfel încât copiii să nu se mai amestece cu adulţii la urgenţe. Aceştia pot fi afectaţi atât din punct de vedere psihic, cât şi al sănătăţii. Facem apel către Primăria Constanţa să elibereze certificatul de urbanism pentru începerea procedurilor”, a declarat Mircea Dobre.

Suma totală estimată a implementării proiectului este de 30-40 de milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene.

VIDEO 1

VIDEO 2

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614