REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

VIDEO/FOTO. Primarul Decebal Făgădău și președintele Consiliului Județean, Marius Țuțuianu, au adus omagiu eroilor marinari, de Ziua Recunoștinței

VIDEO/FOTO. Primarul Decebal Făgădău și președintele Consiliului Județean, Marius Țuțuianu, au adus omagiu eroilor marinari, de Ziua Recunoștinței

Replica API 15 august 2018 | 03:16 273

La fel ca în fiecare an, cu o zi înainte de aniversarea Zilei Marinei Române, marinarii militari aduc un pios omagiu tuturor eroilor care își dorm somnul de veci în adâncul apelor, iar militarii care s-au remarcat, pe parcursul ultimului an de instrucție, sunt recompensați cu distincții, embleme și medalii militare de către conducerea Statului Major al Forțelor Navale, cea a Ministerului Apărării Naționale și de către Administrația Prezidențială.

Forțele Navale Române au organizat, marți, 14 august a.c., pe faleza de lângă Farul Genovez, două ceremonii militare pentru a marca Ziua Recunoștinței. Prima ceremonie a avut loc la Monumentul Crucea Marinarilor, unde au fost depuse coroane de flori în memoria eroilor, din partea reprezentanților autorităților militare și civile. Au fost prezenți primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, dar și directorii instituțiilor din județ.

Cea de-a doua ceremonie militară s-a desfășurat pe faleza din fața Comandamentului Flotei. În cadrul acestei festivități, Batalionul de Sprijin al Forțelor Navale „Ovidius” a primit Drapelul de Luptă din partea conducerii Ministerului Apărării Naționale, după care viceamiralul Alexandru Mîrșu, șeful Statului Major al Forțelor Navale, și reprezentanții eșaloanelor superioare ale Marinei Militare Române au acordat distincții, embleme și medalii militare unor militari care au obținut rezultate deosebite în activitățile de instruire.

„Pe 14 august sunt cinstiți eroii marinari care au pierit în apele mărilor și oceanelor lumii. Și anul acesta, ca în fiecare an, am adus un omagiu celor care nu mai sunt. Trebuie să păstram vie amintirea eroilor”, a transmis președintele Marius Horia Țuțuianu.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De foto sunt buni toti sa faca ceva pt popor NU...Ue PSD
3
3
Toti parvenitii, de eroii nostrii nu mai pot ei
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367