REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

VIDEO! Membrii Asociaţiei Aeroporturilor din România s-au REUNIT în staţiunea VENUS!

VIDEO! Membrii Asociaţiei Aeroporturilor din România s-au REUNIT în staţiunea VENUS!

Replica API 25 august 2020 | 00:00 1805

O conferinţă de presă a fost organizată în staţiunea Venus, luni - 24 august, de Corina Martin, cu ocazia reunirii în şedinţa de vară a directorilor generali ai aeroporturilor care sunt membre ale Asociaţiei Aeroporturilor din România. În cadrul conferinţei au fost prezenți mai mulți oficiali ai aeroporturilor din țară dar și David Ciceo, preşedintele A.A.R. şi director general al aeroportului din Cluj, şi Bogdan Artagea, directorul general al Aeroportului Internaţional “Mihail Kogălniceanu”.

La conferinţă au fost discutate o parte dintre problemele de actualitate cu care se confruntă aviaţia civilă română pe timp de pandemie, în special aeroportul din Constanţa. Acesta a pierdut numeroase rute interne, dar şi externe care au deconectat aerian judeţul şi regiunea şi au dus la pierderea turiştilor în plin sezon estival.

“Deciziile se iau la nivel politic”

Prezetă a conferinţă, Corina Martin, candidat la funcţia de primal al oraşului Constanţa, a declarat că activitatea aeroportului din Mihail Kogălniceanu a continuat datorită implicării conducerii acestuia şi a Asociaţiei Litoral-Delta Dunării care au luptat pentru a aduce cât mai mulţi operatori de zbor. “În acest moment nu operează decât o companie de zbor, pe ruta Constanţa-Londra. Am făcut adrese pentru a fi începute zboririle către Istanbul, din septemrbie. Fiecare zi contează pentru Constanţa. M-am implicat politic pentru că după 15 ani petrecuţi la conducerea celor mai importante organizaţii din turism, mi-am dat seama că deciziile se iau la nivel politic”, a declarat Corina Martin. De asemenea, aceasta a ţinut să precizeze că din partea autorităţilor locale din Constanţa nu a existat un sprijin foarte mare pentru dezvoltarea aeroportului “Mihail Kogălniceanu”.

A crescut siguranţa aviaţiei civile

La conferinţa de presă organizată în staţiunea Venus, a luat parte şi Constantin Voicu, director al Autorităţii de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile. Acesta a declarat că siguranţa aviaţiei civile a crescut, iar transportul aerian este cel mai sigur. “Există un trend descendent în privinţa incidentelor grave şi a accidentelor aviatice. Un singur incident major, cu un avion de pasageri, a avut loc în România, după cum arată statistica de anul trecut”, a precizat Constantin Voicu.

Această întâlnire a reprezentat un cadru bun pentru membrii A.A.R. întrucât au putut dezbate problemele cu care se confruntă aeroporturile din ţară. “În contextul pandemiei este bine să luăm contact cu cerinţele şi solicitările colegilor noştri. Astfel, vom putea crea cadrul în care aeroporturile să se dezvolte în interesul siguranţei şi securităţii pasagerilor”, a declarat în cadrul conferinţei Alexandru Anghel, preşedinte al Consiliului de Administraţie a Autorităţii Aeronautice Civile Române.

Se fac investiţii la Aeroportul Internaţional “Mihail Kogălniceanu”

La conferinţă a participat şi directorul general al Aeroportului Internaţional “Mihail Kogălniceanu”, Bogdan Artagea. Acesta a declarat că speră ca activitatea din cadrul aeroportului să revină la normal şi să fie deblocate mai multe rute. “Am reuşit să aducem noi destinaţii, dar pandemia le-a blocat pe moment. Sperăm să începem cât mai curând zborurile către Austria, Istanbul şi Antalya. În prezent, avem în desfăşurare patru proiecte mari, pe fonduri europene, în valoare de 22 de milioane de euro. Cu siguranţă va creşte şi numărul de pasageri”, a menţionat directorul aeroportului din localitatea Mihail Kogălniceanu. În plus, acesta a precizat şi că în interiorul terminalului au fost luate măsuri drastice împotriva coronavirusului.

Potrivit datelor oferite, traficul aerian din România a scăzut de la aproximativ 11 milioane în 2019, la aproximativ 4 milioane de pasageri în 2020, adică cu 61%.

Video:

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
15 ani i-au trebuit Corinei Martin sa-si dea seama ca deciziile se iau la nivel politic? Cat ii trebuie sa-si dea seama ca daca nu era neamul Martin,ea era pe nicaieri,nebagata in seama?
1
0
Lipsea noua achizitie de la aeroport, madama Alina S, prietenii stiu a cui e si la ce rugaminti a angajat-o boss-ul!! Ca e mai habarnista decat toti cipanii angajati anterior!
1
0
cum ma sa bagi in seama o asemenea femeie?cum?in ce calitate a fost ea invitata acolo?doamne fereste. aceasta femeie este exemplul clar de ASA NU. imi aduc aminte cum se lingea ea cu mazare prin carele alegorice ale lu madame matichescu. un clovn de femeie plina de machiaj pt a si ascunde fata boita si plina de riduri.doamne da le minte constantenilor sa nu puna stampila unde scrie corina martin, acest personaj abject si dizgratios.... o conferinta cu iz de campanie electorala.dar nu i nimic monsenior Artagea,zilele iti sunt numarate tie si a membrilor din consiliul de administratie al AMK.
1
0
chiar eram curiosi pe unde mai umbla si ce mai face futomodeala asta, bai nene nu va mai asociati cu zdreanta asta ca da rau la popor!
2
0
ce o tot bagati pe Cleosparta de pe carele lui mazare atit in seama ?oare sunt destui cretini sa o voteze ?
3
0
Corina Martin e atat de aeriana ca s-au sesizat si astia de la Asociatia Aeroporturilor.
4
0
Corina. Penibila este putin spus. Esti execrabila.
5
0
Fereasca Dumnezeu,femeie,nu intelegi ca esti in plus?aeroportul a fost tinut in viata datorita ei ma.defapt asta a vrut sa ne spuna madame martin.ea si numai ea e miezu.hai sictir fa zdreanto
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367