REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

VIDEO! Plaja din Mamaia, INVADATĂ de vânzătorii AMBULANŢI

VIDEO! Plaja din Mamaia, INVADATĂ de vânzătorii AMBULANŢI

Replica API 13 iulie 2020 | 00:08 1638

Litoralul românesc continuă să fie locul potrivit pentru vânzătorii ambulanți de covrigi, gogoși sau porumb fiert care urmăresc să câștige niște bani în plus pe timp de vară. Așa se face că nici plajele de fițe din stațiunea Mamaia nu sunt ocolite de comercianții de ocazie.

Odată cu deschiderea sezonului estival, vânzătorii ambulanți au început să își facă veacul zi de zi pe plajele din România, aducându-le turiștilor „la nas” produse alimentare, fără să țină cont de regulile sanitare și de cele de prevenire a răspândirii virusului Sars-CoV-2. Cu rime îndrăznețe, comercianții care străbat litoralul nu ratează să le facă oferte de nerefuzat nici măcar turiștilor aflați pe plajele private.

Alimente ținute în soare

Un caz concret se regăşte și pe plaja din zona cluburilor de fițe din Mamaia. Cu lădița de gogoși într-o mână și cu covrigii înșirați pe ață în cealaltă, vânzătorul de ocazie care colindă printre șezlonguri nu ține cont că plimbate prin soare, aceste alimente pot dăuna sănătății celor care le consumă.

Cei care au concesionat fâşii de nisip pot interzice accesul vânzătorilor ambulanţi în zona pe care o dețin, astfel aceștia nu s-ar mai putea plimba nestingheriți printre turiști.

Nu sunt respectate nici regulile fiscale

Vânzătorii susțin că marfa pe care o comercializează este proaspătă, însă nici unul nu deține vreun act care să dovedească faptul că pot face comerț pe plajă. Potrivit Legii nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, cu modificările şi completările ulterioare, „vânzarea ambulantă a oricăror mărfuri în alte locuri decât cele autorizate de primării, consilii judeţene sau prefecturi, săvârşită de către persoane fizice se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 5.000 lei”.

Video:

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
unde este bonul de casa
0
0
s-au ridicat blocurile alea pe plaja. Oare dupa ora 14 mai e soare, sau trebuie sa-ti iei lampa uv ?
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369