REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

VIDEO! Guvernul ÎNCHIDE pieţele, deputaţii le DESCHID. Producătorii, dezorientaţi

VIDEO! Guvernul ÎNCHIDE pieţele, deputaţii le DESCHID. Producătorii, dezorientaţi

Replica API 11 noiembrie 2020 | 00:38 2603

Pieţarii din Constanţa, şi aşa loviţi de criză din cauza hipermarket-urilor care au acaparat cumpărătorii, au acum de îndurat o nouă luptă şi mai grea. Cea cu frigul. După ce au intrat în vigoare noile măsuri de prevenire a coronavirusului, pieţarii din Constanţa au fost “daţi afară” din zonele acoperite, acolo unde îşi desfăşurau activitatea, şi au ajuns cu tarabele în stradă, la temperaturi de 7-8 grade. Aceştia se plang de condiţiile grele şi de faptul că duc lipsă de clienţi, nereuşind cu vanzarea de pe o zi să-şi acopere daunele. Pieţarii dau vina pe marile lanţuri de magazine care atrag clienţii cu preţuri mai scăzute pentru produsele de import. Camera Deputaţilor, for legislativ, a luat o decizie, marți, în privința piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și talciocurilor: le redeschid.

Prin pieţele constănţene bate vântul

În Tomis 3, piaţa a fost închisă. Primăria Constanţa le-a amenajat comercianţilor tarabe în aer liber, pentru a veni în sprijinul celor care-şi câştigă traiul din vânzarea fructelor şi legumelor. Cu toate că acum sunt poziţionaţi în drumul trecătorilor, pieţarii încă se plâng: o dată de lipsa cumpărătorilor şi a vânzării, posibilii clienţi vin, privesc, întreabă preţul şi apoi pleacă; a doua oară de frigul care le intra în oase zi de zi întrucât nu au adăpost nici măcar deasupra capului. “Este foarte frig, nici clienţii nu prea ies din casă pe vremea asta. Ne gândim cu groază ce vom face la iarnă dacă situaţia va continua în ritmul ăsta. Coronavirusul ăsta ne-a dat peste cap”; “O să murim de foame în ritmul ăsta. Oamenii preferă să cumpere din supermarket pentru că este mai comod. Ce o să se întâmple cu noi, aici, afară? Dumnezeu cu mila!”au declarat pieţarii pentru Replica. Nici în piaţa de la Gară lucrurile nu stau mai bine. Dacă în alte zone din oraş mai trece picior de cumpărător, aici locul este pustiu, deşi comercianţii au lăzile pline cu tot felul de produse. Din păcate pentru aceştia, nu are cine să le cumpere.

Pieţele agroalimentare au fost închise

Amintim că, începând cu data de 9 noiembrie 2020, activitatea piețelor din municipiul Constanța a fost suspendată. S-a permis, totuşi, activitatea următoarelor piețe: Brotăcei, Filipescu, I. L. Caragiale, piața agroalimentară de pe varianta Constanța – Ovidiu. Piața Griviței se va redeschide după ce vor fi executate mai multe lucrări de reamenajare a spațiului (înlăturarea sticlei din tâmplăria de aluminiu) pentru a se asigura condițiile de funcționare cu respectarea normelor sanitare. Aceste decizii au fost luate pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, în conformitate cu prevederile H.G. 935/2020, art.1, pct 9.

Deputaţii au decis redeschiderea pieţelor

Camera Deputaților, for legislativ, a luat o decizie, marți, în privința piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și talciocurilor. Deputații au decis, că, pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, piețele mixte și volante, talciocurile, târgurile și bâlciurile își vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară. Însă,preşedintele este de partea Executivului. Klaus Iohannis a declarat marți, la Cotroceni, că „justă” este varianta Guvernului, nu cea a Parlamentului.

VIDEO:

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Producatori autohtoni...ciori care cumpara de pe varianta si vand in piata,daca ii intrebi ce e o lopata...pauza...
3
0
Producatori autohtoni vorbiti? Ce vad la stiri, pe tarabe sunt rodii, banane, etc. Iar vanzatoarele au unghii false. Nicidecum maini muncite! Si apoi, kg de ceapa la tarabe este 4 lei. La supermarket 0.99 lei. Deci, cei din piete exagereaza cu preturile.
3
2
Din pacate,nu prea sunt producatori nici prin piete,sunt intermediari sau oameni care castiga din adaosul comercial.Dar masura inchiderii pietelor este aberanta!Asa este cand la conducere se afla oameni rupti de realitate! Orban,Tataru,Turcan merg sa-si faca singuri piata? Cum scria cineva,o sa gasim branzeturi si legume la tarabe amplasate in mall-uri pe langa H&M,Zara,Peek etc.
5
1
VOTATI PNL....SI O SA VA FIE BINE... HAHAHA .... STATI SA VEDETI CAND VOR AVEA DEPLINA PNL ISTII... O SA VA PLANG DE MILA TUTUROR CELOR CARE I ATI VOTAT
5
2
Te doare cacatul...
0
0
sufocata si otravita de bisnitari cu acte in regula.toate supermarcheturile de la noi pun in rafturi alimente pentru lumea a 4-a cine nu crede sa verifice etichetele cu litere microscopice.Legumele romanesti sunt raritati,la fel carnea si alte produse.cumparam gunoaiele vestului in timp ce fermierii romani sunt sabotati in toate felurile.Cine nu are o gospodarie la tara cumpara toate rahaturile frumos ambalate.in piete se vand la fel produse 80% din turcia grecia spania polonia bulgaria rar vin produse romanesti pentru simplul fapt ca la noi s-au distrus serele si livezile si toate culturile
11
1
tot ce este romanesc trebuia exterminat ca sa lase loc la imperialistii ce detin suparmarketuri, ca doar aia sa faca profit si sa-l duca-n tara lor.
9
4
pietele trebuie lasate deschise
13
0
Alta golanie a guvernului. Sa asezi tarabele intr-o parcare. Din cauza lor producatorii autohtoni sunt "ucisi" pe cei ii lasa sa joace tontoroiul si sa aduca marfa de cea mai proasta calitate.Astia sunt tradatori de neam, iar oganele si justitia dorm ca si-au primit partea leului.
12
1
Producatorii conform legii nu elibereaza bon. Au un carnet de producator in care noteaza ce vand. Samsar este si supermarketul care cumpara de la taran un kg de cartofi cu 40 de bani si il vinde in magazin cu 1.9 lei. Asta in timp ce in piata pretul nu sare de 1.5 lei.
12
4
Care producatori sunt in piata Tomis 3 Cand aproapte toti sunt samsari.... Oare chiar nu se ocupa nimeni de ei sa verifice ca nu dau bon fiscal??
14
6
Va astept la vot sclavi romani.
15
4
paluga trebuie sa semneze
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614