REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

VIDEO. PARCUL VIITORULUI a intrat în REPARAȚIE CAPITALĂ!

VIDEO. PARCUL VIITORULUI a intrat în REPARAȚIE CAPITALĂ!

Replica API 23 iunie 2018 | 22:56 625

Constănțenii vor spații verzi. Vor parcuri prin care să se răcorească în zilele însorite, unde să își scoată copiii în serile călduroase. Este știut, Constanța stă prost la capitolul spații verzi pe cap de locuitor, iar când în cartier nu este decât un petic de verdeață, și acela lăsat în uitare, supărarea este cu atât mai mare. Unul dintre parcurile intens discutate în ultima perioadă, din cauza stării avansate de degradare în care ajunsese, este și Parcul Viitorului, din cartierul constănțean CET. Administrația locală anunță însă că au început deja lucrările de reabilitare, astfel încât, în scurt timp, zona de relaxare Viitorului va avea o altă înfățișare!

Aproximativ 15.000 de metri pătrați, în care se regăsesc spații verzi, locuri de joacă și relaxare, aparate de fitness, terenuri de tenis, volei și fotbal, zonă cu mese pentru ping-pong. Astfel poate fi prezentat, pe scurt, Parcul Viitorului din CET. Inaugurat la sfârșitul luni 2009, acest parc a fost o adevărată „gură de aer” pentru locuitorii zonei respective, înțesată de imobile. În urmă cu peste zece ani, pentru realizarea acestui parc au fost investiți aproximativ 600.000 de euro, dintre care cea mai mare parte fiind alocată de Petrom. Anii au trecut, însă, iar parcul a fost lăsat în uitare. Drept pentru care, un deceniu mai târziu, parcul înfățișa o imagine deprimantă. Inclusiv în Strategia de Dezvoltare a Constanței, pentru care municipalitatea a plătit bani grei, se punctează evidentul: „Deși este dotat cu mobilier urban, având și locuri de joacă amenajate, parcul nu a mai beneficiat de lucrări de mentenanță, fiind actualmente într-o stare de degradare relativ avansată”.

Starea Parcului Viitorului este în curs de schimbare. Săptămâna aceasta, muncitorii administrației publice au „descins” în parc și au început o serie de lucrări de reabilitare. Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, urmează să fie reabilitat parcul în întregime.

„Lucrările au început deja. Muncitorii au îndepărtat gazonul vechi, urmând să îl înlocuiască în scurt timp. De asemenea, vor fi împrejmuite terenurile de sport, inclusiv cel de volei, iar în perioada următoare vor fi înlocuite și mesele de ping-pong, iar aparatele de fitness și locul de joacă vor fi reabilitate. Urmează să fie reparate și aleile de acces în parc”, a precizat Diana Sobaru, purtător de cuvânt Primnăria Constanța.

F.B.

Citește și: Parcul Viitorului - GALERIE FOTO. Inaugurat cu mare tam-tam, A AJUNS RUŞINEA ORAŞULUI CONSTANŢA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a fost vreodata fagadaul asta pe jos sa dea un tur al lacului tabacarie mai ales pe segmentul biserica sf. mina si casuta tulceana sa vada mizeria la ea acasa. nu si nici n-o sa mearga ca isi murdareste pantofii sau vra sa i se puna pe jos covoare ca preotului din vaslui.
0
0
Este o vrajeala... Uniunea europeana impune 26 m patrati de spatii verzi pe cap de locuitor.prin urmare se reabiliteaza un parc pentru 580 de oameni. constanta are 250 000 de oameni prosti ...
1
1
Dar parcul tabacarie cand va fi un parc demn de a intra in randul lumii ?
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920