REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

VIDEO. Polițiștii PROTESTEAZĂ în Capitală: „Ne-am săturat de bătaia de joc!”

VIDEO. Polițiștii PROTESTEAZĂ în Capitală: „Ne-am săturat de bătaia de joc!”

Replica API 9 februarie 2019 | 02:21 573

Vineri, 8 februarie a.c., pentru a doua zi consecutiv, polițiștii, lucrătorii din penitenciare și rezerviștii militari au protestat în Capitală împotriva inechităților salariale. De data aceasta, polițiștii și gardienii din peninteciare s-au strâns în fața Parlamentului României, unde au scandat cerând demisia miniștrilor.

„Salariile personalului din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională au fost înghețate prin ordonanțe de urgență care au suspendat în mod repetat aplicarea legii cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice (L153/2017) și care au dezechilibrat acest pretins cadru unitar al salarizării în sectorul public prin discriminarea acestui domeniu de activitate.

Printr-o scamatorie legislativă (OUG 59/2017), pensiile militare au fost reduse cu peste 30%, fiind eliminate de facto drepturi obținute în vederea pensionării: Semnul onorific "În Serviciul Patriei" (L574/2004), majorarea pentru fiecare an peste vechimea în serviciu minimă necesară pentru pensionare (L223/2015, art. 29 lit b) și contribuția individuală suplimentară la pensie (L223/2015, art. 108).

Pentru personalul în activitate din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională alocațiile bugetare aferente îmbunătățirii condițiilor de lucru și asigurării dotărilor și logisticii s-au redus continuu, pentru personalul din penitenciare acestea fiind de 3 ori mai mici în 2019 față de 2017 în pofida faptului că bugetul instituțilei a avut un trend crescător”, au precizat liderii sindicali organizatori ai protestului.

La protest au participat și polițiști din Constanța, în frunte cu Vasile Zelca, liderul sindical al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) filiala locală.

F.B.

VIDEO. Polițiștii și gardienii din Constanța PROTESTEAZĂ: „Mulțumim pentru cele două veste antiglonț, date pentru 10 polițiști!”

Sursă: Eduard Iordache, Facebook

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce ten intins are Carmen Dan? Grasuta bine.
0
2
Pai asa tovarasi?acum v ati gasit?cand avem de luat din ei?cand votai cu Psd si credeai ca e bine... de...uite acum la Carmen Dan, va da fasole si bulan si va zice ca i ciolan din acela afumat ca Obama Michelle femeie sau barbat ?
1
2
Nu voi sunteti aia care tinrti de sasenu voi luati parte de la toti.Ati pus umarul si ati stat pasivi apoi ati luat partea si acum mai vrti bani. Ducetiva si munciti corect, daca va faceati treaba cand trebuia acu nu mai cereati salar marit in strada totul venea de la sine. Toti dintre voi mai aveti un job dupa munca stresanta si obositoare de la militie soferi pe microbuz scoala soferi buticari sau alte locuri calde la diverse societati. Oricum sunteti niste jeguri.
3
4
Daca hotii astia fac proteste, cine le asigura protectia? Hastag Rezist sa le asigure protectia pe timpul mitingului. Sa le intoarca serviciul.
4
4
Bai prostule nu trebuie sa spun eu tu sau alt postac trbuie sa spuna ei cu gurita lor Dar esti prea prost sa intelegi sau caraliu care tot prost inseamna hai ca ai ai mura an gura .
1
1
la seviciu,au 50 ani,unul de la artilerie,altul de la aviatie,unul de la nave si 2 de la politie
3
3
Las' ca pui io pulanu' pi voi!
6
0
Au si asa prea mult. Hai sictir!
4
5
Cum pwla mea in anul 2019 tu esti in stare sa scrii comentarii pe internet dar esti incapabil sa cauti 5 secunde o declaratie de venit? Incredibil
6
1
Dati comunicate clare adica spuneti salariu nostru este. X mai avem.sporuri Y deci total. Z.normal ar fi sa avem si spuneti cat vreti fiindca sunteti bugetari si ar trebui sa stie si contribuabili cat vreti. Sau pentru voi prostimea nu conteaza.
7
3
pai toti erau indragostiti de madam secretatara care arunca hormoni de teleorman in jurul ei . acum nu mai miros fustele sefei ???
5
6
da tu ce meserie de om normal ai? dupa cum scrii cari ciment in spate
11
4
Dar nu va tine nimeni cu forta buey baietashi de baetzashi si fetize de fetize, ma rog la voi majoritatea sunt fetize dar sa nu divagam. hai ura si la gara daca nu va convine - cerere si oferta astea-s conditiile vrei? bine ? nu vrei? pa si, pusi - exista batengarzi exista mercenari , exista ue siria afganistan , exista si universitati si biblioteci dar alea va depasesc la cat de prosti sunteti si nu va puteti reprofila pe o meserie de oameni normali
9
10

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102